Selånger grejade kvalplatsen till trean efter rysare: "Helt sjukt"

1 okt 2022 Div. 4 Medelpad

När Oskar Nordlund kvitterade till 1-1 på straff med två minuter kvar var Fränstas kvalplats till trean klar.
Men Selånger gick ner på en trebackslinje och Kalfa Kargbo kunde nicka in 2-1 på frispark och av bara farten kom ett tredje SSK-mål och man, och varken Fränsta eller Essvik, lade beslag på den åtråvärda kvalplatsen.
– Helt sjuk avslutning med tanke på att vi saknade elva-tolv spelare idag, säger SSK-tränaren Jesper Hellström.

Både Fränsta och Selånger hade chans att nå kvalplatsen till division 3. Men då krävdes det först och främst att redan klara seriesegrarna Kuben vann mot tvåan Essvik.
Så var också fallet så vinnaren på Myggvallen skulle få avsluta säsongen med kvalspel.

Det skulle räcka med kryss för Fränsta och matchen var länge mållös men med lite drygt kvarten kvar kom gästerna i en kontring två mot två där Karl-William Svedin avslutningsvis centrade Kalfa Kargbo som kunde göra 0-1 i tom bur.

Med Selånger på kvalplats flyttade Fränsta upp och efter en fällning med två minuter kvar kunde Oskar Nordlund trycka dit kvitteringen på straff och kvalplatsen åter till västralaget.
Nu var det SSK:s tur att replikera. På Jonas Öhmans inåtskruvade frispark med vänstern nådde Kalfa Kargbo högst och kvalplatsen i Selångers ägo igen.

Fränsta lyfte upp allt framåt för att roffa åt sig andraplatsen i serien och den där kvalplatsen men istället kontrade gästerna och Kalfa Kargbo kunde "bjuda tillbaka" och servera Jonas Öhman öppet mål fram till 1-3.

Både David Danielian ochAndreas Modén fick därefter syna det röda kortet och Fränsta avslutade säsongen med åtta utespelare.

– Helt sjuk avslutning med tanke på att vi saknade elva-tolv spelare idag. Vi hade en gameplan, backa hem och kontra, som vi följde mest hela matchen utom då vi gick ner på en trebackslinje sista minuterna efter deras kvittering. Nu hoppas jag att vi får tillbaka några av våra skadade spelare till division 3-kvalet, säger SSK-tränaren Jesper Hellström.

– De backade hem och gjorde det trångt för oss i mitten och satsade på kontringar och utnyttjade sina lägen. Vi förlade mycket av spelet på deras planhalva men vi brände för många bra lägen och sistapass. Trodde vi skulle greja det när vi äntligen fick in bollen men då gjorde de 1-2 bara minuten senare, säger Fränstas tränare Filip Filipovic besviket.

I Selånger imponerade anfallaren Pontus Lundqvist på sin ovana mittbacksplats och bröt och "var-i-vägen" på bästa Bosse Börjesson-manér. Unga inhopparna Linus Holmvall och Zackarias Vikström kom in i andra halvlek och tog med sig en stor dos energi in på planen.
I Fränsta var det jämnt överlag.

Fränsta IK emblemSelånger SK emblem

Fränsta IK - Selånger SK 1-3
1 oktober 2022 - 16:00 - Myggvallen
0-1 Kalfa Kargbo (73)
1-1 Oskar Nordlund (88, straff)
1-2 Kalfa Kargbo (89) nick
1-3 Jonas Öhman (90+3)
Utvisningar Fränsta: David Danielian (90+4) ochAndreas Modén (90+5)
Domare: Petter Lindbom
Publik: 62
Matchfakta

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer

IFK Sundsvall, Essvik och Kovland vinnare i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sju av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där segrar togs hem av IFK Sundsvall över Matfors, Essvik mot Kraftfull och Kovland l...

Läs mer

IFK Sundsvall + Kraftfull = sant?

4 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Diskussionerna har pågått ett tag och snart kanske det är ett faktum. Spelare och tränare i FC Kraftfull tar sitt pick och pack och går över till ex-a...

Läs mer