Selånger hämtade in 0-2-underläge mot Ope i seriefinalen och tog hyperviktig poäng

Selånger hamnade i 0-2-underläge mot Ope i seriefinalen men lyckades komma tillbaka och ta en hyperviktig poäng. Hanna Rönngren satte kvitteringen i den 88:e minuten!
- 2-2 kändes som en vinst och nu har vi allt i våra egna fötter, säger SSK-tränaren Stefan Wickström.

Trots att det återstod fyra omgångar av division 2 Mellersta Norrland kändes det som att avgörandets tid var inne när de båda topplagen Selånger och Ope möttes. Båda lagen ståtade på 34 poäng med IFK Östersund 2 två pinnar bakomt. Östersundskamraternas andralag får dock inte ta klivet upp i ettan. SSK leder serien tack vare klart bättre målskillnad så ett kryss idag vore guld värd. Matchen spelades för övrigt på Timrås konstgräs.
- Då Selånger IP:s naturgräs är slitet valde vi att spela på Timrås konstgräs plus att vi analyserade att det skulle passa oss bättre då vi trivs på den planen, säger SSK-tränaren Stefan Wickström.

Och SSK-tjejerna kickade igång bäst och såg ut att ha bra koll, då gav Nova Hägred Ope ledningen med knappa halvtimman spelad. I det läget rättvist då gästerna tagit över efter inledningskvarten.
SSK startade upp även den andra halvleken bra men istället för en kvittering gjorde Nova Hägred sitt andra mål i matchens 58:e minut.
- Då kändes det otroligt tungt, medger Stefan Wickström och fortsätter:
- Strax senare fick Linnea Jensen på en frisparkspärla som satt som ett munsår på en okysst. Ett stenhårt skott från 25 meter som steg hela tiden och gick in vid stolpen.

Selånger jagade därefter en kvittering och nerverna var på högspänn ju längre tiden led då Ope såg ut att hålla undan och sätta sig i förarsätet resten av serien. Men så, i den 88:e minuten, blev inhopparen Hanna Rönngren frispelad och satte kvitteringen kyligt och plötsligt hade serien bytt förare igen.
- Ja, 2-2 kändes som en vinst och nu har vi allt i våra egna fötter. Får vara mycket nöjd med poängen då vi egentligen inte gör någon av våra bättre matcher, säger SSK-tränaren Stefan Wickström.

Målvakten Nellie Maxén var en stabil post längst bak och imponerade med att hela tiden snabbt sätta igång spelet. Men matchens utropstecken var blott 14-åriga jättelöftet Lea Stenlund. Hon är för ung för att spela i vår lokala trea men division 2-spel går utmärkt regelmässigt.

 
Selånger SK emblemOpe IF emblem 
Selånger SK - Ope IF 2-2
7 september 2024 - 13:00 - Timrå IP Konstgräs
0-1 Nova Hägred (28)
0-2 Nova Hägred (58)
1-2 Linnea Jensen (66)
2-2 Hanna Rönngren (88)
Domare: Thomas Thunström
Publik: 63
Matchfakta
 
Lokalfotbollen tippar: 2-2. Avgörs serien idag? Mycket talar för det när ettan och tvåan möts i en ren seriefinal där båda lagen spelat in lika många poäng men SSK har en kraftigare målskillnad. Ett aber är att Selånger inte får spela hemma på IP utan är utlokaliserade till Timrås konstgräs. Betydelse?

Vera Norberg räddade poäng åt Heffnersklubban 2 mot Härnösand

Härnösand tog ledningen sent i den första halvleken men med dryga kvarten kvar kvitterade Vera Norberg och fixade en pinne åt sitt Heffnersklubban 2.(...

Läs mer

Tre snabba mål tidigt i andra när SDFF 2 föll mot Brunflo

Tilde Bergman nätade för andra matchen på rad för SDFF 2 när hon kvitterade till 1-1 men gästande Brunflo återtog ledningen i en match där samtliga tr...

Läs mer

Selånger fortfarande serieledare - vann derbyt mot Timrå med darr på ribban: "Angen gumman på vågen"

Selånger fick det tufft mot ett kämpande Timrå och det var först med knappa kvarten kvar som Angelica Lindholm Forsell kunde göra det förlösande 2-1-m...

Läs mer

SDFF 2 föll i svängig bortamatch mot IFK Östersund 2: "Skapade tillräckligt för att vinna"

SDFF 2 hamnade i underläge borta mot IFK Östersund 2 men lyckades vända till en 2-1-ledning. Då vände hemmalaget tillbaka med trenne fullträffar och t...

Läs mer

Alva Prytz svarade för Heffnersklubban 2:s båda mål i segermatchen i Brunflo: "Bra första timma"

Alva Prytz hade en bra dag på Åkreäng i Brunflo och satte Heffnersklubban 2:s båda mål och då hjälpte det inte att hemmalaget reducerade på slutet.- V...

Läs mer

Oavgjort för IFK Timrå borta mot Härnösand på Högslättens splitter nya konstgräs

På Högslättens splitter nya konstgräs tog IFK Timrå ledningen i den första halvlekens sista minut genom Nomi Ljunggren men med timman spelad utjämnade...

Läs mer