Selånger i kvaltopp efter seger över Berg

15 okt 2022 Div. 4 Medelpad

Med två snabba mål med knappa kvarten kvar spelade Selånger hem segern över Berg i den andra kvalmatchen till trean, 3-1, och sitter nu i förarsätet inför den avslutande omgången nästa helg.
- Efter deras kvittering ned timman spelad tog vi tillbaka taktpinnen och kunde avgöra med två mål, säger Selångers tränare Jesper Hellström.

Efter "bara" kryss i kvalpremiåären borta mot Sollefteå krävdes det inst i den andra omgången mot ett Berg som vann sin premiär över Ljusdal med hela 5-1.

Selånger tog kommandot uppe på Balders konstgräs och vaskade fram en del bra lägen samtidigt som inte gästerna från Svenstavik var ofarliga på sina omställningar.
Den första halvleken såg ut att sluta mållös då hemmalagets Anders Frisendal kunde nicka in 1-0 i andravågen efter en frispark.

Härjedalingarna kom ut starkt i andra och hade en nick i ribban i inledningen, en föraning om vad som var på gång. Med timman spelad fick gästerna en frispark som slogs över muren och på returen höll sig Rasmus Alvarsson framme och stötte in utjämningen. Ur misstänkt offsideposition enligt SSK-spelarna.

Målet verkade fungera som en väckarklocka för hemmalaget och med kvarten kvar återtog SSK ledningen då Karl-William Svedin fläkte sig mellan målvakt och försvarare och glidtacklade in 2-1.
Strax därpå stängde Albin Palmlöf matchen med lagets tredje mål sedan han med fel fot, högern, lirkat in bollen ur minimal vinkel sedan han först dribblat av målvakten och sett till att Lokalfotbollens förhandstips satt som en smäck.

- Vi kontrollerade den första halvleken på ett bra sätt även om Berg var giftiga i sina kontringar. I andra flyttade de upp och deras anstorming gav deras 1-1. Efter deras kvittering med timman spelad tog vi tillbaka taktpinnen och kunde avgöra med två snabba mål, säger Selångers tränare Jesper Hellström.

I Selånger ska laget premieras men den som stod ut det där lilla extra av Albin Palmlöf, och då inte bara för sitt mål.

Selånger leder nu kvalgruppen inför den avslutande matchen nere i Ljusdal. Vinst där och vi får ett sjätte division 3-lag i Medelpad.

.
Selånger SKBergs IK

Selånger SK - Bergs IK 3-1
15 oktober 2022 - 14:30 - Baldershovs IP, konstgräs
1-0 Anders Frisendal (45)
1-1 Rasmus Alvarsson (60)
2-1 Karl-William Svedin (75)
3-1 Albin Palmlöv (79)
Domare: Edvin Sundqvist
Publik: ej räknad men ca. 125
Matchfakta

 

Ljusdals IF emblemSollefteå GIF FF emblem

Ljusdals IF - Sollefteå GIF FF 5-1
14 oktober 2022 - 15:00 - Älvvallen
0-1 Igor Petsch (8) nick
1-1 Elias Schröder (14) nick
2-1 Elias Schröder (32)
3-1 Asad Abdi Mohamed Nur (49)
4-1 Asad Abdi Mohamed Nur (54) nick
5-1 Asad Abdi Mohamed Nur (60)
Utvisning Sollefteå: Sami Tekhlom (90+3)
Domare: Jonas Hägglund
Publik: 142
Matchfakta

Klicka här för kvaltabellen

Div. 4, omgång 1 (3-4 april): Så spelas premiärmatcherna

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Fredagen den 3 maj rullar Medelpadsallsvenskan igång 2024 med fyra matcher och en under lördagen, dock inga premiärmatcher på naturgräs. Det blev till...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer