Selånger illa ute mot jumbon Sollefteå - då satte Koivisto Persson fyra mål på raken!

Selånger låg under med 1-2 i halvtid mot jumbon Sollefteå hemma på IP.
Då steppade hela laget upp och speciellt då Sebastian Koivisto Persson som svarade för fyra raka fullträffar när de blåröd-randiga vände till 5-2.
- Klar underskattning i första men i andra vevade vi igång och spelade ut hela vårt register, säger SSK-tränaren Filip Renman.

Selånger hade länge besvär med tabelljumbon Sollefteå hemma på IP.
Mihai Bogaciuc satte 0-1 i minut sedan han sniffat upp en målvaktsretur och gästerna var sedan bara en stolpträff från 0-2.

Med hjärtat i halvsgropen kunde Selånger kvittera lite snöpligt. Lukas Lindbäck lyfte in en frispark i straffområdet, Mika Lindross gick till väders men nådde inte bollen utan den skruvade sig hela vägen in i målet förbi en ställd bortakeeper.

Men på stopptid i första bredsidade William Westman in ett inspel och Sollefteås Giffar kunde gå till pausvila i ledning.

Selånger tog ett rejält snack i halvtid och kom ut beslutsamt till den andra halvleken och det tog bara fem minuter innan Sebastian Koivisto Persson hade utjämnat från nära håll efter pass från Kalfa Kargbo.

Tio miniter senare hittar Alvin Hammarström in med en boll till "Koi" som tar ner den innan han distinkt placerar in 3-2 i bortre gaveln.

Men gästerna skulle bita ifrån sig en sista gång. Eugeniu Samson drev in från kanten och avlossade ett vasst vinkelskott som emellerti Filip Widén i SSK-målet sträckte ut på och räddade till en resultatlös hörna.

Istället kunde Sebastian Koivisto Persson fullborda sitt hattrick sedan Mika Lindroos nickat ner en hörna framför fötterna på honom.

Men "Koi" var inte klar för dagen. På ett inlägg från Lukas Lindbäck tar han ner bollen på bröstet, vänder bort sin försvarare innan han kliniskt gör sitt fjärde mål i den andra halvleken och fastställer SSK-segern till 5-2.

- Klar underskattning i första och både vi och spelarna var förbannade över vår bristfälliga prestation då vi bjöd in dem i matchen. I andra tog vi tag i taktpinnen direkt och vevade igång och spelade ut hela vårt register. Vi hade till exempel 15 avslut i "golden zone", säger SSK-tränaren Filip Renman.

Gör man fyra mål blir det givetvis beröm, Sebastian Koivisto Persson. På det centrala mittfältet slet Alvin Hammarström förtjänstfullt och krönade sin insats med ett målpass.

Som helhet kan man säga, alla underkända i första halvlek men godkända med råge i andra.

Ett stort tack till Fredrik Gunnarsson för all matchinformation som jag baserade detta referat på.

 

Selånger SKSollefteå GIF FF

Selånger SK - Sollefteå GIF FF 5-2 (tips: 3-1)
11 juni 2023 - 13:00 - Selånger IP
0-1 Mihai Bogaciuc (12)
1-1 Lukas Lindbäck (38)
1-2 William Westman (45+1)
2-2 Sebastian Koivisto Persson (49)
3-2 Sebastian Koivisto Persson (60)
4-2 Sebastian Koivisto Persson (67)
5-2 Sebastian Koivisto Persson (87)
Domare: Jonathan Forsman
Publik: 44
Matchfakta

Omgång 12 (19-23 juni); Alnö och Fränsta föll i sista matchen innan sommaruppehållet - men Selånger fixade en trea!

Inför: Viktiga poäng står på spel i den sista omgången innan sommaruppehållet. Kuben vill gå ren hela vårsäsongen, Selånger inte tappa i kampen om kva...

Läs mer

Alnötränaren lämnar inför ödesmatchen mot Ope: "Klart det känns tråkigt"

Ifjol klev Patrik Nylund av i förtid som huvudtränare för Alnös division 3-lag.I år är gör Daryosh Hematian det samma, men inte på grund av det sports...

Läs mer

Alve Jonsson återvänder till moderklubben Selånger

Selånger har lagom till midsommarhelgen gjort klart med en hemvändare. Det är 19-årige centrala mittfältaren Alve Jonsson som lämnar Strands IF efter ...

Läs mer

Omgång 11: Tvåsiffrigt för Kuben, torsk för Selånger och Studentfirande Alnö föll klart i Kramfors och Fränsta mot Dvärsätt

Kuben gjorde tvåsiffrigt på Berg men Selånger nollades hemma av IFK Umeå under lördagen. Alnö är på väg att tappa kontakten med lagen ovanför nedflytt...

Läs mer

Omgång 10: Real Kuben ett par nummer större än Fränsta, ett mål räckte för Selånger borta mot Björna - och Alnö forlorade dagens "måstematchn"

Kuben blev för svåra även för ett Fränsta på Myggvallen. Gästerna vann med klara 6-1 i en match som var jämnare än vad siffrorna visar. Melker Norén f...

Läs mer

Omgång 9: Kuben obevekliga i seriefinalen, Både Fränsta och Selånger vände till segrar men Alnö föll tungt på Olympia

Vad ska stoppa Real Kuben? Under lördagen dängde man Dvärsätt i seriefinalen med hela 4-0, två mål av Axel Näsholm, och leder nu serien med åtta poäng...

Läs mer