Selånger seriesegrare med darr på ribban - nu väntar kvalspel till Ettan

Selånger tog hem division 2 Mellersta Norrland. Men det var med darr på ribban sedan man hamnat i underläge mot Heffnersklubban 2 och med nöd lyckas vända till en uddamålsseger tidigt i andra. Nu väntar kvalspel till division 1 mot Huge
- Nerverna var utanpå tröjorna i första, men släppte efter våra två snabba mål efter paus, säger SSK-tränaren Stefan Wickström.

Selånger hade bara att göra sin plikt att gå ut och vinna på HK-vallen mot Heffnersklubban 2 i derbyt för att säkra seriesegern. Och lite hjälp fick man då hemmalaget inte kunde utnjyttja A-lagets bänkspelare då de lirade matchen efter.
Men det var ett spänt och nervöst Selånger som tog planen i besittning och inte blev det bättre när Agnes Parhammar i den 38:e minuten vann ett motlägg, kom fri och satte 1-0.

Direkt i den andra halvleken nickade Celina Berglund fram bollen till en ren Hannah Melarti som kunde lägga in det förlösande kvitteringsmålet.
Därefter släppte anspänningen och i den 54:e gick spänstiga Emmie Björklund till väders och högt över alla andra nickade hon in Linnea Jensens hörna.
De unga "Klubbantjejerna" hade gjort sitt och orkade inte mobilisera för att nå 2-2 utan Selånger kunde taktiskt spela av matchen och titulera sig seriesegrare av division 2 Mellersta Norrland. Nu krävs det emellertid kvalspel mot vinnarna IK Huge från den södra Norrlandsserien i två matcher för att de ska kunna ersätta Alnö i division 1 Norra nästa år.

- Vår första halvlek var under all kritik, nerverna, men i pausvilan rättade vi till saker och ting och kunde gå ut och vända på matchen första tio och därefter spela på resultatet mot ett väl kämpande Heffnersklubban 2 även om vi aldrig tillät dem komma i några farligare kvitteringslägen. Det märktes att "Angen" (Angelica Lindholm Forsell, reds anm) en sån här gång saknades med sin rutin och att hon alltid hela tiden var spelbar, säger Selångers tränare Stefan Wickström.

- Vår målsättning med matchen var att de skulle få jobba för segern. Och den tycker jag att vi lyckades med. Under den första halvleken hade vi bra koll på dem och kvävde deras anfallsspel. I andra blev det lite för mycket "flickfotboll" de fick komma till betydligt fler och vassare anfall. Men lite tur hade vi kunnat fått nåt friläge till för att ruska om dem, säger Heffnersklubban 2:s tränare Magnus Östman.

I Selånger ger vi bra betyg till hårt arbetande anfallaren Hannah Melarti, Linnea Jensen för sitt fina bollträff samt säkra mittbacken Ella Alm som sällan eller aldrig gör en dålig prestation. I Heffnersklubban 2 var målvaktstränaren Frida Forslund klart bäst och visade att de aktiva takterna fortfarande sitter i.

Trots seriesegern blir det ingen direktuppflyttning till division 1 Norra utan nu väntar kvalspel.
- Ja, vi möter IK Huge i två avgörande matcher och inleder borta nästa helg på Kastvallen i Bomhus och hoppas får med oss ett bra resultat till returmötet hemma, säger Stefan Wickström.

 
Heffnersklubban BK 2 emblemSelånger SK emblem 
Heffnersklubbans BK 2 - Selånger SK 1-2
28 september 2024 - 13:00 - HK Vallen
1-0 Agnes Parhammar (38)
1-1 Hanah Melarti (48)
1-2 Linnea Jensen (54)
Domare: Teodor Lundgren
Publik: 74
Matchfakta
 
Inför: Vinner Selånger idag är man till 99,99 procent seriesegrare och klara för division 1-kval. Heffnersklubban 2 tvingas dessutom spela utan bänkspelare från A-laget då de matchar innan vilket borde vara ett avbräck. Största motståndaren för SSK blir de egna nerverna. Pallar man trycket? Lokalfotbollen tippar: SSK fixar det till slut men det blir ingen promenad i parken. Vinst 3-1.
 

Sluttabell

1 Selånger SK   18 14 2 2 98 16 82 44
2 Ope IF   18 14 2 2 87 23 64 44
3 IFK Östersund 2   18 12 1 5 47 32 15 37
4 IFK Timrå   18 11 1 6 32 34 −2 34
5 Sundsvalls DFF 2   18 8 1 9 40 35 5 25
6 Heffnersklubban BK 2   18 8 1 9 35 36 −1 25
7 Brunflo FK   18 6 3 9 29 48 −19 21
8 Härnösands SK   18 5 5 8 25 39 −14 20
9 Frösö IF   18 3 1 14 16 70 −54 10
10 Östersunds FK   18 0 1 17 5 81 −76 1

 

Selånger tappade tvåmålsöverläge i kvalmatchen mot Huge - föll sedan i förlängningen: "Ändå jättestolt"

Efter 1-0 i den första kvalmatchen i ryggen tog Selånger ledningen även idag men gästande Huge hämtade ikapp tvåmålsunderläget i den andra halvleken o...

Läs mer

Selånger bröt Huges långa svit utan förlust - Emmie Björklund segerskytt i första kvalmatchen

Sjutton vinster och en oavgjord. Så lång blev Huges svit utan förlust innan Selånger i den första kvalmatchen åkte ner till Kastvallen i Bomhus och to...

Läs mer

Inför: IK Huge - Selånger SK -13:00 - Kastvallen

SvFF bantade sex division 1-serier till tre på damsidan för att undvika att seriesegrare skulle tvingas kvala för att få avancera. I sann logisk anda ...

Läs mer

Derbyseger för Timrå i chansfattig avslutningsmatch mot SDFF 2

Avslutningsderbyt mellan SDFF 2 och IFK Timrå blev en chansfattig och oinspirerad match där gästernas Klara Berglund rakade in enda målet efter en hör...

Läs mer

SDFF 2 ledde i paus men Härnösand kvitterade i andra: "Rättvist"

Härnösand var det bättre laget under den första halvleken på Högslätten men det var SDFF 2 som som gick till pausledning tack vare Nadifo Shino. I and...

Läs mer

Smolk i Selångers glädjebägare - Angen knäskadad igen i 16-0-segern: "Hade hellre förlorat med samma siffror"

Selånger vann med hela 16-0 mot Östersunds FK i jakten på seriesegern. Men någon glädje fanns inte att uppbringa i laget trots det.- "Angen" slog trol...

Läs mer