Selånger tappade ledning - fördel Umeå FC Akademi inför kvalreturen: "Värda sina två mål"

Selånger tog ledningen i slutsekunderna av den första halvleken men gästande Umeå FC Akademi vände till en 2-1-seger och sitter i förarsätet inför returen nästa helg.
- De skruvade upp tempot i andra och var värda sina två mål, erkänner SSK-tränaren Filip Renman.

Det blev ingen rolig kvalhelg för våra Medelpadslag. Både Alnös herr- och damlag förlorade sina matcher och så även IFK Sundsvall. Tyvärr sållades Selånger in i den fållan efter den första kvalmatchen till division 2 mot Umeå FC Akademi.

Gästerna tog hand om taktpinnen direkt i kallblåsten på Westhagen i den första av två kvalmöten men trots stort bollinnehav under den första halvleken lyckades man inte hitta luckorna i SSK-försvaret och i slutsekunderna drev istället Kalfa Kargbo in i straffområdet men bortakeepern räddade Kalfas vänsterskott men Senay Haile Gaim följde påpassligt upp med att raka in 1-0 på returen.

UFC Akademi tryckte på även i den andra halvleken och skruvade ett par hack gällande effektiviteten och efter en handbollsupprullning utanför Selångers straffiområde hittade man in med ett instiick till Filip Rosenbrand inne i boxen och utjämningen var ett faktum.

Åtta minuter senare provade Arad Esmaili från distans och via en hemmaförsvarare styrdes bollen i mål utan chans för Filip Widén i kassen.

SSK hade svårt att skapa något spelmässigt framåt men hade ett par halvchanser via fasta situationer men aldrig så att det brände till rejält utan nu gäller det att vända 1-2-underläget till seger i kommande helgs returmatch uppe i Björkarnas stad.

- Vi har inte gett upp men idag mötte vi ett väldigt väldigt spelskickligt Umeå och de skruvade upp tempot i andra och var värda sina två mål, erkänner SSK-tränaren Filip Renman.

Lokalfotbollen-TV:
• SSK-tränaren Filip Renman: "De var värda sina två mål"

 

Selånger SKUmeå FC Akademi

Selånger SK - Umeå FC Akademi 1-2
15 oktober 2023 - 16:00 - Westhagen
1-0 Senay Haile Gaim (45)
1-1 Filip Rosenbrand (64)
1-2 Arad Esmaili (72)
Domare: Fredrik Eriksson
Publik: 203
Matchfakta

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer