Selånger tappade tvåmålsöverläge i kvalmatchen mot Huge - föll sedan i förlängningen: "Ändå jättestolt"

Efter 1-0 i den första kvalmatchen i ryggen tog Selånger ledningen även idag men gästande Huge hämtade ikapp tvåmålsunderläget i den andra halvleken och tvingade till sig en förlängning. Där var Bomhuslaget obevekliga och vann den med 3-1 (5-3 totalt) och det blir därmed fortsatt spel i division 2 för SSK-tjejerna.
- I förlängningen var de tyngre än oss, vi knäade och var trötta på slutet. Är ändå jättestolt över tjejerna och det är bara att gratulera Huge till avancemanget, säger tränaren Stefan Wickström.

Selånger kom till kvalreturen med 1-0 i ryggen efter förra helgens seger på Kastvallen i Bomhus över Huge. Gästrikelagets första förlust på hela säsongen efter 17 vinster och ett kryss i serien.
Selånger öppnade bra första halvan och kunde gå till en 1-0-ledning, 2-0 totalt, sedan Linnea Jensens hårda hörna i den 38:e minuten viftats in i eget mål av bortakeepern.
- Vi gör åter en bra första halvlek och det hade inte varit oförtjänt med något mål till, säger SSK-tränaren Stefan Wickström.

Lite drygt tio minuter in i den andra halvleken kvitterade Tanja Sandberg Illarionova och med knappa tjugan kvar var det lika totalt efter Mikaela Parners 1-2-mål.
- Vet inte om det är att jag hade de rödblå glasögonen på men det kändes som att 1-2-målet föregicks av en offside, säger Stefan Wickström.

Med två minuter kvar kom Hanna Rönngren fri men Hugekeepern Linn Pousette tog revansch efter hörnmålet då hon räddade med rumpan.
Med 2-2 sammanlagt blev det förlängning då man inte längre räknar att bortamål väger dubbelt. Gästerna fick en smakstart med ett ledningsmål redan efter tre minuter men Hannah Melarti utjämnade med ett långskott som hittade in nära krysset.

Men SSK-tjejerna orkade inte stå emot utan Huge kunde ta sin 18:e seger för säsongen via två avslutande fullträffar och spela hem kvalet med totalt 5-3. Selånger blir därmed kvar i division 2 en säsong till.
- I förlängningen var de tyngre än oss, vi knäade och var trötta på slutet. Är ändå jättestolt över tjejernas insats och vi krigade ända in i kaklet och det är bara att gratulera Huge till avancemanget, säger tränaren Stefan Wickström.

De främsta för dagen i Selånger var kvartetten Hannah Melarti, Celina Berglund, Julia Holmlund och målvakten Nellie Maxén.

 
Selånger SKIK Huge
Selånger SK - IK Huge 1-2 (3-5 totalt e f)
12 oktober 2024 - 13:00 - Selånger IP, konstgräs
1-0 Linnéa Jensen (38)
1-1 Tanja Sandberg Illarionova (56)
1-2 Mikaela Parner (71)
• Totalt 2-2 efter båda matcherna, förlängning:
2-3 Tanja Sandberg Illarionova (93) (i minut 103 enligt domaren)
3-3 Hannah Tillert (97) (Ella Alm felaktigt enligt domaren)
3-4 Julia Palmgren (102)
3-5 Mikaela Parner (116)
Domare: Omar Meqbil
Publik: 128
Matchfakta

Selånger bröt Huges långa svit utan förlust - Emmie Björklund segerskytt i första kvalmatchen

Sjutton vinster och en oavgjord. Så lång blev Huges svit utan förlust innan Selånger i den första kvalmatchen åkte ner till Kastvallen i Bomhus och to...

Läs mer

Inför: IK Huge - Selånger SK -13:00 - Kastvallen

SvFF bantade sex division 1-serier till tre på damsidan för att undvika att seriesegrare skulle tvingas kvala för att få avancera. I sann logisk anda ...

Läs mer

Derbyseger för Timrå i chansfattig avslutningsmatch mot SDFF 2

Avslutningsderbyt mellan SDFF 2 och IFK Timrå blev en chansfattig och oinspirerad match där gästernas Klara Berglund rakade in enda målet efter en hör...

Läs mer

Selånger seriesegrare med darr på ribban - nu väntar kvalspel till Ettan

Selånger tog hem division 2 Mellersta Norrland. Men det var med darr på ribban sedan man hamnat i underläge mot Heffnersklubban 2 och med nöd lyckas v...

Läs mer

SDFF 2 ledde i paus men Härnösand kvitterade i andra: "Rättvist"

Härnösand var det bättre laget under den första halvleken på Högslätten men det var SDFF 2 som som gick till pausledning tack vare Nadifo Shino. I and...

Läs mer

Smolk i Selångers glädjebägare - Angen knäskadad igen i 16-0-segern: "Hade hellre förlorat med samma siffror"

Selånger vann med hela 16-0 mot Östersunds FK i jakten på seriesegern. Men någon glädje fanns inte att uppbringa i laget trots det.- "Angen" slog trol...

Läs mer