Selånger tog grepp om kvalplatsen till tvåan - besegrade Dvärsätt borta: "Bra kontroll"

Selånger vann borta över Dvärsätt och gjorde ett miniryck i kampen om den åtråvärda kvalplatsen till division 2 sedan Axel Sjöbom nickat in det första SSK-målet och Senay Haile Gaim de övriga två i 3-1-segern på Hissmovallen.
- Vi hade bra kontroll på matchen även om det blev lite nervigt efter deras sena reducering, men då kontrade Senay in trean, säger Selångers tränare Jesper Hellström.

Selånger tog en viktig seger i kampen om att ta hand om kvalplatsen till division 2 efter suveräna Kuben som redan vikt seriesegern åt sig.
På Hissmovallens fina gräsmatta vann man med 3-1 över värsta konkurrenten Dvärsätt.
Axel Sjöbom nickskarvade in en inåtskruvad hörna i den 33:e minuten och SSK behöll efter det initiativet i matchen. När så André Lindkvist blev utvisad för hemmalaget tio minuter in i den andra halvleken talade det än mer för en bortaseger.
- Innan utvisningen skulle vi haft en straff men med det röda kortet blev det ändå lite rättvisa, säger SSK-tränaren Jesper Hellström.

Med kvarten kvar vek Senay Haile Gaim in från kanten och satte 0-2 lågt vid den första stolten. Geme over?
Ja, det såg så ut men tre minuter in på stopptid slog Fabian Forsberg ett inlägg som studsade hela vägen in i mål och plötsligt blev det nerv då det fortfarande återstod ett par minuter av matchen och hemmalaget vaskade fram två hörnor där de flyttade upp allt och lite till, på den andra även målvakten.
Selånger lyckades emellertid vinna duellen på hörnan och Kalfa Kargbo skubbade ifrån deras försvarare och kunde mer eller mindre promenera in 1-3 i tomt mål.

- Som helhet gör vi en riktigt bra bortamatch mot ett duktigt lag med kvaliteter. Vi hade bra kontroll på matchen och de hade bara några omställningar längs vänsterkanten som vi avvärjde. Det blev lite nervigt efter deras sena reducering och de två hörnorna efteråt men på den andra kontrade Senay in trean, säger Jesper Hellström.

Vänsterbacken Axel Sjöbom stängde ner sin kant, var stark i offensiven och gjorde dessutom det viktiga 0-1-målet. Victor Wallgren gjorde ett hästjobb på mitten och det gjorde även Sebastian Koivisto Persson i offensiven. Det var de som stack ut det där lilla extra i ett starkt SSK-kollektiv.

 
Dvärsätts BKSelånger SK
Dvärsätts BK - Selånger SK 1-3
24 augusti 2024 - 12:00 - Hissmovallen
0-1 Axel Sjöbom (33)
0-2 Senay Haile Gaim (75)
1-2 Fabian Forsberg (90+3)
1-3 Senay Haile Gaim (90+5)
Utvisning Dvärsätt: André Lindkvist (56)
Domare: Andreas Olsson
Publik: 70
Matchfakta
 
Inför: Bakom seriesuveränen Kuben är det en hård kamp om kvalplatsen till div. 2 där Dvärsätt tar emot Selånger. Det skiljer en poängs fördel till SSK och kan vi seger få lite luft ner till de jagande lagen. Men att vinna på Hissmovallen blir ingen enkel uppgift och det gäller att hålla målspottaren John-Henrik Eriksson i herrans tukt och förmaning. Lokalfotbollens tips: 3-1 (men jag har gärna fel).

Kval till division 2 - IFK Umeå vidare, möter Täfteå i andra omgången

IFK Umeå tog andraplatsen i trean på bättre målskillnad än Selånger och i första kvalmatchen spelade man 0-0 borta mot Notviken. Under lördagen vann m...

Läs mer

Selånger bara ett mål från kvalspel till tvåan - kryssade i avslutningen borta mot IFK Umeå: "Surt"

Selånger gav det en chans och hade ledningen borta mot IFK Umeå men hemmalaget fick till ett kryss vilket räckte för att ta hem andraplatsen före SSK ...

Läs mer

Oskar Nordlund avslutade säsongen som femmålsskytt i Fränstas kross av Dvärsätt

Fränsta avslutade serien på bästa sätt och specifikt då Oskar Nordlund som prickade in en femling i 6-0-vinsten över Dvärsätt.- Typiska Oskarmål. Han ...

Läs mer

Berg ledde över Kuben i stökig match - då frälste Linus & Linus "Tigerränderna" med två fullträffar

Det blev en stökig avslutningsmatch för Kuben borta mot Berg med massor av varningar och två utvisningar men tack vare Linus & Linus, Hallenius &a...

Läs mer

Alnö förlorade mot Kramfors-Alliansen trots tre gjorda mål

Trots tre gjorda mål, två av Jesper "Bobban" Andersson, blev det ännu en förlust för Alnö då gästande Kramfors-Alliansen satte nätet på Släda IP i dal...

Läs mer

Alnö tappade 3-1-ledning på slutet - straffmål för Obbola avgjorde

Med timman spelad ledde Alnö med 3-1 och såg ut att gå mot säsongens blott tredje seger. Då vände nedflyttningskollegorna Obbola och satte segermå...

Läs mer