Selånger U gick ifrån i den andra halvleken mot Matfors: "Stod länge och vägde"

19 jun 2022 Div. 3 Medelpad

Selånger U klev av Thulevallen med en 4-0-seger mot Matfors och klättrade samtidigt upp i serieledning.
– Men det stod länge och vägde innan vårt djupledsspel tog ut sin rätt och vi kunde gå från 1-0 till 4-0, säger SSK-tränaren Marcus Dückhow.

Matfors saknade flera spelare på grund av sjukdom men stod upp bra mot ett spelpiggt Selånger U som i den 21:a minuten tog ledningen sedan Ellen Sellbom tagit ett eget initiativ och drivit in från kanten innan hon avslutade med en klinisk bredsida.

Tio minuter in i den andra halvleken tajmade Linnéa Jensen en djupledslöpning och fick en lika vältajmat pass på djupet och fri placerade hon bollen i ena hörnet.

Efter det började orken tryta hos hemmalaget och sista tio kunde SSK dubbla segersiffrorna till 4-0. I minut 83 gav sig vänsterbacken Vilma Cederqvist ut på en offensvi raid och fick en perfekt passning på djupet från Ellen Bäck och fri med hemmamålvakten gjorde hon inget misstag.
I slutminuten tog sig Ellen Sellbom hela vägen från egen backlinje innan hon frisplade Olivia Boström till 4-0, eller 0-4 då SSK spelade på bortagräs.

Tack vare segern passerade man Kovland i toppen av tabellen, på målskillnad

– Vi gör åter en bra match och punpade på hela vägem. Men det stod länge och vägde innan vårt djupledsspel tog ut sin rätt och vi kunde gå från 1-0 till 4-0, säger SSK-tränaren Marcus Dückhow.

– Det var tufft idag med halva laget frånvarande på grund av sjukdomar. Selånger U var det bättre laget och vinner rättvist sedan vi inte orkat hela vägen, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin, som själv kände sig krasslig och åkte hem i paus.

Jämnt överlag i Selånger med ett extra plus till målvakten Julia Arnström som efter bara en träning klev in och höll nollan.
I Matfors höjer vi mittbacken Tova Linder.

Matfors IF Selånger SK Utveckling

Matfors IF - Selånger SK U 0-4
19 juni - 13:00 - Thulevallen
0-1 Ellen Sellbom (21)
0-2 Linnéa Jensen (55)
0-3 Vilma Cederqvist (83)
0-4 Olivia Boström (90)
Domare: Örjan Åström
Publik: 75
Matchfakta

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer

Sista damlaget från Ånge kommun försvinner - Fränsta IK drar sig ur trean

4 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Fränsta IK tvingas dra sig ur Damtrean.Och anledningen stavas spelarbrist.- Den nya regeln om åldersgräns blev dödsstöten för oss, säger tränaren Mick...

Läs mer