Selånger U nötte ner Medskogsbron och tog över serieledningen inför den sista omgången

21 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Medskogsbrons ettriga försvarsspel konfunderade Selånger U men topplaget kunde ändå gå till pausledning med 1-0 sedan Ellen Sellbom stött in en målvaktsretur.
I andra fick SSK mer flyt på spelet samtidigt som Medskogs tröttnade och gästerna kunde gå ifrån till en 4-0-victoria och ta över serieledningen med en omgång kvar.
– Vi växte in i matchen och fick igång ett bättre tempo med boll vilket gjorde att Medskogs fick svårare att hänga med, säger Selångertränaren Ola Persson.

Nästjumbon Medskogsbron visade sig redan från avspark att man skulle sälja sig dyrt mot serieseriejagande Selånger U.

Visst, SSK hade mycket boll men hemmalagets ettriga försvarsspel över hela banan störde gästernas speluppbyggnad och längst bak stod normalt utespelaren Victoria Arnesson, som vikarierande målvakt och hann med flera fina parader innan hon tvingades lämna retur på ett skott och vips dök Ellen Sellbom upp och förpassade bollen i mål. En fullträff som blev halvlekens enda.

I den andra började spelet flyta på bättre för SSK och ett tröttnande Medskogs fick svårare att hänga med i svängarna samtidigt som effektiviteten i SSK-avsluten vässades till och man kunde gå ifrån till en 4-0-seger via mål av Ellen Sellbom (hennes andra), Linnea Blomberg och Linnéa Jensen.

Tack vare segern har nu Selånger U allt i egna fötter att ta hem serien. Om det sedan blir uppflyttning återstår att se, det krävs att A-laget i så fall kvalar upp sig till division 1.

– Vi började lite trevande med en hel del tekniska fel. Men vi växte in i matchen och får igång ett bättre tempo med boll vilket gör att Medskogs fick svårare att hänga med. Vi släpper inte heller till något avslut för dem, så bra stabilt försvarsspel, säger Selångertränaren Ola Persson.

Och så här säger Perssons tränarkollega Marcus Dückhow:
– Det blev en stabil seger till slut även om Medskogs bjöd på bra motstånd där vi länge hade svårt att få hål på dem. Vi höll ihop försvarsspelet bra och försökte spela ett varierat anfallsspel och i främst andra halvlek hade vi ett bättre passningsspel.

– Surt att det skulle bli så pass många mål i baken som det ändå blev. Jag tycker dock att vi ger dem ett tufft motstånd och det hade absolut kunnat bli färre mål i deras favör. Selånger är ett duktigt lag, men vi ser till att de inte bara åker och hämtar med sig tre enkla poäng. De var tvungna att kämpa för att ro det i land. Nu ser vi fram mot att göra ännu en stark match för att avrunda vår premiärsäsong, säger Medskogsbrons tränare Gottfrid Sjödin.

Jämn prestation i Selånger U men med lite extra plus för mittbacken Ella Whitlock, innermittfältarna Julia Boström och Olivia Sundström samt tvåmålsskytten Ellen Sellbom framåt.

I Medskogs ska kollektivet framhållas, ingen nämnd, ingen glömd.

 

Medskogsbrons BK emblemSelånger SK Utveckling emblem

Medskogsbrons BK - Selånger SK U 0-4 (0-1)
21 augusti 2022 - 18:00 - Viforsplan
Mål Selånger U: Ellen Sellbom 2, Linnea Blomberg och Linnéa Jensen.
Domare: Meron Tekle Hagos
Publik: 68
Matchfakta

Fyra Njurundamål på tio minuter sänkte Sidsjö-Böle/SFF 2: "Vägvinnande spel"

25 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Njurunda avgjorde under avslutningskvarten av den första halvleken då man prickade in hela fyra bollar bakom Sidsjö-Böles målvakt.– Vi hade ett vägvin...

Läs mer

Fränsta vände underläge till seger i avslutningsmatchen mot Medskogsbron: "Tog över succesivt"

25 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron öppnade bäst på Myggvallen och tog en tidig ledning tack vare ett självmål.Fränsta utjämnade före paus och i den andra halvleken säkrade ...

Läs mer

Matfors bästa representationslag i Damtrean – kan räcka till spel i tvåan nästa år?

25 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Kovland ledde i paus på Thulevallen men Matfors utjämnade tidigt i andra efter ett hörnmål och 1-1-stod sig säsongen ut och Matfors blev därmed bästa ...

Läs mer

IFK Timrå 2 tog både revansch på Söråker och hem andraplatsen: "Skönt"

25 sep 2022 Div. 3 Medelpad

IFK Timrå 2 tog revansch på Söråker från i våras då man vände underläge till 2-1seger i dagens derby på Bergeforsens IP och säkrade en andraplats i se...

Läs mer

Selånger U klara seriesegrare i Damtrean: "Presterade på högsta nivå"

24 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Selångers Utvecklingslag hade idag chansen att spela hem seriesegern i Damtrean.Det som krävdes var tre poäng i avslutningsmatchen mot Alnö 2.Och viss...

Läs mer

Inför Damtreans sista omgång: "Vi går för att avgöra serien"

24 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Idag har Selånger U chansen att bärga seriesegern i vår lokala damtrea.Det som krävs är vinst mot Alnö 2 så är saken så att säga "biff!.Skulle de rödb...

Läs mer