Selånger U nötte ner Medskogsbron och tog över serieledningen inför den sista omgången

21 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Medskogsbrons ettriga försvarsspel konfunderade Selånger U men topplaget kunde ändå gå till pausledning med 1-0 sedan Ellen Sellbom stött in en målvaktsretur.
I andra fick SSK mer flyt på spelet samtidigt som Medskogs tröttnade och gästerna kunde gå ifrån till en 4-0-victoria och ta över serieledningen med en omgång kvar.
– Vi växte in i matchen och fick igång ett bättre tempo med boll vilket gjorde att Medskogs fick svårare att hänga med, säger Selångertränaren Ola Persson.

Nästjumbon Medskogsbron visade sig redan från avspark att man skulle sälja sig dyrt mot serieseriejagande Selånger U.

Visst, SSK hade mycket boll men hemmalagets ettriga försvarsspel över hela banan störde gästernas speluppbyggnad och längst bak stod normalt utespelaren Victoria Arnesson, som vikarierande målvakt och hann med flera fina parader innan hon tvingades lämna retur på ett skott och vips dök Ellen Sellbom upp och förpassade bollen i mål. En fullträff som blev halvlekens enda.

I den andra började spelet flyta på bättre för SSK och ett tröttnande Medskogs fick svårare att hänga med i svängarna samtidigt som effektiviteten i SSK-avsluten vässades till och man kunde gå ifrån till en 4-0-seger via mål av Ellen Sellbom (hennes andra), Linnea Blomberg och Linnéa Jensen.

Tack vare segern har nu Selånger U allt i egna fötter att ta hem serien. Om det sedan blir uppflyttning återstår att se, det krävs att A-laget i så fall kvalar upp sig till division 1.

– Vi började lite trevande med en hel del tekniska fel. Men vi växte in i matchen och får igång ett bättre tempo med boll vilket gör att Medskogs fick svårare att hänga med. Vi släpper inte heller till något avslut för dem, så bra stabilt försvarsspel, säger Selångertränaren Ola Persson.

Och så här säger Perssons tränarkollega Marcus Dückhow:
– Det blev en stabil seger till slut även om Medskogs bjöd på bra motstånd där vi länge hade svårt att få hål på dem. Vi höll ihop försvarsspelet bra och försökte spela ett varierat anfallsspel och i främst andra halvlek hade vi ett bättre passningsspel.

– Surt att det skulle bli så pass många mål i baken som det ändå blev. Jag tycker dock att vi ger dem ett tufft motstånd och det hade absolut kunnat bli färre mål i deras favör. Selånger är ett duktigt lag, men vi ser till att de inte bara åker och hämtar med sig tre enkla poäng. De var tvungna att kämpa för att ro det i land. Nu ser vi fram mot att göra ännu en stark match för att avrunda vår premiärsäsong, säger Medskogsbrons tränare Gottfrid Sjödin.

Jämn prestation i Selånger U men med lite extra plus för mittbacken Ella Whitlock, innermittfältarna Julia Boström och Olivia Sundström samt tvåmålsskytten Ellen Sellbom framåt.

I Medskogs ska kollektivet framhållas, ingen nämnd, ingen glömd.

 

Medskogsbrons BK emblemSelånger SK Utveckling emblem

Medskogsbrons BK - Selånger SK U 0-4 (0-1)
21 augusti 2022 - 18:00 - Viforsplan
Mål Selånger U: Ellen Sellbom 2, Linnea Blomberg och Linnéa Jensen.
Domare: Meron Tekle Hagos
Publik: 68
Matchfakta

Stöde IF:s Ann-Sofie Brännvall nominerad till "Årets Köng" i Sundsvalls kommun

26 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sajten hejasundsvall.se delar varje år ut priset Årets Köng och en av de nominerade i år är Stöde IF:s ledare Ann-Sofie Brännvall.- I flera decennier ...

Läs mer

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer