Selånger U nötte ner Medskogsbron och tog över serieledningen inför den sista omgången

21 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Medskogsbrons ettriga försvarsspel konfunderade Selånger U men topplaget kunde ändå gå till pausledning med 1-0 sedan Ellen Sellbom stött in en målvaktsretur.
I andra fick SSK mer flyt på spelet samtidigt som Medskogs tröttnade och gästerna kunde gå ifrån till en 4-0-victoria och ta över serieledningen med en omgång kvar.
– Vi växte in i matchen och fick igång ett bättre tempo med boll vilket gjorde att Medskogs fick svårare att hänga med, säger Selångertränaren Ola Persson.

Nästjumbon Medskogsbron visade sig redan från avspark att man skulle sälja sig dyrt mot serieseriejagande Selånger U.

Visst, SSK hade mycket boll men hemmalagets ettriga försvarsspel över hela banan störde gästernas speluppbyggnad och längst bak stod normalt utespelaren Victoria Arnesson, som vikarierande målvakt och hann med flera fina parader innan hon tvingades lämna retur på ett skott och vips dök Ellen Sellbom upp och förpassade bollen i mål. En fullträff som blev halvlekens enda.

I den andra började spelet flyta på bättre för SSK och ett tröttnande Medskogs fick svårare att hänga med i svängarna samtidigt som effektiviteten i SSK-avsluten vässades till och man kunde gå ifrån till en 4-0-seger via mål av Ellen Sellbom (hennes andra), Linnea Blomberg och Linnéa Jensen.

Tack vare segern har nu Selånger U allt i egna fötter att ta hem serien. Om det sedan blir uppflyttning återstår att se, det krävs att A-laget i så fall kvalar upp sig till division 1.

– Vi började lite trevande med en hel del tekniska fel. Men vi växte in i matchen och får igång ett bättre tempo med boll vilket gör att Medskogs fick svårare att hänga med. Vi släpper inte heller till något avslut för dem, så bra stabilt försvarsspel, säger Selångertränaren Ola Persson.

Och så här säger Perssons tränarkollega Marcus Dückhow:
– Det blev en stabil seger till slut även om Medskogs bjöd på bra motstånd där vi länge hade svårt att få hål på dem. Vi höll ihop försvarsspelet bra och försökte spela ett varierat anfallsspel och i främst andra halvlek hade vi ett bättre passningsspel.

– Surt att det skulle bli så pass många mål i baken som det ändå blev. Jag tycker dock att vi ger dem ett tufft motstånd och det hade absolut kunnat bli färre mål i deras favör. Selånger är ett duktigt lag, men vi ser till att de inte bara åker och hämtar med sig tre enkla poäng. De var tvungna att kämpa för att ro det i land. Nu ser vi fram mot att göra ännu en stark match för att avrunda vår premiärsäsong, säger Medskogsbrons tränare Gottfrid Sjödin.

Jämn prestation i Selånger U men med lite extra plus för mittbacken Ella Whitlock, innermittfältarna Julia Boström och Olivia Sundström samt tvåmålsskytten Ellen Sellbom framåt.

I Medskogs ska kollektivet framhållas, ingen nämnd, ingen glömd.

 

Medskogsbrons BK emblemSelånger SK Utveckling emblem

Medskogsbrons BK - Selånger SK U 0-4 (0-1)
21 augusti 2022 - 18:00 - Viforsplan
Mål Selånger U: Ellen Sellbom 2, Linnea Blomberg och Linnéa Jensen.
Domare: Meron Tekle Hagos
Publik: 68
Matchfakta

Medskogsbron släppte av på takten efter sitt 4-0-mål: "Onödigt hög puls på slutet"

24 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron ledde med 3-0 i paus och ökade sedan på tidigt i andra med fyran.Ändå blev det lite spännande sedan Alnö 2 reducerat två gånger om sista ...

Läs mer

Sundsvalls FF säkrade segern redan under den första halvleken mot Sund: "Helgjuten insats"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF rev åt sig en 3-0-ledning redan innan paus, två långskott av Sara Johansson, och släppte sedan inte greppet utan den andra halvleken ble...

Läs mer

Selångermålvakt bröt benet: "Operation väntar"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I gårdagens match mellan Selånger U och Stöde skadade sig hemmamålvakten Amanda Westberg strax före paus och tvingades haltande kliva av.Nu har det vi...

Läs mer

Resultat & tabeller Damtrean 2023

20 sep 2023 Div. 3 Medelpad

• Resultat & tabell A-slutspelet • Resultat & tabell B-slutspelet • Resultat & tabell Grundserien

Läs mer

Vilma Cederqvist bakom Selånger U:s vändning mot Stöde

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Stöde ledde två gånger om men Selånger U vände och vann den svängiga matchen på Westhagen med 3-2, de två sista målen inprickade av Vilma Cederqvist.-...

Läs mer

Söråker från plattmatch till vinst över serieledarna

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I helgen gjorde Söråker en plattmatch och föll mot Stöde med hela 0-5.Ikväll var man betydligt mer vässade och dängde serieledarna med 3-1!- Har aldri...

Läs mer