Selångers Alfred Norman spräckte Kramfors-Alliansens svit - dubbelt

Kramfors-Alliansen hade vunnit alla sina fyra matcher och inte släppt in ett enda mål.
Ådalingarna tog också ledningen mot Selånger men med knappa kvarten kvar utjämnade inhopparen Alfred Norman med sin första bolltouch och spräckte de blåvit-randigas dubbla sviter.
- Vi reser oss efter deras ledningsmål och åker hem med poäng från serieledarna, starkt och rättvist, säger SSK-tränaren Jesper Hellström.

Hemmalaget Kramfors-Alliansen, som efter fyra omgångar hade full pott och inte ett enda insläppt mål, inledde bäst mot Selånger men fick ingen utdelning. Istället jämnade matchen ut sig men den första halvleken förblev mållös där gästerna var närmast att bryta dödläget med ett stolpskott men Kramfors hade också chanser men lyckades inte överlista Filip Widén i bortamålet.

Även i den andra halvleken startade hemmalaget upp starkt och den här gången fick man utdelning. I den 50:e minuten tog Rasmus Engström emot en djupledsboll bakom SSK-försvaret och trots snäv vinkel kunde att skjuta in 1-0 i bortre gaveln.

Selånger hämtade sig och tog över matchen i sin jakt på en kvittering samtidigt som ådalingarna backade hem för att freda sig.

Med knappa kvarten kvar gjorde en kramforsspelare fel inkast och bollen kom till SSK som var snabba att sätta igång bollen. Lukas Lindbäck vände bort en försvarare och kom ner till kortlinjen där han chippade in bollen till Sebastian Koivisto Persson som nickskarvade till inhopparen Alfred Norman som nätade med sin första bollträff i matchen.

Målet visade sig spräcka dubbla nollor, Kramfors första tappade poäng och insläppta mål. Och det hade till och med kunnat slutat med en Selångerseger men målvakten styrde undan Lukas Lindbäcks wobblande långskott. I ärlighetens namn hade även Kramfors chanser till ett vinstmål i en spännande match mellan två duktiga lag.

- Vi gör en bra första halvlek, framförallt från matchminut 10. Sen kommer vi ut i andra halvlek och är mer passiva där vi har en liten sämre period och de gör 1-0. Sen får vi ett övertag i matchen igen där vi trycker ner de och vinner nästan alla dueller och lyckas få in en rättvis kvittering. Matchen som helhet är vi nöjd med då vi kommer till bortaplan och möter serieledarna och lyckas ta med oss poäng hem, säger Selångers tränare Jesper Hellström.

Av många bra i SSK var Lukas Lindbäck bäst och dominerade på mitten.

 

Kramfors-AlliansenSelånger SK

Kramfors-Alliansen - Selånger SK
12 maj 2023 - 19:30 - Kramfors IP
1-0 Rasmus Engström (50)
1-1 Alfred Norman (76)
Domare: Jonas Hägglund
Publik: 221
Matchfakta

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer