Selma Dahlqvist tvåmålsskytt när Alnö 2 bröt SDFF Utveckling svit på nio raka utan förlust

9 aug 2023 Div. 3 Medelpad

Alnö 2 avgjorde mötet med SDFF U redan före paus och i andra satte man även ett fjärde mål samtidigt som man höll tätt bakåt och därmed bröt deras svit på nio raka utan förlust.
- Lika missnöjd som jag var efter poängtappet i Matfors, lika nöjd är jag idag, säger Alnötränaren Micke Byström.

Efter nio matcher utan förlust och rejäl klättring i tabellen föll SDFF Utveckling mot Alnö 2 på Kubenplan med hela 0-4.
En av anledningarna var att man inte ställde upp med sitt F19-lag den här gången, en annan att Alnö 2 svarade för en jättestark insats.

Selma Dahlqvist öppnade målskyttet i den åttonde minuten och precis innan pausvilan gav spelövertaget även Maja Gisslins 0-2 och Selma Dahlqvist amdra fullträff fram till 0-3.

SDFF fick ett läge att komma in i matchen i andra men då räddade Johanna Wennberg friläget och nerven uteblev.

Matchens delikatess bjöd sedan Olivia Sällvin på med lite drygt kvarten kvar då hon tog emot bollen inne i boxen, gjorde en tunnel innan hon placerade in slutresultatet 0-4 i det begynnande mörkret.

- Lika missnöjd som jag var efter poängtappet i Matfors, lika nöjd är jag idag. Kul att få ge hela spelartruppen på 17 tjejer speltid, och alla drog sina strån till stacken, säger Alnötränaren Micke Byström.

- Idag var det inte vår dag, ingen kreativitet och vi kuggade inte i. Beröm till Alnö för deras styrka i försvaret, säger SDFF-tränaren Sofie Wikman.

Av många duktiga i Alnö 2 var nog Lisa Fahlén den bästa. Den högerfotade vänsterbacken ägde sin flank både defensivt och offensivt.

I SDFF U utmärkte sig målvakten Novalie Forsberg som med sina räddningar höll siffrorna nere på en rimlig nivå. På mitten visade Alice Wikman kreativitet i offensiven. I övrigt blekt.

 

Sundsvalls DFF UtvecklingAlnö IF Dam 2

Sundsvalls DFF Utveckling - Alnö IF 2 0-4
9 augusti 2023 - 20:00 - Kubikenborgs IP
0-1 Selma Dahlqvist (8)
0-2 Maja Gisslin (42)
0-3 Selma Dahlqvist (45)
0-4 Olivia Sällvin (72)
Domare: Jan Öberg
Publik: 72
Matchfakta

Efter en "berg- & dalbane"-säsong - Wahlroos fortsätter som tränare för Söråker

3 dec 2023 Div. 3 Medelpad

Söråker tog sig till Damtreans A-slutspel och belade där plats åtta av de tio lagen, kanske en liten besvikelse- För mycket berg- & dalbana, säger...

Läs mer

Micke Byström kliver av trots lyckat år för Alnö Utveckling: "Fanns saker som tog udden av det roliga"

3 dec 2023 Div. 3 Medelpad

Mikael Byström gjorde comeback i år som tränare då han tog över Alnös utvecklingslag i Damtrean - och förde dem till A-slutspelet.Men någon fortsättni...

Läs mer

Sundsvalls FF gick från jumboplats i Damtrean till att nästa nå A-slutspelet: "Laget har utvecklats"

25 nov 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF lyfte sig från fjolårets jumboplacering till att nästan ta sig topp 8 och A-slutspelet.I B-ditot under hösten kom man sedan på en fin an...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023: Spelare, tränare & domare

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Som vanligt en tuff uppgift att ta ut en Drömelva i Damtrean, speciellt som den har hållit en bra klass i år med många jämna och bra matcher.Det blev ...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - målvakt

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Ina Danielsson, Söråkers FF Målvakt. 30 år. Orädd, reflexsnabb, välvuxen och som med stor röst dirigerar sitt uteförsvar. Har med åren samlat på sig e...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - högerback

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Maria Nilsson, Medskogsbrons BK Högerback. 42 år. Slitstark som spelar tuff och resolut, men som aldrig drar på sig gula kort. En driven ledare på pla...

Läs mer