Semir Salia flyttades upp i anfallet - då vann Kraftfull premiären med 6-1

6 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Vid ställningen 1-1 efter dryga halvtimman spelad klev Semir Salia in i handlingarna med tre mål på raken och all spänning i matchen försvann.
- Det lönade sig att flytta upp Semir i anfallet, säger Kraftfulls tränare Tobbe Persson efter 6-1-vinsten i premiären och de första tre poängen någonsin i Medelpadsallsvenskan var bärgade.

FC Kraftfull gjorde idag sin historiska första match i Medelpadsallsvenskan där man mötte Stockvik, som efter många års frånvaro var tillbaka i fyran.

Men någon spännande match blev det aldrig, Kraftfull var överlägsna sina motståndare.

Husen Hamid Ahmed satte ledningsmålet redan i den nionde minuten men Stockvik bet tillbaka omgående då Amandus Löfgren utjämnade.

- Det var deras enda avslut mot vårt mål på hela matchen, kommenterar Kraftfulls tränare Tobbe Persson.

Även Kraftfull hade problem med offensiven, åtminstone i inledningen, så tränare Persson beordrade mittfältaren Semir Salia upp i anfallet och vips gjorde han 2-1.

Under första tio av andra fullbordade sedan Semir sitt hattrick med två fullträffar innan Momodou Khan och Faton Buzuku spikade premirvinsten till 6-1.

- Det lönade sig att flytta upp Semir i anfallet, säger Kraftfulls tränare Tobbe Persson efter matchen med ett leende och fortsätter:

- Annars var det ingen höjdarmatch från vår sida, det var otajmat och vi är inte riktigt igång ännu. Nu har vi i alla fall fått en plan att träna på, Camp Mitthem, där vi även kommer att spela våra hemmamatcher. Vi är tacksamma för att Giffarna ger oss den möjligheten.

Tremålsskytten Semir Salia bäst i Kraftfull tillsammans med mittfältaren Jafar Yakubi. En eloge även till Bakary Njie som tog en för laget och ställde sig mellan stolparna när alla tre målvakterna fick förhinder.

(väntar på återkoppling från Stockvik)

 

Stockviks FF   

Stockviks FF - FC Kraftfull 1-6 (1-2)
6 maj 2023 - 12:30 - Kubikenborgs IP, konstgräs
0-1 Husen Hamid Ahmed (9)
1-1 Amandus Löfgren (11)
1-2 Semir Salia (36)
1-3 Semir Salia (52)
1-4 Semir Salia (54)
1-5 Momodou Khan (60)
1-6 Faton Buzuku (85)
Utvisning Stockvik: Sondre Molander Nymo (71)
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik: 29
Matchfakta

Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördagen spelades den femte kampen...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer

Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.I år ...

Läs mer

Inför seriestarten: Kovlands IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Kovland svarade för en kanonsäsong och förlorade bara en enda match på hela serien och tar nu ny sats för en minst lika stark insats med ett ännu mer ...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Timrå

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå kommer till spel som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan med massor av starka nyförvärv som besitter mängder av rutin, dessutom har nästan al...

Läs mer