Semir Salia tillbaka i Sund – lämnar Älgarna-Härnösand

16 feb 2022 Div. 2 Norrland

2018 och 2019 representerade han Sund IF.
Därefter blev det spel i Lucksta IF, FC Norr United och ifjol var han med och förde upp Älgarna-Härnösand till division 2.
Nu är mannen med häxpipan, Semir Salia, tillbaka på Maland.
– Det stämmer jag är klar för en återkomst till Sund och spelklar tills fredagens DM-match mot Lucksta, säger den 28-årige mittfältaren/forwarden.

Semir Salia är tillbaka i klubben allt började som pojkspelare, Sund IF.

Ifjol valde han att lämna FC Norr United och under hösten vara med och föra upp Älgarna-Härnösand till division 2. Och detta i hårt kamp med Sund IF.

2018 och 2019 representerade han Sund på seniornivå innan det blev spel i Lucksta och de två ovannämnda klubbarna.

Nu är 28-åringen med "häxpipan" tillbaka i Sund IF.

– Det stämmer ja är klar för en återkomst till Sund och spelklar tills fredagens DM-match mot Lucksta, säger mittfältaren/forwarden Semir Salia.

Hur känns det att återvända till Sund?
– Jag är jätte taggad för division 2-spel och nya utmaningar. Har ju vunnit trean två gånger hittills med Stöde och Älgarna-Härnösand men valt att inte pendla vidare.

Varför blev det Maland igen?
– Sund kändes rätt med tanke på avståndet till träningarna och att det är min moderklubb. Något som jag tror inte många vet. Känner dessutom grabbarna i laget och ledningen och vet att de vill göra något bra av möjligheten man nu fick till division 2-spel.

Vad hoppas du kunna bidra med?
– Förutom mina häxpipor så ska jag göra mitt bästa så att det blir en rolig säsong både för mig personligen och Sund if .

Tränaren Göran Sundqvist, fyller modiga 50 bast i morgon torsdag, är givetvis nöjd över att ha signat Semir Salia:.

– Semir har varit med oss förut och han har bra kvaliteter som passar bra in i vår trupp. Passningsskicklig, arbetsvillig och målfarlig. Bra parametrar!

DM på fredag. Hur tacklar ni den turneringen?
– DM blir ju våra första framträdanden på större yta än en tredjedel så vi kommer börja bygga på vårt sätt att spela och hitta linjerna till fortsättningen. Vi vill alltid vinna matcher, men det primära är att hitta formationer och bra saker att ta sig framåt. Vidare så vill vi också se lite nya spelare ”in action” för att de ska få visa upp sig. Där kommer DM lägligt.

Sund inleder DM-spelet nu på fredag då man möter Lucksta.

Div. 2, omgång 4 (20-21 april): Nu kommer Luckstas första historiska seger på den här nivån?

20 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta har ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan. I onsdags mötte man Kuben i DM-finalen (förlust 3-4) och ...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer

Tar Lucksta sina första division 2-poäng mot fjolårets Ettanlag Boden?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta föll i sin historiska division 2-premiär borta mot Umeå FC Akademi.Nu är det ett revanschsuget gäng som äntrar NP3 Arena för möte med fjolåret...

Läs mer