Sen formtopp av Wiskan – grejade andra raka vinsten mot topplag: "Spelar som ett lag"

18 sep 2022 Div. 5 Medelpad

Wiskan har nått en hysterisk formtopp i slutet av serien och tog idag sin andra seger mot ett topplag då man knäckte serietvåan Matfors 2 och det på bortagräs med uddamålet av fem.
– De två senaste matcherna har vi spelat som ett LAG, något som vi inte gjort tidigare i år, säger Wiskans tränare Marco Padellaro.

Förra helgen dängde de serieledarna Kuben 2 efter 15 raka förluster.
Idag lade Wiskan tabelltvåan Matfors 2 på rygg med 3-2 på Thulevallens träsk.

Redan i öppningsminuten gjorde den store hjälten mot Kuben 2, Johan Skog, 1-0 sedan han blivit frispelad och rullat in bollen.
Matfors utjämnade i mitten av halvleken när Alfred Boman löpte mellan Wiskans mittbackar och överlistade eminente Stefan Eriksson i bortamålet.
Wiskan återtog ledningen i slutminuten då Jerry Backlund, 50, gjorde det han gjort de senaste 35 åren, nämligen befinna sig på rätt plats framför mål och peta in bollar.

Jerry var åter i farten direkt efter pausvilan och stressade hemmaförsvaret att tappa boll och där dök Anton Olsson upp och skickade in bollen från straffområdesgränsen in till 1-3.
Därefter blev det spel mot ett mål, Wiskans. Matfors tryckte på men ett bortalag på "stereoider" försvarade sig med både näbba och klor och släppte aldrig till några riktiga lägen. Förrän i slutminuten vill säga då Alfred Boman gjorde sitt andra mål för dagen då han slog in en retur till 2-3. Men sen var det stopp!

– De två senaste matcherna har vi spelat som ett LAG, något som vi inte gjort tidigare i år. Vi hade kunnat gjort fler mål, brände till exempel två frilägen i första halvlek, så vi skäms inte för den här segern heller. Visst, de pressade stora delar av andra men blev allt mer stressade ju längre klockan tickade, säger Wiskans tränare Marco Padellaro.

– Som de spelade och som vi gjorde så förtjänar de segern även om det var spel mot ett mål i andra halvlek men vi hade förtvivlat svårt att omsätta övertaget i klara målchanser. Vi tappade vår matchplan redan vid deras tidiga 1-0. Planen var riktigt svårspelad, halkigt och lerigt men det var ju lika för båda lagen men det var inget som vi gynnades av, säger Matforstränaren Magnus Danielsson.

I Wiskan skall hela laget ha en enorm eloge för sin insats. Bara att läsa deras laguppställning för att se vilka som ska krediteras segern.
Tvåmålsskytten Alfred Boman och inhopparen Gustav Lange var Matfors starkaste kort.

 

Matfors IF 2 emblemViskans IF emblem

Matfors IF 2 - Wiskans IF 2-3
18 september 2022 - 15:00 - Thulevallen
0-1 Johan Skog (1)
1-1 Alfred Boman (25) 
1-2 Jerry Backlund (45)
1-3 Anton Olsson (46)
2-3 Alfred Boman (90)
Domare: Hans Söderblom
Publik: 65
Matchfakta

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer

Svartvik U och Indal hade varsin hattrickskytt när de förstnämnda vann med 4-3

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Både Svartviks Filip Wolf och Indals Emil Johansson visade torrt krut när de prickade in varsitt hattrick i dagens träningsmatch.Segern emellertid til...

Läs mer