Sen formtopp av Wiskan – grejade andra raka vinsten mot topplag: "Spelar som ett lag"

18 sep 2022 Div. 5 Medelpad

Wiskan har nått en hysterisk formtopp i slutet av serien och tog idag sin andra seger mot ett topplag då man knäckte serietvåan Matfors 2 och det på bortagräs med uddamålet av fem.
– De två senaste matcherna har vi spelat som ett LAG, något som vi inte gjort tidigare i år, säger Wiskans tränare Marco Padellaro.

Förra helgen dängde de serieledarna Kuben 2 efter 15 raka förluster.
Idag lade Wiskan tabelltvåan Matfors 2 på rygg med 3-2 på Thulevallens träsk.

Redan i öppningsminuten gjorde den store hjälten mot Kuben 2, Johan Skog, 1-0 sedan han blivit frispelad och rullat in bollen.
Matfors utjämnade i mitten av halvleken när Alfred Boman löpte mellan Wiskans mittbackar och överlistade eminente Stefan Eriksson i bortamålet.
Wiskan återtog ledningen i slutminuten då Jerry Backlund, 50, gjorde det han gjort de senaste 35 åren, nämligen befinna sig på rätt plats framför mål och peta in bollar.

Jerry var åter i farten direkt efter pausvilan och stressade hemmaförsvaret att tappa boll och där dök Anton Olsson upp och skickade in bollen från straffområdesgränsen in till 1-3.
Därefter blev det spel mot ett mål, Wiskans. Matfors tryckte på men ett bortalag på "stereoider" försvarade sig med både näbba och klor och släppte aldrig till några riktiga lägen. Förrän i slutminuten vill säga då Alfred Boman gjorde sitt andra mål för dagen då han slog in en retur till 2-3. Men sen var det stopp!

– De två senaste matcherna har vi spelat som ett LAG, något som vi inte gjort tidigare i år. Vi hade kunnat gjort fler mål, brände till exempel två frilägen i första halvlek, så vi skäms inte för den här segern heller. Visst, de pressade stora delar av andra men blev allt mer stressade ju längre klockan tickade, säger Wiskans tränare Marco Padellaro.

– Som de spelade och som vi gjorde så förtjänar de segern även om det var spel mot ett mål i andra halvlek men vi hade förtvivlat svårt att omsätta övertaget i klara målchanser. Vi tappade vår matchplan redan vid deras tidiga 1-0. Planen var riktigt svårspelad, halkigt och lerigt men det var ju lika för båda lagen men det var inget som vi gynnades av, säger Matforstränaren Magnus Danielsson.

I Wiskan skall hela laget ha en enorm eloge för sin insats. Bara att läsa deras laguppställning för att se vilka som ska krediteras segern.
Tvåmålsskytten Alfred Boman och inhopparen Gustav Lange var Matfors starkaste kort.

 

Matfors IF 2 emblemViskans IF emblem

Matfors IF 2 - Wiskans IF 2-3
18 september 2022 - 15:00 - Thulevallen
0-1 Johan Skog (1)
1-1 Alfred Boman (25) 
1-2 Jerry Backlund (45)
1-3 Anton Olsson (46)
2-3 Alfred Boman (90)
Domare: Hans Söderblom
Publik: 65
Matchfakta

Sidsjö-Böle stretade länge emot topplaget Svartvik: "En sämre prestation"

8 jun 2023 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle stretade länge emot men i den andra halvleken kunde topplaget Svartvik gå ifrån till en 4-0-seger, de två sista i den 86:e och 93:e minute...

Läs mer

Äkta hattrick av Oskar Magnusson när Sundsvalls FF tog andra raka segern

8 jun 2023 Div. 5 Medelpad

Oskar Magnusson svarade för ett äkta hattrick och Daniel Medina för tre målpass när Sundsvalls FF avgjorde under den andra halvleken mot Wiskan.- I an...

Läs mer

Tyngd och rutin avgjorde till Stödes fördel mot Alnö 2

8 jun 2023 Div. 5 Medelpad

Ett tidigt frisparksmål och ett välplacerat skott med tio minuter kvar blev avgörande till vart segern skulle gå på Stöde IP.- Bra krigat av oss därut...

Läs mer

Filip Petré Oskarsson Söråkers derbyhjälte mot Timrå

8 jun 2023 Div. 5 Medelpad

Timrå och Söråker hade varsin halvlek i derbyt.Men det blev gästernas andra som gav utslag i form av Filip Petré Oskarssons nick.- Efter vårt mål skap...

Läs mer

Marcus Jonsson tvåmålsskytt när Nedansjö "jubileums-vann"

6 jun 2023 Div. 5 Medelpad

Nedansjö firade 90 år idag på IP och avslutade kalaset med att vinna med 2-0 över gästande Selånger 2, båda fullträffarna krediterade Marcus Jonsson.-...

Läs mer

Nedansjö IK firar 90 år idag - med bland annat möte med Selånger 2 hemma på IP

6 jun 2023 Div. 5 Medelpad

Idag på självaste nationaldagen firar Nedansjö IK 90 år!Och man gör det mellan 11-15 med loppis, servering, lotterier, tipsslinga, barnaktiviteter, mi...

Läs mer