Serieledarna Kovland vann välspelad match på Släda över Alnö 2

7 jun 2023 Div. 3 Medelpad

Alnö 2 gav serieledarna Kovland hårt motstånd på Släda IP i en välspelad match men kunde inte hindra gästerna från att ta hem en 5-3-seger.
- En fysisk men schyst match, säger Kovlands tränare Charles Merchant.

Alnö 2 och serieledarna Kovland bjöd på en riktigt bra och välspelad match med hårda men schysta närkamper på Släda IP där gästerna till slut drog det längsta strået med 5-3.

Alnö öppnade bäst men det var Kovland som tog ledningen i den tionde minuten då Alma Häggkvists inåtskruvade hörna gick i mål via en hemmaförsvarare.

Med halvtimman spelad dubblade Jonna Wistrand ledningen då hennes långskott från 35 meter dalade in över Alnömålvakten.

Alnö reducerade strax därpå, även det från distans, då Lova Perssons frispark från vänsterkanten singlade in via ribban.

Precis före pausvilan drygade Tella Åström ut Kovlands försprång igen då hon i kamp med två försvarare ändå fick till ett målgivande skott.

Gästerna fick inte bara en bra avslutning på den första halvleken. Direkt i inledningen av den andra bröstade Sandra Ehrnholm in en hörna vid den främe stolpen.

Det unga Alnölaget gav aldrig tappt. Med kvarten kvar reducerade Selma Dahlqvist till 2-4 och i den 85:e minuten satte Lova Persson sin andra fullträff, åter på frispark men med mer fart och styrka den här gången.

Alnö jagade nu en kvittering men istället kontrade Kovland in 3-5. En fri Teres Öhlén petade bollen förbi den utrusande målvakten och kunde rulla in "spiken" i tomt mål.

- En fysisk men schyst match mellan två bra lag där vi gör ännu en skitbra match, säger Kovlands tränare Charles Merchant.

- Spelmässigt gör vi en jättebra match men bjuder tyvärr på fyra mål. Kovland är det bästa laget vi mött så här långt så det är ingen skam att förlora mot dem, säger Alnötränaren Mikael Byström.

På Alnös mittfält slet Maria Bryner hårt och lade inga fingrar emellan i närkamperna och i försvaret var Elin Utterberg oigenomtränglig. Överbetyg även till de övriga.

Jonna Wistrand var åter grym på det centrala mittfältet i Kovland där hela laget ska hyllas för sin insats.

 

Alnö IF Dam 2Kovlands IF Dam

Alnö IF 2 - Kovlands IF (tips: 1-2)
7 juni 2023 - 19:00 Släda IP
0-1 självmål (10) 
0-2 Jonna Wistrand (30)
1-2 Lova Persson (36)
1-3 Tella Åström (43)
1-4 Sandra Ehrnholm (48)
2-4 Selma Dahlqvist (75)
3-4 Lova Persson (85) ...frispark med fart.
3-5 Teres Öhlén (89)
Domare: Elias Kling
Publik: 47
Matchfakta

Sundsvalls FF säkrade segern redan under den första halvleken mot Sund: "Helgjuten insats"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF rev åt sig en 3-0-ledning redan innan paus, två långskott av Sara Johansson, och släppte sedan inte greppet utan den andra halvleken ble...

Läs mer

Selångermålvakt bröt benet: "Operation väntar"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I gårdagens match mellan Selånger U och Stöde skadade sig hemmamålvakten Amanda Westberg strax före paus och tvingades haltande kliva av.Nu har det vi...

Läs mer

Resultat & tabeller Damtrean 2023

20 sep 2023 Div. 3 Medelpad

• Resultat & tabell A-slutspelet • Resultat & tabell B-slutspelet • Resultat & tabell Grundserien

Läs mer

Vilma Cederqvist bakom Selånger U:s vändning mot Stöde

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Stöde ledde två gånger om men Selånger U vände och vann den svängiga matchen på Westhagen med 3-2, de två sista målen inprickade av Vilma Cederqvist.-...

Läs mer

Söråker från plattmatch till vinst över serieledarna

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I helgen gjorde Söråker en plattmatch och föll mot Stöde med hela 0-5.Ikväll var man betydligt mer vässade och dängde serieledarna med 3-1!- Har aldri...

Läs mer

Kovland behåller serieledningen efter Tella Åströms dubbel

17 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Tella Åström inledde och avslutade målskyttet när Kovland vann med 3-1 över Medskogsbron och behåller därmed sin serieledning i A-slutspelet.- Inget s...

Läs mer