Sex olika målskyttar när Fränsta vann med tennissiffror över Njurunda

22 maj 2022 Div. 3 Medelpad

Fränsta var på hugget på Ånges konstgräs och skickade hem gästande Njurunda med en svidande 6-2-förlust sedan man avgjort med fyra raka mål före pausvilan.

En härlig söndagsförmiddag på Ånge IP tog Fränsta IK emot gästande Njurunda IK i damer division 3 Medelpad.
Fränsta som har toppkänning i serietabellen medan Njurunda endast hade en seger innan dagens match.
Skulle gästerna kunna knipa poäng av hemmatjejerna och kliva själva uppåt i tabellen?

Svaret kom rätt snabbt från hemmalaget som redan från början tog initiativet i matchen. Efter spelade 15 minuter nätade Engla Pettersson för hemmalaget och 1-0 var ett faktum. Hemmatjejerna fortsatte att pressa mot Njurundamålet och i den 20:e minuten var det nära 2-0 då Annica Olsson avlossar ett fint skott nära stolproten. Men Njurundas duktiga målvakt för dagen Emma Grahn gör en fin räddning och styr ut bollen till hörna, en resultatlös sådan.

Gång efter gång oroar Fränstas unga spelare nr 9 Tyra Lindqvist gästerna försvar och efter en lite tilltrasslad situation där hon återigen är delaktig sätter Josefin Persson 2-0 till hemmalaget, då visade klockan 25 min.

Gästerna har riktigt svårt att komma till farliga avslut under halvleken mot hemmamålet, hemma försvaret hålls samman och styrs föredömligt av Ebba Dübbel. Lea Medelberg i Njurunda är tuff och hård i sina kamper framåt, men blev avväpnad innan hon kunde komma till avslut.

När halvtimmen passerat så klämmer veteranen i Fränsta Therése Nordlund till med en ribbträff som fick ställningen att svaja, men returen kunde gästerna ta hand om. Anfallen och chanserna duggar tätt för hemmalaget och utan tidigare nämnda Emma Grahn i målet hade nog siffrorna varit större.

Men i den 41:a minuten kan inte ens hon stoppa Fränstas framfart då Annica Olsson sätter 3-0 och i sista minuten innan halvtidsvilan gör Therese Nordlund 4-0 efter retur återigen från ett ribbskott.

När så andra halvlek drar igång har gästerna troligen haft en liten genomgång av första halvleken i pausvilan och kommer ut med mer fart och glöd. Ju längre halvleken rinner på tar de över spelet mer och mer och i matchminut 53 reducerar man också genom Lea Medelberg till 1-4.

Njurunda fortsätter pressen mot hemmamålet och som så hänt många gånger tidigare kommer den där kontringen. Denna gång är det den alltid löpstarka och hårt jobbande Tyra Lindqvist som håller sig framme och får göra 5-1 till hemmalaget.

Men ett väl kämpande Njurunda får till ännu en reducering i 72:a minuten då återigen Lea Medelberg håller sig framme och lägger in 5-2 efter lite strul i hemmaförsvaret.

Spiken sätter nog Elin Decker för matchen när hon gör 6-2 i den 80:e minuten och de sista tio försöker gästerna snygga till siffrorna men matchen slutar 6-2 till Fränsta och det får ses vara rättvist över hela matchen.

Ska vi ge lite plus till enskilda spelare så i ett väl kämpande Njurunda måste målvakten Emma Grahn ges ett sådant. I hemmalaget ger vi Ebba Dübbel i försvaret och Tyra Lindqvist som oroade gästerna matchen igenom varsitt plus.

Text & bilder:
Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu

Fränsta IK - Njurunda IK 6-2
2022-05-21 - 11:00 - Ånge IP
1-0 Engla Pettersson (20)
2-0 Josefin Persson (25)
3-0 Annica Olsson (41)
4-0 Therese Nordlund (45)
4-1 Lea Medelberg (53)
5-1 Tyra Lindqvist (??)
5-2 Lea Medelberg (72)
6-2 Elin Decker (80)
Domare: Örjan Åström
Publik:
Matchfakta

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer

Sista damlaget från Ånge kommun försvinner - Fränsta IK drar sig ur trean

4 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Fränsta IK tvingas dra sig ur Damtrean.Och anledningen stavas spelarbrist.- Den nya regeln om åldersgräns blev dödsstöten för oss, säger tränaren Mick...

Läs mer