Sidsjö-Böle ny serietvåa efter fem-etta över Södermalm

17 aug 2023 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle klättrade upp till andraplats i tabellen sedan man vänt ett 0-1-underläge till en fem-etta på Kustängen mot Södermalm.
- Vi gick in med ett annat tänk mot dem än förra gången då vi förlorade, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

Sidsjö-Böle föll med 3-6 i en ovädersmatch mot nästjumbon Sundsvalls FF i sin förra match men visade helt andra takter i afton och hann vaska fram ett par hyfsade chanser på Kustängen mot Södermalm innan hemmalaget efter en kommunikationsmiss i Böleförsvaret den nionde minuten gav Tommy Riise öppet mål som den gamle Alnöliraren inte kunde missa.

I den 20:e minuten utjämnade emellertid gästerna. Ett långt inlägg från Henrik Sahlén nådde hela vägen in till Markus Persson som placerade bollen utom räckhåll för Lasse Norman i Södermalms målbur.

Olle Nordberg var tillbaka i Sidsjö-Böle och hade precis hoppat in när han snappade upp ett bakåtpass och satte 1-2. Ett mål som lyfte Böle och innan pausvilan hann Martin Eriksson även att sätta trean fint förarbetad av Emad Nademi, även han till baka i Böle, och Henrik Sahlén.

Södermalm försökte komma ikapp men det närmaste man kom var ett långskott som Jonas Högman tippade till hörna. Istället kumde, med dryga timman spelad, Markus Persson sätta sin andra fullträff för kvällen efter att Olle Nordberg serverat honom öppet mål från en dryg meter.

I den 82:a minuten utnyttjade Olle Nordberg ett nytt misstag från Södermalmsförsvaret och med vänstern drog in en "sorkmördare" via den bortre stolpen och fastsällde slutresultatet.

I och med fem-ettan klättrade Sidsjö-Böle upp till andraplatsen i tabellen vilket ger spel i Medelpadsallsvenskan nästa år om man lyckas behålla den placeringen hösten ut.

Lokalfotbollen-TV:
• Sidsjö-Böles målskyttar: "Skönt med seger men tungsprunget"
• Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf: "Annat tänk mot dem än förra gången"
• Södermalms mittback Göran Sundqvist: "De lyckades straffa oss hårt idag"

 

        Södermalm FF Södermalm FFSödermalm FF Sidsjö-Böle IF

Södermalm FF - Sidsjö-Böle IF 1-5
17 augusti - 18:30 - Kustängens IP
1-0 Tommy Riise (9)
1-1 Markus Persson (20)
1-2 Olle Nordberg (36)
1-3 Martin Eriksson (43)
1-4 Markus Persson (61)
1-5 Olle Nordberg (82)
Domare: Henrik Olsson
Publik: 60
Matchfakta

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer