Sidsjö-Böle snubblade på mållinjen - missade A-slutspelet efter förlust mot Sundsvalls FF

16 aug 2023 Div. 3 Medelpad

Sidsjö-Böle hade chansen att kvalificera sig för A-slutspelet men Sundsvalls FF var starkast i den sista grundseriematchen och tog hem en 3-2-seger sedan Jennifer Olofsson satt 3-2-målet i sin sista match för klubben.
- Vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna matchem, säger Sidsjö-Böles tränare Totte Dahlin.

Sidsjö-Böle föll tungt med 2-15 borta mot Stöde härförleden men hade ändå chans att ta en plats bland de åtta lagen som skulle få spela om uppflyttning till division 2 i höstems A-slutspel. Det "enda" som krävdes var en seger över Sundsvalls FF i den avslutande grundseriematchen.

Men ett formstarkt SFF, bara en förlust på de sex senaste, skulle bli en tuff nöt att knäcka.
Det började emellertid bra då Tilda Sundqvist löpte sig fri på en djupledsboll och satte 1-0 efter knappa kvarten.

Lite drygt tio minuter senare utjämnade Darin Tammo efter en hörna och ytterligare tio minuter satte Nenneh Näslund Sandström SFF:s ledningsmål.

Direkt i inledningen av den andra halvleken gav ännu en av Sidsjö-Böles långa bollar på djupet resultat då Alice Engberg gjorde 2-2 och hemmalaget var nu bara ett mål från A-slutspelet.

Men med timman spelad återtog SFF ledningen efter en hörna där Jennifer Olofsson höll sig framme och satte det avgörande 3-2-målet i sin sista match för laget då flyttlasset med familjen bär iväg till Skellefteå i helgen. (I efterhand har det visat sig att domaren registrerade målet som självmål av en Sidsjö-Böle-spelare).

- Som vanligt slog de mest långa bollar mot snabba forwards men trots att de gör båda sina mål på det sättet tycker jag att vi hade bra kontroll på dem. Vi spelade med trebackslinje där Alva Svelander var vår försvarsgeneral. Vi byggde våra anfall från försvar genom mittfält till forwards, ofta via flankerna, och skapade bra med chanser. Vi var även farliga på våra offensiva hörnor. Är även nöjd med hur vi slutför grundserien, tre vinster, tre oavgjorda och bara en förlust, säger Sundsvalls FF:s tränare Robert Vikberg.

- Vi spelade bra i första halvlek och sett till hela matchen skapade vi tillräckligt med chanser för att vinna matchen och ta oss till A-slutspelet. Efter deras ledningsmål hade vi dock inga egentliga kanonlägen, säger Sidsjö-Böles tränare Totte Dahlin.

Lånet från SDFF mellan stolparna, Elsa Gustafsson Vikberg, var stabil och visade prov på bra uppspel. Alva Svelander i vanlig ordning dominant i försvaret, Julia Pedro en bollvinnare på offensivt mittfält och längst upp var Sara Heimer en targetplayer som tog emot och fördelade bollar.

- Jag vill hylla hela laget som strider i 90 minuter och inte viker ner sig, påpekar Robert Vikberg som vill önska Jennifer Olofsson all fortsatt lycka med sin fotboll uppe i norr, kanske blir det Sunnanå?

Ständigt farliga anfallaren Tilda Sundqvist och mittbacken Siri Norell de bästa i Sidsjö-Böle som nu får försöka ta revansch i Fortsättningsserien.

 

Sidsjö-Böle IF Sundsvalls FF Dam

Sidsjö-Böle IF - Sundsvalls FF 2-3
16 augusti - 20:45 - Kubikenborgs IP
1-0 Tilda Sundqvist (14)
1-1 Darin Tammo (26)
1-2 Nenneh Näslund Sandström (36)
2-2 Alice Engberg (47)
2-3 Jennifer Olofsson (61)
Domare: Abdullatif Al-Barawy
Publik: 43
Matchfakta

Omgång 3, grupp 2: Clara Högbom och Linn Gradin tvåmålsskyttar och Fanny Selin satte vinstmålet för sina klubbar

24 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Selånger 2 vann över Matfors efter två mål av Linn Gradin och Heffnersklubban 3 över Söröje sedan man vänt ett 0-2-underläge sista halvtimman, segersk...

Läs mer

Omgång 3, grupp 1 (23 maj): Medskogsbron befäste serieledningen - i övrigt kamp kring slutspelsstrecket

23 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Ikväll var det full omgång i Damtreans grupp 1 (nåja, jumbon Sund stod över) och Medskogsbron befäste sin serieledning via 4-0 på Sundsvalls FF medan ...

Läs mer

Damtrean, grupp 1 & 2: Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram

20 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

Omgång 2, grupp 1: Medskogsbron och Kovland tog hem klara segrar medan Sundsvalls FF och Söråker rättvist kryssadde

16 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Tre matcher spelades i Damtreans grupp 2 där Medskogsbron och Kovland tog hem klara segrar medan Sundsvalls FF och Söråker tog en pinne var i sitt inb...

Läs mer

Omgång 2, grupp 2: Alnö 2 bäst i målrikt möte, Matfors vann på kondisen och dubbla storsegrar för Selånger 2

16 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Selånger 2 stod över premiären och i sin första match tog man hem en fem-etta över Söröje i inledningsmatchen av omgång 2. Dessutom lirade man ikväll,...

Läs mer

Omgång 1, grupp 1: Noras och Elins dubblar gav segrar och även Trines enda - och Timrå 2 tog överraskande poäng av favoriterna Kovland

12 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Damtreans grupp 1 tjuvstartade med ett möte ur omgång 5 mellan Kovland och IFK Timrå 2 som slutade salomoniskt 1-1. "Riktiga" premiären gick av stapel...

Läs mer