Sidsjö-Böle tog hem en stabil 3-0-vinst över Stöde: "Grepp om taktpinnen"

3 aug 2023 Div. 5 Medelpad

Lagen brände varsin straff när Sidsjö-Böle tog hem en 3-0-seger över Stöde, efter två snygga lobbmål.
- Vi hade grepp om taktpinnen hela matchen, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

Sidsjö-Böle tog initiativet i inledningen men Stöde vaskade fram den första rejäla målchansen. I minut 13 blev Arvid Wiklund fälld inne i straffområdet. Nils Högbom stegade fram och gick på kraft men det stenhårda skottet gick högt ovanför ribban.

I mittem av halvleken var det Sidsjö-Böles tur att få en straff, men även den missades. Henrik Sahléns stramare smet precis utanför stolproten.

Men så i den 32:a minuten skulle det första målet falla, och det var hemmalagets Mohammed Rezaei som hittade rätt, fint framspelad av "straffsumpare" Sahlén som tog revansch på sig själv.

Sidsjö-Böle fortsatte att trumma på och efter dryga timman spelad satte Joakim Landin 2-0 , ett lobbskott från höger över målvakten Fredrik Wiklund.

Med dryga kvarten kvar satte Marcus Palmqvist punkt, även han med en väl avvägd lobb från straffområdeslinjen och fastställde Bölesegern till 3-0.

- En typisk höstpremiär när man inte riktigt hunnit komma igång men vi hade ändå grepp om taktpinnen och gör en stabil insats och det kändes lugnt hela matchen. Skönt med en seger i omstarten och tempot kommer att höjas när vi får ett par träningar till i benen, lovar Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

- Idag har vi lite tunn trupp där bland annat vår målvakt saknades så vi får slänga in Fredrik Wiklund som senast stod i mål för två år sedan. Men han gör helt klart en godkänd insats Vi stretar på bra men har svårt att hålla bollen inom laget och skapa chanser och tyvärr bjudervi dem på några av målen, säger Stödes tränare Fredrik Hammarlund.

Överbetyg i Sidsjö-Böle till Oskar Lund och Mohammed Rezaei på mitten samt Joakim Landin på högerbacken.

I Stöde slet Arvid Wiklund på hela matchen och kom till några farliga situationer där en av dem resulterar i straff, som dock brändes.

 

Sidsjö-Böle IF emblemStöde IF emblem

Sidsjö-Böle IF - Stöde IF 3-0
3 augusti 2023 - 20:00 - Westhagen
1-0 Mohammed Rezaei (33)
2-0 Joakim Landin (59)
3-0 Marcus Palmqvist (73)
Domare: Robin Bergman
Publik: 35
Matchfakta

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer

Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol landade Alnös andralag på åttonde plats av elva lag.Men sett till vad det unga laget presterat under försäsongen, vann bland annat Söråker Cup e...

Läs mer

Inför seriestarten; IFK Timrå Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Det var inte länge sedan IFK Timrå inte hade något herrlag alls sedan man drog sig ur division 2.Ifjol tog sig representationslaget upp i Medelpadsall...

Läs mer