Sidsjö-Böles första vinst i B-slutspelet - vann målrikt raffel över Söråker

15 aug 2024 Div. 3 Medelpad

Det blev rafflande slutminuter mellan Sidsjö-Böle och Söråker. Vid ställningen 4-3 räddade Bölemålvakten Alice Bergman en straff och i anfallet efter kontrade man in 5-3 genom Tilda Sundqvist.
- En schyst och välspelad match där vårt unga lag drog det längsta strået, säger Sidsjö-Böles tränare Christian Jansson.

Trots förmånen att få spela borta hemma föll Söråker det målrika bottenmötet med Sidsjö-Böle uppe på Lötas konstgräs med 3-5.
Söråker tog ledningen redan i den sjätte minuten genom Tilda Lundkvist men fyra minuter senare var Sidsjö-Böle förbi i målprotokollet via mål av Emy Melarti och Kajsa Stenvall.
Alicia Lundman utjämnade i den svängiga matchen efter 20 minuter men sedan avtog målandet och det dröjde till nästan timman innan Tilda Sundqvist kunde ge "hemmalaget" ledningen igen och i den 82:a utökade Emy Melarti till 4-2 med sin andra fullträff för kvällen.
Men det skulle bli rafflande slutminuter. Först fick Söråkers Alva Byström på en riktig pärla från distans som satte högt upp i vänstra hörnet. Därefter fick Alva chansen att säkra en pinne men Alice Bergman räddade straffsparken och på den efterföljande kontringen satte Tilda Sundqvist 5-3-målet. Pust!

- Vi rullade boll på ett bra sätt med vårt unga lag, en 19-åring och resten 15-16, och vårdade bollen. Tyvärr blev vi lite ivriga och löpte offside väl många gånger. Det här var en schysst och välspelad match där vi lyckades roffa åt oss hela potten den här gången, säger Sidsjö-Böles tränare Christian Jansson efter första segern i B-slutspelet.

- Vi förlade spelet till 70 procent på deras planhalva men hade det svårt med deras omställningar på snabba forwards. Vi släpper till sex chanser och de gör mål på fem av dem. Tjejerna jobbar hårt i motvind just nu och får ingenting gratis och det här är ingen match som vi borde förlorat, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

På Medskogsbrons centrala mittfält imponerade Klara Hedin med att hitta lösningar i både offensiven och defensiven. Överbetyg även till trebackslinjen som kollektiv. I Söråker svarade Tilda Lundkvist för en gedigen insats, Zandra Söderqvist Lind visade ledarskap och Ella Forsén uppvisade prima takter i sin comeback efter skada. Duktig var också Ella Bromé som nu återvänder till studier i Alaska.

 
Sidsjö-Böle IF DamSöråkers FF
Sidsjö-Böle IF - Söråkers FF 5-3
15 augusti 2024 - 20:00 - Söråkers IP
0-1 Tilda Lundkvist (6)
1-1 Emy Melarti (8)
2-1 Kajsa Stenvall (10)
2-2 Alicia Lundman (20)
3-2 Tilda Sundqvist (58)
4-2 Emy Melarti (82)
4-3 Alva Byström (83)
5-3 Tilda Sundqvist (90)
Domare: Abdulahi Shino
Publik: ej räknad
Matchfakta
 
Inför: Både Sidsjö-Böle och Söråker har inlett B-slutspelet med tvenne förluster och ikväll möts lagen på Söråkers IP trots att Böle har hemmamatch. Vilket av lagen tar sina första pinnar, eller blir det oavgjort uppe på Löta?

Söröje avslutade premiärsäsongen med seger i svängigt och målrikt möte med Medskogsbron

29 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Över 160 åskådare hade kommit för att bevittna Söröjes avslutningsmatch i sin premiärsäsong i Damtrean mot Medskogsbron. Och den månghövdade publiken ...

Läs mer

Stöde avslutade med vinst mot Matfors trots insläppt mål redan i den första minuten

29 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Stöde har haft en trög höst men avslutade i alla fall starkt med en 3-1-seger borta över serietvåan Matfors trots ett baklängesmål i den första minute...

Läs mer

Sundsvalls FF vann klart över seriesegrarna Kovland i avslutningen

26 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF avslutade starkt med en 4-0-vinst över seriesegrarna Kovland med klara 4-0 sedan man strax innan halvtimman gått ifrån till en 3-0-ledni...

Läs mer

Njurunda vann sin avslutningsmatch - sätter press på Alnö 2 i kampen om seriesegern

24 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Ett motiverat Njurunda vann med klara siffror över Sidsjö-Böle i sin avslutningsmatch i B-slutspelet och sätter nu press på Alnö 2 att vinna sin sista...

Läs mer

Hattrick av Maja Medelberg när Söröje drog ifrån Sund i målprotokollet

22 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Maja Medelberg gav Söröje ledningen med 2-1 över Sund i slutet av den första halvleken och i andra spädde hon på med två mål ytterligare när gästerna ...

Läs mer

Kovland klara seriesegrare efter 5-0 i seriefinalen mot Matfors

22 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Kovland tog hem en klar 5-0-seger över Matfors i seriefinalen och säkrade seriesegern i A-slutspelet trots att det återstår en omgång.- En match med m...

Läs mer