Simon Gröning Nedansjös store man när man vann över Sund 2 – spelade fram till ett mål och stängde till därbak

18 sep 2022 Div. 5 Medelpad

Nedansjö gick ifrån till 3-0 via två snabba mål i början av den andra halvleken.
Trots stor press av Sund 2 lyckades man bara hämta in ett mål.
– Vi gör en bra match men blev trötta sista tjugo och skyfflade mest bort bollen, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

Nedansjö kämpar i de nedre regionerna och har kanske inte fått den poängutdelning man varit värda sett till spelet.

Men idag mot seriefyran Sund 2 klaffade det mesta och man fick en bra start då Michael Fredriksson kom igenom efter en lång utspark från målvakten Simon Gröning och lobbade läckert över bortakeepern.

Målet kom i den tolfte minuten och därefter jämnade spelet ut sig och det blev mest kamp och ställningskrig där det både togs och gavs.

Även i början av den andra halvleken lyckades Nedansjö näta efter att hemmalagets sista utpost tappat en slirig boll framför fötterna på Jacob Hiltunen som enkelt kunde peta in 2-0.
Bara två minuter senare, i 55:e, hade målvakten såpa i handskarna igen efter en frispark och Joakim Wickberg höll sig framme med 3-0 som resultat.

Sund var inte ofarliga men hade svårt att få dit bollen, man verkade sakna avstängde målspottaren Absar Nurul och det var ingen som lyckades fylla hans roll.

Allix Jonsson gav emellertid matchen lite spänning med sin reducering i den 63:e minuten men trots en rejäl press mot ett tröttnande Nedansjö lyckades man inte överlista duktige Simon Gröning fler gånger. Simon som även hade mycket god hjälp av sitt uteförsvar.

– Vi gör en bra match men blev trötta sista tjugo och skyfflade då mest bort bollen men Simon längst bak var tryggheten själv. Annars var det en spelmässigt jämn match med mycket kamp plus att vi satte de chanser som dök upp, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

– Vi borde ha vunnit med 10-3 och gjort minst fem mål sista kvarten då de mest kröp omkring på planen men vi kunde inte få in bollen. Synd att ingen klev fram när Absar sakandes, säger Sundtränaren Armando Buzi.

Simon Gröning som sagt trygg mellan stolparna i Nedansjö där annars hela laget ska ha en eloge för sin kämpainsats och försvarsspel.
Målskytten Allix Jonsson och säkre mittbacken Mousavi Mohammad förtjänar beröm i Sund 2.

 

Nedansjö IK emblemSund IF 2 emblem

Nedansjö IK - Sund IF 2 3-1
18 september 2022 - 15:00 - Nedansjö IP
1-0 Michael Fredriksson (12)
2-0 Jakob Hiltunen (53)
3-0 Joakim Wickberg (55)
3-1 Allix Jonsson (63)
Domare: Oscar Moss
Publik: ej räknad
Matchfakta

Andra raka seriesegern för Svartvik - så säger succétränaren: "Ny rolig säsong"

30 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik är som bekant klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år efter en näst intill klockren säsong i femman som man vann i överlägsen still, o...

Läs mer

Wiskan förstärker tränarstaben ytterligare: "Viktiga tillskott"

29 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Först gjorde Wiskan klart med Tomas Eriksson som ny huvudtränare och nu förstärker man staben med Sebastian Backlund och Elias Sundqvist som assistera...

Läs mer

Maratontabell Medelpadsfemman 1990-2023

26 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Vilket lag är bäst i Medelpadsfemman de senaste 34 åren?Lokalfotbollen har svaret.Här nedan hittar du Maratontabellen för div. 5 Medelpad från 1990 ti...

Läs mer

Preliminärt: De här lagen lirar i Medelpadsfemman 2024

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Som läget är nu kommer det elva lag till spel i nästa års Medelpadsfemma.Från Medelpadsallsvenskan kommer tvångsnedflyttade Matfors 2 och jumbon Ånge ...

Läs mer

Johan Kolbäcks 24 mål räckte inte till topplacering för Söråker: "Inte tillräckligt tätt bakåt"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker låg efter våren bra med i kampen om att nå andraplatsen i Medelpadsfemman men tappade under hösten och fick nöja sig med en femteplats, fem pi...

Läs mer

"Nödlösningen" Yman förde upp IFK Timrå till Medelpadsallsvenskan: "Höjde oss när det behövdes"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Adrian Yman tog över som spelande tränare i IFK Timrå efter att nye Edin Muratovic fått kliva av i våras.Något som utmynnade i att det unga laget, eft...

Läs mer