Självmål i slutminuten stjälpte Kraftfull mot Kovland: "Surt och snöpligt"

15 aug 2023 Div. 4 Medelpad

Kraftfull var på väg att ta poäng mot ett formstarkt Kovland men i slutminuten nickade en försvarare över egen målvakt och in i egen bur och KIF kunde ta hem sin fjärde raka seger via 3-2.
- Surt och snöpligt när vi var så nära att ta poäng, säger Kraftfulls tränare Tobbe Persson.

Det blev en händelserik tillställning på Camp Mitthem mellan hemmalaget Kraftfull och formstarka Kovland där gästerna förde matchen men hemmalaget kontraslog snabbt när man fick chansen.

Kovland tog ledningen efter en kvart då Nils Sahlin höll sig framme på en målvaktsretur efter frispark.

Även kvitteringsmålet, efter en halvtimme, kom efter en frispark. Skillnaden var att Samuel Buanies inåtskruvade lyftning från kanten gick hela vägen in i mål.

När vi ändå är inne på temat frisparkar. Strax innan timman spelad drog Semir Salia på från distans på liggande boll och hans "häxpipa" dansade formligen in i nätet.

Men bara fem minuter senare var det Kovlands tur att kvittera. På Eric Nelins vänsteinlägg mötte Christoffer Brännström med pannan.

2-2 såg länge ut att stå sig men i den allra sista matchminuten råkade en Kraftfull spelare nicka över sin egen målvakt och in i mål. Tablå!

Som lök på laxen fick Samuel Buanie syna det röda kortet och blir därmed avstängd i Kraftfulls nästa match.

- Vi fick för ovanlighetens skull föra den här matchen men ovanan gjorde att vi blev tempofattiga i vårt bollrull. Men vi skapade ändå tillräckligt i den här fysiska matchen för att vinna rättvist, även om det var lite av slumpens skördar som vårt segermål kom till, säger Kovlands tränare Joel Falk.

- Surt och snöpligt när vi var så nära att ta poäng men Kovland är tuffa att möta och anfaller brett vilket gjorde att vi fick löpa mycket. Vi fick inte en optimal uppladdning då två spelare i startelvan inte dök upp och inte heller meddelade oss. Blev lite hektiskt innan avspark då vi fick korrigera laguppställningen och lite av taktiken. Vill inte ta någonting ifrån Kovland, de vinner rättvist om än, som sagt, snöpligt, säger Kraftfulls tränare Tobbe Persson.

Tim Ströberg och Anton Hallengren i Kovlands mittförsvar höll ihop det bra därbak och stod för många uppspel.

Trion Semir Salia, Temesgen Habte Eyes och Samuel Buanie höll hög klass i Kraftfull.

 

         Kovlands IF

FC Kraftfull - Kovlands IF 2-3
15 augusti 2023 - 20:00 - Camp Mitthem
0-1 Nils Sahlin (15)
1-1 Samuel Buanie (30) frispark
2-1 Semir Salia (59) frispark
2-2 Christoffer Brännström (65) nick
2-3 självmål (90)
Utvisning Kraftfull: Samuel Buanie (90)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 30
Matchfakta

Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördagen spelades den femte kampen...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer

Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.I år ...

Läs mer

Inför seriestarten: Kovlands IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Kovland svarade för en kanonsäsong och förlorade bara en enda match på hela serien och tar nu ny sats för en minst lika stark insats med ett ännu mer ...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Timrå

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå kommer till spel som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan med massor av starka nyförvärv som besitter mängder av rutin, dessutom har nästan al...

Läs mer