Sju olika målskyttar när SDFF 2 tog hem en storseger i derbyt mot Söråker

Söråker inledde division 1-derbyt hemma mot SDFF 2 med att göra mål på sin första chans, Emmy Blomgren i den åttonde minuten efter Alva Byströms förarbete.

Men glädjen blev synnerligen kortlivad. 20 sekunder efter avspark för målet kvitterade Ida Åkerlund och därefter var det vara ett lag på planen.

Maja Barkemo gav gästerna ledningen i mitten av halvleken och 1-2 stod sig till pausvilan trots flera goda chanser till att gå ifrån.

Istället kom utdelningen så att säga retroaktivt. Emmie Björklund och Alva Isarelsson satte två snabba direkt i andra och därefter rullade det på fram till 1-7 efter fullträffar av i tur och ordning Klara Forslund, Eira Lundqvist och Carine Rugumaho, som avslutade målandet genom att slå in en målvaktsretur.

Sju mål gav alltså lika många målskyttar.

– Någon liknade den här matchen mellan Sparnien och Sverige i EM. Totalt spelövertag och så fort vi tappade boll återerövrade vi den. Tror vi hade femton avslut före paus men bara två av dem resulterade. Utdelningen kom i andra istället då vi gick från 2-1 till 7-1. Vill ändå ge Söråkertjejerna en stor eloge för sitt kämpa och slit och många kramper, säger SDFF 2:s tränare Patrick Davies.

Av många duktiga i SDFF 2 ger vi extra beröm till Klara Forslund på högerkanten samt Julia Edin, Maja Barkemo och Emmie Björklund på mitten.

– Vår inställning till matchen är att studsa tillbaka med rätt anda och attityd, vilket vi också gör - hela matchen. Vi börjar rätt bra, ligger rätt i positionerna och jobbar tydligt och hårt tillsammans. Vi gör spelar sedan loss ordentligt på högerkanten där vi kombinerar oss förbi med effektivt Väggspel, kommer ned till kortlinjen och slår ett inlägg som Emmy möter på bästa vis och ger oss ledningen. SDFF utjämnade tämligen omgående och det var lite för snabbt för att vi ska få lite skjuta på Självförtroendet, vi hade behövt att få hålla ledningen en stund och agera utifrån det, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

Wahlroos fortsätter:

– Tycker att siffrorna kanske blev lite väl stora men samtidigt så går vi runt på få spelare varav en lämnar efter 45 min spelade och en efter 73 min pga. Jobb. En del spelare spelar vidare trots skadekänningar och visar stort hjärta för laget. Idag plussar jag, resultatet till trots, alla som deltog i matchen. Kommer inte be om ursäkt för insatsen idag även om resultatet inte blev vad vi ville.

SÖRÅKERS FF - SUNDSVALLS DFF 2 1-7
Matchfakta

Ingen bevakning av div. 2 Norra Norrland Syd 2023

Inte heller 2023 har Medelpad någon representant i den här serien.Därför kommer vår bevakning bara att bestå rent statistiskt med aktuell tabell, resu...

Läs mer

Söråkers tränare: "Säsongen är ett misslyckande"

Söråkers FF har haft en tung säsong i år. Herrlaget åkte ur fyran med dunder och brak och damlaget kom sist i division 2 Norra Norrland Syd och flytta...

Läs mer

Damtvåans All Star Team 2021

Klicka här för att komma till Damtvåans All Star Team 2021

Läs mer

SDFF 2 föll i den avslutande hängmatchen

Förra veckan avslutades div. 2 Norra Norrland Syd för damer. Så när som på en hängmatch som spelades idag uppe i Umeå mellan Ersboda och SDFF 2. Då SD...

Läs mer

Storseger när SDFF 2 säkrade andraplatsen i serien

SDFF 2 kunde säkra andraplatsen i serien vid seger över Sandvik idag.Och visst blev det vinst, och en stor sådan.Redan i paus stod det 5-0 efter ett h...

Läs mer

Söråker avslutade med ännu en förlust: "Deras lagkapten gjorde skillnad"

Söråker fick lämna även avslutningsmatchen poänglösa efter 0-4 hemma på Löta mot Domsjö.– Spelmässigt var det en jämn match men de hade en spelare som...

Läs mer