Sju träningsmatcher för lagen i Damtrean, 1-2 april: Så gick det - och varför

3 apr 2023 Div. 3 Medelpad

Nu är även våra lag i damtrean igång med träningsspelandet. Så här har det gått i helgens sju matcher.

 

Seger mot division 2-motstånd för Stöde i årets första 90-minutare

Stödes damer begärde ner sig i division 3 inför den här säsongen men visade under söndagen att man fortfarande håller hög klass, 3-0 över Brunflo från just tvåan.
Målgörare var det gamla strävsamma paret Clara Högbom (2) och Anna Edin samtidigt som Therese Högberg höll tätt mellan stolparna efter ett par höggklassiska parader när matchen stor och vägde.

- Vi är mycket nöjda efter dom första 90 minuterna för säsongen . Brunflo startar bra och rullar fint, Therese i målet gör en del riktigt svettiga räddningar. Vi jobbar oss in i matchen och får ordning på våra positioner och får igång ett bättre spel. Får fast lite boll och kan hålla den inom laget. Vi har 2-0 i paus. I andra tröttnar vi och Brunflo får press på oss. Therese i målet fortsätter sitt utmärkta spel, samtidigt som dom skjuter mycket över och inte får till det i avsluten. En tuff och tight match som vi till slut vinner efter Clara satt vårt tredje för dagen, säger sportchefen AnneSofi Brännvall.

Plus i kanten till de duktiga juniorerna som debuterar, Novalee Selin och Elsa Engberg. Therese i målet. Julia Bartling gör sina första 90 på fyra år, kommer att bli en viktig kugge. Rutinerade Hanna Högbom håller ihop försvarsspelet riktigt bra.

- Vi lyfter förstås hela laget för starkt spel i årets premiär och ser fram emot seriepremiären, avslutar AnneSofie.

Brunflo FKStöde IF

Brunflo FK - Stöde IF 0-3
2 april - 11:00 - Ånge IP
0-1 Clara Högbom (32)
0-2 Anna Edin (37)
0-3 Clara Högbom (70)
Domare: Marcus Noterius
Publik: 51
Matchfakta
.

Fränsta föll med tennissiffror mot "dubbelspelande" Brunflo

Ävem Fränsta mötte division 2-laget Brunflo men hade inte lika stor framgång som Stöde (vinst 3-2) utan föll med tennissiffrorna 0-6.

- Vi hade en svacka efter 20 minuter till halvtid då de gör fyra mål. Före det var det en ganska jämn match. Men vi kom tillbaka och krigade på, säger Fränstas tränare Micke Dahl.

Måste frapperas av Brunflo som får ihop folk till TVÅ matcher samma dag även om några av spelarna dubblerade. Hatten av! Emma Woolford, Alexandra Mattila och Sabina Sakrisson nätade alla tre dubbelt.

Fränsta matchade även de dubbelt i helgen, dock inte samma dag. Läs om den matchen längre ner på sidan.

Brunflo FKFränsta IK Damlag

Brunflo FK - Fränsta IK 6-0
2 april - 13:00 - Ånge IP
1-0 Emma Woolford (24)
2-0 Emma Woolford (29)
3-0 Alexandra Mattila (30)
4-0 Sabina Sakrisson (42)
5-0 Alexandra Mattila (66)
6-0 Sabina Sakrisson (81)
Domare: Axel Bergström
Publik: 53
Matchfakta
.

Elin Øyes tidiga SFF-mål räckte hela vägen

Igår möttes Sundsvalls FF och Ope 2 i en målrik match som slöt 3-3 sedan SFF kvitterat i slutminuten.
Under söndagen var det returmöte och den blev betydligt mer tillknäppt och Elin Øyes mål i den fjärde minuten visade sig bli kampens enda. Elin som målade även under lördagen.

- Jag tror att bägge lagen var ganska trötta efter lördagens match då många spelade 90 minuter. Det blev ingen bra match spelmässigt…mycket kamp och många tuffa dueller, säger SFF-trämaren Robert Vikberg...

Sundsvalls FF DamOpe IF 2

Sundsvalls FF - Ope IF 2 1-0
2 april - 14:30 - Baldershovs IP, konstgräs
1-0 Elin Øye (4)
Domare: Oskar Hellgren
Publik: 15
Matchfakta

.

Tungt för Matfors - föll med tvåsiffrigt mot Selånger

Matfors har inte kommit igång på allvar ännu och blev ett lätt byte för division 2-laget Selånger som inte gav MIF en sportkeps i söndagens träningsmatch utan vann med hela 10-1.
Värste skarprättare var duon Hanna Rönngren och Felicia Andersson som båda svarade för varsitt hattrick. För Matfors tröstmål stod Maja Åkerlund, Idas lillasyster, som fick på en härlig träff från distans som gick över SSK-keepern och in under ribban.

- Vi förlorar idag mot ett bättre lag, vi har mycket att träna på inför seriestart. Återigen ett helt nytt lag i år så vi jobbar på att få till samspelet, det blir tufft till en början. Den här matchen blev inte som vi tänkt oss då vi fått kämpat hela dagen med att få ihop en startelva, börjar försäsongen med många skadade och sjuka så det kan bara bli bättre. Otroligt lyft för alla de åtta 07/08-tjejerna från utvecklingslaget som var med idag, de står emot bra på planen trots de förutsättningar vi hade. Det kommer fler träningsmatcher så finns ingen anledning att hänga läpp för det här, säger Hanna Nilsson i MIF.

- Vi har tränat hårt och tryckt på att det är viktigt att tävla/vinna på träning. Det gav utdelning idag, säger Selångers tränare Felix Schmidt.

Selånger SKMatfors IF 1, Division 3 Damer 2023
Selånger SK - Matfors IF 10-1
2 april - 17:00 - Westhagen IP
1-0 Julia Holmlund (5)
2-0 Hanna Rönngren (17)
3-0 Julia Holmlund (22)
4-0 Linn Gradin (36)
5-0 Felicia Andersson (40)
5-1 Maja Åkerlund (42)
6-0 Felicia Andersson (55)
7-0 Hanna Rönngren (57)
8-0 Hanna Rönngren (62)
9-0 Linn Gradin (67)
10-0 Felicia Andersson (80)
Domare: Abdullatif Al-Barawy
Publik: 33
Matchfakta

.

Alnö U vann svängig match mot Selånger U

Alnös och Selångers båda U-lag bjöd på en svängig match uppe på Balders konstgräs. Selma Dahlqvist gav de förstnämnda ledningen men via mål genom Emma Carlsson och Linnea Söderholm vände SSK till ledning innan pausvilan.
Den andra halvleken bjöd på ytterligare en scenförändring. Molly Åström utjämnade tidigt i andra och ett par minuter senare satte Selma Dahlqvist sitt andra mål för dagen vilket visade sig räcka till en 3-2-vinst.

(Hann tyvärr inte få kontakt med de bägge lagen för kommentarer)

Alnö IF UtvecklingSelånger SK Dam Utveckling

Alnö IF U - Selånger SK U 3-2
1 april - 10:00 - Baldershovs IP, konstgräs
1-0 Selma Dahlqvist (13)
1-1 Emma Carlsson (17)
1-2 Linnea Söderholm (41, straff)
2-2 Molly Åström (52)
3-2 Selma Dahlqvist (56)
Domare: Mahar Usew
Publik: 50
Matchfakta

.

Nenneh kvitterade för Sundsvalls FF mot Ope i slutminuten

Sundsvalls FF mötte Opes andralag i tvenne matcher under helgen.
Lördagens drabbning blev en målrik tillställning där jämtskorna ledde tre gånger om men SFF replikerade varje gång, den sista i slutminuten då Nenneh Näslund Sandström skickade in 3-3.

- Jag är nöjd med spelarnas inställning och vi gör en bra match. Vi hamnade i underläge 3 ggr men kommer tillbaka och lyckas kvittera och göra 3-3 i 90:e minuten. Sett till hela matchen kanske vi borde ha gjort tre-fyra mål till, med tanke på att vi skapade många fina målchanser, säger SFF-tränaren Robert Vikberg..

Sundsvalls FF DamOpe IF 2

Sundsvalls FF - Ope IF 2 3-3
1 april - 14:30 - Baldershovs IP, konstgräs
0-1 Vilma Viksten (27)
1-1 Elin Øye (39)
1-2 Agnes Murekatete (54)
2-2 Dahabo Muhudin Ali (65)
2-3 Vilma Berglund (86)
3-3 Nenneh Näslund Sandström (90)
Domare: Anton Adra
Publik: 50
Matchfakta
.

Stortorsk för Fränsta mot division 2-laget IFK Östersund 2

Division 2-laget IFK Östersund 2 var ett par nummer för stora för Fränsta under lördagen och kunde spela hem en 8-0-seger.
- Vi mötte ett jättebra lag så vi fick öva försvarsspel i typ 90 minuter. Vi var tunt med folk men krigade bra. Låg under 0-5 efter första halvlek och det slutade med förlust 0-8. En bättre andra halvlek så det tar vi med oss, säger Fränstas tränare Micke Dahl..

IFK Östersund 2Fränsta IK Damlag
IFK Östersund 2 - Fränsta IK 8-0
1 april - 15:00 - Ånge IP
Mål Östersund: uppgift saknas
Domare: Gamal Al-Barawy
Publik: uppgift saknas
Matchfakta

Omgång 1, grupp 1 (3-12 maj): Trine hjälte för Medskogs, Noras dubbel gav Söråker segern och Timrå 2 tog överraskande poäng av favoriterna Kovland

9 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Damtreans grupp 1 tjuvstartade med ett möte ur omgång 5 mellan Kovland och IFK Timrå 2 som slutade salomoniskt 1-1. "Riktiga" premiären gick av stapel...

Läs mer

Omgång 1, grupp 2: Hattrick av Matfors Lina Lundgren, sent segermål av Alnö 2:s Julia Hagberg och 1-9-förlust för Söröje i premiärmatchen

9 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Julia Hagberg blev matchhjälte i premiären då Alnö 2 vann med matchens enda mål mot Heffnersklubban 3 under onsdagskvällen. I kvällens andra match pri...

Läs mer

Damtrean, grupp 1 & 2: Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram

8 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF (1)

8 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Matfors kom elva i grundserien och fyra i B-slutspelet under hösten och med några fina nyförvärv och bredare trupp kan man mycket väl kriga till sig e...

Läs mer

Inför seriestarten: Sundsvalls FF dam

8 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Ifjol missade Sundsvalls FF A-slutspelet men gjorde en bra höst i B-ditot där man kom tvåa efter IFK Timrå 2.I år spelas Damtrean i två grupper och de...

Läs mer

Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling (1)

8 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Alnö IF Utveckling är precis som namnet säger ett utvecklingsbart lag där många tjejer i år kommer att få spela seniorfotboll för första gången. Lär b...

Läs mer