Slutspurten! Dagens lokala fotboll, lördag 16 september 2023

16 sep 2023

Denna lördag spelas det, i vanlig ordning, massor av lokal fotboll - och några av dem med ödeskaraktär.

I Elitettan tar SDFF emot Mallbacken och något annat än tre poäng på agendan finns inte om man vill spela elitfotboll även nästa år.

Matfors har jumbon Sollefteå hemma på Thulevallen och det finns fortfarande en mikroskåpisk teoretisk chans till division 3-spel även nästa år för Brukets Blå och allt annat än vinst och det blir spel i Medelpadsallsvenskan istället.

Om vi vänder till det positiva i trean så tar Lucksta hem den vid poäng borta över Dvärsätt i eftermiddag :) samtidigt som man ger en hjälpande hand till Selånger som också jagar kvalplatsen.

Appropå Medelpadsallsvenskan spelas tre kamper idag och alla är av intresse när det gäller att nå kvalplatsen till trean bakom redan klara seriesegrarna Fränsta. Essvik, Kovland och IFK Sundsvall jagar alla trepoängare idag. Ska bli intressant om något av lagen "bränner" då alla är favoriter i sina matcher.

I division 1 Norra har Heffnersklubban redan säkrat kontraktet men vill säkert ha revansch mot Brage i eftermiddag och i Damtvåan vill Selånger försöka spela hem andraplatsen efter Alnö som i går kväll säkrade titeln och kvalspel till ettan.

Se lokal fotboll LIVE!

Klicka här för att komma till Dagens Matcher!