Slutspurten! Lokal fotboll idag, lördag 7 oktober: Många avgöranden och avslutande matcher

7 okt 2023

viktiga i Elitettan, div. 3 Mellersta Norrland, kval till damernas div. 1 Norra samt sista omgången i Medelpadsallsvenskan, vilka tar kvalplatsen? 

Massor av härlig lokal fotboll idag lördag när det gäller kampen att nå kvalplatser, hänga kvar i serier eller lyckas i kvalspel.

Elitettan damer:
SDFF spelar hemma mot seriefyran Gamla Upsala och vid vinst och att Umeå IK "gör sin plikt" mot Mallbacken gör att De Marinblå klättrar över det förhatliga nedflyttningsstrecket.

Div. 3 Mellersta Norrland:
Appropå nedflyttningsstrecket säkrar Alnö sämst en kvalplats om att hänga kvar vid kryss eller seger mot superjumbon Sollefteå. Men märk väl att en av Niplagets två vinster togs mot just Alnö...
Selånger har ett bra läge att nå ett positivt kval, det till division 2. Men det lär krävas en derbyvinst över Kuben i avslutningen. Om nu inte Dvärsätt trillar dit mot Friska Viljor Akademi. FV-laget som är enda hotet mot Alnös direktdegradering.
För våra övriga Medelpadslag i trean avslutar redan klara seriesegrarna Lucksta borta mot Kramfors-Alliansen medan redan degraderade Matfors tar sig an ett av åretsöverraskningslag Östavall i årets sista derby på Thulevallen.

Kval till division 1:
Svenska Fotbollförbundet bantade ner sex division 1-serier på damsidan till bara tre för att få bort det här med att inte seriesegrarna ska få ta steget upp utan kval. Men dessvärre har man glömt bort (?) Damtvåan där man fortfarande inte får ta klivet upp direkt vid serievinst. Därför tvingas överlägsna vinnarna Alnö kvalspela mot ettan i division 2 Södra Norrland IK Huge om en plats i nästa års division 1 Norra. Lagen möts i dubbelmöten och Alnö inleder hemma. Eller hemma och hemma förresten. Släda IP håller vansklig kvalitet just nu och ö-laget har förlagt matchen på Timrå IP:s konstgräsplan.

Div. 4 Medelpad:
Idag spelas den avslutande omgången i Medelpadsallsvenskan. Det står sedan länge klart att Fränsta vinner serien och går upp i trean. Lika klart är att Essvik blir "runner up" men väljer att tacka nej till kvalspelet till division 3. Istället står kampen om kvalplatsen mellan Kovland, även de tveksamma till att avsluta säsongen med kval, och IFK Sundsvall, som gärna tar den platsen. Lagen kommer dock inte att kvala om en plats i mellersta Norrlandstrean utan i den södra.

Div. 1 Norra, damer:
Avslutningsvis. Heffnersklubban har gjort en ny strong säsong och tar idag emot tabellfyran och hårdsatsande Sandvikens IF. En härlig utmaning även om man inte har mer än äran att spela för.

Som synes en mer än fullproppad lokal fotbollslördag. Se lokal fotboll LIVE!

 

Div 3 Mellersta Norrland

Alnö IFSollefteå GIF FF
Alnö IF - Sollefteå GIF FF
13:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Kramfors-AlliansenLucksta IF
Kramfors-Alliansen - Lucksta IF
13:00 - Kramfors IP
Matfors IFÖstavalls IF
Matfors IF - Östavalls IF
13:00 - Thulevallen
Selånger SKKubikenborgs IF
Selånger SK - Kubikenborgs IF
13:00 - Selånger IP
 

Div 4 Medelpad

Sund IF Kovlands IF
Sund IF - Kovlands IF
12:00 - Malands IP
Hassels IFIFK Sundsvall
Hassels IF - IFK Sundsvall
12:30 - Hasselbacken
Essviks AIFMatfors IF 2 Matfors IF
Essviks AIF - Matfors IF 2
13:00 - Essviksvallen
Ånge IF Fränsta IK
Ånge IF - Fränsta IK
16:00 - Ånge IPFC Kraftfull
         Kubikenborgs IF 2
FC Kraftfull - Kubikenborgs IF 2
18:00 - Camp Mitthem
 

Elitettan, damer

Sundsvalls DFFGamla Upsala SK
Sundsvalls DFF - Gamla Upsala SK
15:00 - NP3 Arena
 

Div 1 Norra, damer

Heffnersklubbans BKSandvikens IF
Heffnersklubbans BK - Sandvikens IF