Slutspurten: SDFF, Alnö, IFK Sundsvall, GIF Sundsvall P19 och Kungsnäs P16 i viktiga matcher

21 okt 2023

Fem av våra lokala lag lirar viktiga matcher denna kylslagna lördag, SDFF, Alnö och IFK Sundsvall där segrar är det som gäller i eftermiddag.
Lägg därtill att GIF Sundsvalls P19 spelar seriefinal hemma mot Sirius och att Kungsnäs P16 kvalspelar mot Lycksele.

Sundsvalls DFF:
Med tre matcher kvar att spela slåss fyra lag om att undvika den sista nedflyttningsplatsen. Utöver SDFF (25p) krigar Ifö-Bromölla (26p, Mallbacken (25p) och Bollstanäs (24p, och det lag som just nu ligger på den förhatliga degraderingsplatsen). IK Rössö Uddevalla och BK Häcken (farmarlag till det Damallsvenska topplaget) är redan ur.
För SDFF väntar en synnerligen tuff motståndare, ett för att nå Damallsvenskan kämpande Alingsås. SDFF föll borta i våras med knappa 0-1 så det är ingen omöjligthet för vårt elitlag att ta sin femte raka seger nu i höst.

Sundsvalls DFFAlingsås IF FF
Sundsvalls DFF - Alingsås IF FF
13:00 - NP3 Arena
 

Alnö IF:
Alnö föll tungt i slutminuterna borta mot Ope i den första kvalmatchen och allt annat än en seger, och gärna en stor sådan, "hemma" på Kubens konstgräs betyder degradering till fyran. Samtidigt måste man hoppas på ett "bra" resultat i dagens andra kvalmatch, den mellan Gimonäs och Ope.

Alnö IFSidensjö IK Herr
Alnö IF - Sidensjö IK
14:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
 

IFK Sundsvall:
IFK Sundsvall har satt sig i en svår sits gällande avancemang till trean efter 0-4-förlusten borta mot Bullermyren i den första kvalomgången. Precis som för Alnö krävs det tre poäng, och gärna med stora siffror mot Gävlelaget Åbyggeby, som vann sin premiär över IFK Mora.

IFK SundsvallÅbyggeby FK
IFK Sundsvall - Åbyggeby FK
13:30 - Baldershovs IP
 

GIF Sundsvall P19:
Då Sirius föll i förra omgången mot Vasalund öppnades chansen att ta hem Superettan Norra för GIF Sundsvalls P19. Vinst idag i seriefinalen och saken är så att säga biff trots att en omgång återstår. GIF-grabbarnas målskillnad är nämligen överlägsen Uppsalalaget.

GIF SundsvallIK Sirius FK
GIF Sundsvall - IK Sirius FK
18:00 - NP3 Arena
 

Kungsnäs FC P16:
Kungsnäs har inget seniorlag men deras P16 överraskande i serien och kom trea vilket betyder kvalspel till en högre serie. I det första kvalmötet med Lycksele var man totalt överlägsna och vann med hela 7-1. Att man skulle tappa det försprånget i dagens retur mot Västerbottningarna hemma finns inte på kartan även om bollen är rund.

Kungsnäs FCLycksele IF 07
Kungsnäs FC - Lycksele IF
15:00 - Westhagen