Snopet slut på F18-turneringen för Sverige – Island vände i slutminuterna och Norge vann

Sverige besegrade Norge med 3-2 i torsdags och ledde med 1-0 i Timrås "gryta" sedan man tack vare Cajsa Rubenssons praktskott fått hål på Islands demon i målet och var på väg mot turneringsseger.
Men Island vände i slutminuterna och guldet blev till sand, nåja, en andraplats efter Norge som vann sin match över Island med 3-1.
– Vi blev lite passiva efter vårt ledningsmål och Island flyttade upp, började vinna närkamper och kan vända på matchen, säger Sveriges F18-förbundskapten Caroline Sjöblom.

 

Det skulle räcka med oavgjort för Sveriges F18 mot Island i den avslutande matchen i Trenationsturneringen i Timrå och Stöde efter segern mot Norge (3-2) i fredags och Norges 3-1 mot Island i söndags.
Och Sverige tog kommandot direkt i Timrås Gryta medan Island fick fokusera på försvarsspel och sticka upp i kontringar. Men trots massor av chanser under den första halvleken fick man gå till pausvila med "nollur-nollur". Mycket beroende på oskärpa i avslutningsfasen och på en storspelande Tinna Brá Magnúsdóttir i Islandsmålet som dessutom drev på sitt uteförsvar med sin hesa mistlur och höll dem hela tiden på tårna.

Den andra halvleken fortsatte likt den första, men med ännu hårdare press från hemmalaget, men demonen i Islandsmålet svarade för flera mäktiga parader där hon lågsniffade mot den ena stolproten för att nästa gång lyfta och sträcka ut mot kryssen.

Men så, i den 56:e minuten, bröt Cajsa Rubensson, lillasyster till "Landslags-Elin", dödläget med en perfekt träff från 23 meter och bollen satt perfekt nära krysset.

Nu krävdes det två Isländska mål för att inte Sverige skulle spela hem turneringen men istället för att fortsätta trumma på blev man passiva och överlät bollhållandet och det mesta av spelet till Island, som tackade och tog emot. Man inte bara kvitterade med sex minuter kvar, man hann även med ett segermål tre minuter senare och vips tog Norge över ledningen i tabellen.

Sverige fick utöver ordinarie tid även fyra tilläggsminuter på sig att utjämna och "återställa ordningen" men tyvärr var bensinen slut och man får nu nöja sig med en andraplats i den egna turneringen efter Norge men före Island.

Lite snöpligt, och kanske onödigt, men det är unga tjejer som gjorde sitt bästa och den här matchen borde man stängt tidigt men det får bli en läropeng inför framtiden.

Kul att notera att både IFK Timrå och Stöde kunde bjuda på jättefina arrangemang - och vackert väder. Lite tristare då att det bara var Lokalfotbollen från lokal media som tyckte det var värt att prioritera bevakningen när Medelpad arrangerar en internationell fotbollsturnering som ändå lockade en hel del publik som ville se framtidens stjärnor.

Hatten av för IFK Timrå, Stöde IF och Medelpads Fotbollförbund för ett klockrent arrangemang.

Sverige emblem  Island emblem

Sverige - Island 1-2
6 september 2022 - 17:00 - Timrå IP, Grytan
1-0 Cajsa Rubensson (56)
1-1 Emelia Ósk Óskarsdóttir (84)
1-2 Írena Héðinsdóttir Gonzalez (87)
Domare: Hanna Laajanen, Sundsvall
publik: 576
Matchfakta

Bilder nedan: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu (klicka på bilderna för att göra dem större)

Selånger föll i Östersund men kan fortfarande vinna serien

Selånger föll i seriefinalen borta mot IFK Östersund med 0-2, båda målen insläppta under den andra halvleken.Men vinner man avslutningsmatchen mot IFK...

Läs mer

Paula Gonzalez Gomez satte IFK Timrås segermål mot Brunflo: "Visade karaktär"

IFK Timrå ledde i halvtid efter Matilda Svenssons mål men de unga gästerna från Brunflo utjämnade tidigt i den andra halvleken.Med kvarten kvar återto...

Läs mer

Psykologiska mål sänkte Timrå borta mot Ope

Två sena mål i den första halvleken och trean precis i inledningen av den andra sänkte IFK Timrå på Torvalla i Ope.I slutminuterna satte veteranen Kar...

Läs mer

Stöde föll mot Heffnersklubban 2 – som tog hem sin första seger

Chansen på seriesegern försvann för Stöde på HK-vallen där hemmalaget tog hem årets första seger.Efter ett mål i vardera halvleken skrevs Heffnersklub...

Läs mer

F18-turneringen: Det "räcker" för kryss mot Island för svensk turneringsseger

I eftermiddag avgörs trenationersturneringen för F8-landslagen som avgörs i Stöde och Timrå.Då Sverige besegrat Norge, som i sin tur dängde Island, rä...

Läs mer

F18-turneringen: Norge avgjorde sista halvtimman mot Island

Efter en timmes spel utan mål tog Norge ledningen genom Stine Nybø Brekken och hann därefter göra två mål till innan Island fick till ett tröstmål på ...

Läs mer