Snygga mål när Sund vann i Fränsta när B-slutspelet startade

27 aug 2023 Div. 3 Medelpad

På ett blött Myggvallen bjöds det på fyra fina mål där gästerna var "ofina" att göra merparten av dem och vinna med 3-1 efter 1-1 i paus.
- Härligt att få med oss ett bra resultat när vi spelar så fin fotboll som vi gör, säger Sunds tränare Daniel Stegeby.

Ikväll inleddes även Damtreans B-slutspel och i den första omgången tog Grundseriens nästjumbo Fränsta i emot jumbon Sund på ett rejält fuktigt Myggvallen.

Trots det besvärliga underlaget blev det en sevärd match med många fina mål.

Sund tog ledningen i den elfte minuten där Maya Amir fick tag i bollen i gröten framför mål och skickade in den vid stolproten.

Precis innan halvtimman spelad drog Nova Larsson på ett skott från distans som gick över både försvar och målvakt och in under ribban.

Båda lagen skapade möjligheter till ett ledningsmål men 1-1 stod sig till dryga halvtimman kvar då gästernas Kerstin Eriksson återgav Sund ledningen med en kraftfull nick efter hörna.

I mitten av den andra halvleken visade även Sund att man har en kanonskytt då Lisa Kjellsson drog på från 22 meter och nätet stod som en strut.

Fränsta kämpade på för en reducering till att börja med men Sund höll undan och inledde alltså B-slutspelet med en trepoängare.

- Härligt att få med oss ett bra resultat när vi spelar så fin fotboll som vi gör. Äntligen är vi trygga med bollen i passningsspelet och hittade fram i banan via trianglar trots alla småsjöar på planen, säger Sunds tränare Daniel Stegeby.

- Vi gör en bra match och hade lika gärna kunna vunnit. Idag ställde vi upp med två spelare födda 2011 och två födda 2012. De är grymma och viker inte ner sig, säger Fränstas tränare Micke Dahl.

Många var bra i Sund. Vänsterbacken Kerstin Eriksson kom runt på sin kant och slog flera fina pass och inlägg medan comebackande duon Emmie Nygren och Fanny Åkerlund övertygade med råge.

Alla i Fränsta förtjänar beröm trots förlusten.

 

Fränsta IK DamlagSund IF

Fränsta IK - Sund IF 1-3
27 augusti 2023 - 17:00 - Myggvallen
0-1 Maya Amir (11)
1-1 Nova Larsson (29)
1-2 Kerstin Eriksson (58)
1-3 Lisa Kjellsson (67)
Domare: Hans Söderblom
Publik: 67
Matchfakta

Efter en "berg- & dalbane"-säsong - Wahlroos fortsätter som tränare för Söråker

3 dec 2023 Div. 3 Medelpad

Söråker tog sig till Damtreans A-slutspel och belade där plats åtta av de tio lagen, kanske en liten besvikelse- För mycket berg- & dalbana, säger...

Läs mer

Micke Byström kliver av trots lyckat år för Alnö Utveckling: "Fanns saker som tog udden av det roliga"

3 dec 2023 Div. 3 Medelpad

Mikael Byström gjorde comeback i år som tränare då han tog över Alnös utvecklingslag i Damtrean - och förde dem till A-slutspelet.Men någon fortsättni...

Läs mer

Sundsvalls FF gick från jumboplats i Damtrean till att nästa nå A-slutspelet: "Laget har utvecklats"

25 nov 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF lyfte sig från fjolårets jumboplacering till att nästan ta sig topp 8 och A-slutspelet.I B-ditot under hösten kom man sedan på en fin an...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023: Spelare, tränare & domare

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Som vanligt en tuff uppgift att ta ut en Drömelva i Damtrean, speciellt som den har hållit en bra klass i år med många jämna och bra matcher.Det blev ...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - målvakt

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Ina Danielsson, Söråkers FF Målvakt. 30 år. Orädd, reflexsnabb, välvuxen och som med stor röst dirigerar sitt uteförsvar. Har med åren samlat på sig e...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - högerback

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Maria Nilsson, Medskogsbrons BK Högerback. 42 år. Slitstark som spelar tuff och resolut, men som aldrig drar på sig gula kort. En driven ledare på pla...

Läs mer