Södermalm avgjorde efter paus mot Söråker: "Stabilt rakt igenom"

17 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Södermalm besegrade Söråker i en fysisk tillställning på Kustängen med 3-1 sedan man avgjort i den andra halvleken med två mål.
- Det var stabilt rakt igenom, säger Södermalms tränare Stefan Bjertung.

Södermalm och Söråker bjöd på en fysisk fotbollsmatch på Kustängen där både frisparkar och gula kort haglade.

Hemmalaget tog ledningen i den 25:e minuten sedan Tommy Stenqvist utnyttjat sitt friläge på bästa sätt men bara ett par minuter senare var det utjämnat. Jonas Nordström fick en fin boll på högerkanten och lyfte den över målvakten.

1-1 stod sig till pausvilan och fördel Söråker inför andra halvlek om man ser till lagens träningsmängd.

Men det blev precis tvärtom.

Tio minuter in i andra vallade Dennis Marzouki in 2-1 via en Söråkerförsvarare i röran framför mål och när 20 minuter återstod bröt Mattis Olofsson in central och avlossade ett skott som satt perfekt upp i nättaket.

- En klassisk division 5 höstmatch mellan två brandskattade lag där vår fysik avgjorde och där vi spelade efter våra förutsättningar. Vi skapade bra med chanser i den andra halvleken och vinner rättvist, stabilt rakt igenom helt enkelt, säger Södermalms tränare Stefan Bjertung.

- En jämn första halvlek med något övertag chansmässigt för Södermalm. I andra var det mer ställningskrig och massor av närkamper. De unyttjade sin fysik och fick matchen dit de ville fast det borde varit vi som tagit dem på konditionen med tanke på hur mycket mer vi tränar. Vi försökte jobba ikapp på slutet men vår offensiv bet inte alls, säger Söråkers spelande tränare Jonas Nordström.

Målvakten Karl Henrik Westrin, högerbacken Janne Sölvestål, Tommy Stenqvist och anfallaren Tommy Rise var topparna i Södermalms kollektiv.

I Söråker var det dessvärre ganska slätstruket.

 

         Södermalm FF Södermalm FFSöråkers FF

Södermalm FF - Söråkers FF 3-1
17 september 2023 - 12:00 - Kustängen
1-0 Tommy Stenqvist (25)
1-1 Jonas Nordström (28)
2-1 Dennis Marzouki (55)
3-1 Mattis Olofsson (70)
Domare: Seyed Mohammad Hosseini
Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer