Södermalm utmanade serieledarna Svartvik - spelade jämnt i drygt 70 minuter: "Hade vi satt våra chanser så...."

3 aug 2023 Div. 5 Medelpad

Södermalm svarade för en jätteinsats mot serieledarna på Svartviks IP och det var först med knappa 20 minuter kvar som hemmalaget med två snabba mål från 1-1 till 3-1 kunde få det att väga över i egen favör och till slut ta hem en fem-etta.
- Hade vi satt våra chanser fram till 3-0 i första hade vi både kunnat ta både en och tre poäng, säger Södermalms tränare Stefan Bjertung.

När Svartvik och Södermalm möttes i premiären vann "Blackbay" med sanslösa 16-0.
Ikväll möttes lagen igen när höstspelet sparkade igång och det blev en betydligt med spännande och jämnare match uppe på Hemmanet.

Gästerna aktade inte för rov och tog ledningen i den sjunde minuten genom Christer "Cricka" Eriksson och borde därefter gjort både ett och två mål på kanonlägen men istället kunde Svartvik, inte helt rättvist, utjämna genom den notoriske målskytten Danne Johansson, men det krävdes en straffspark.

- De hade ett helt annat lag nu än i premiären och de höll oss borta från farliga chanser i första halvlek och hade det inte varit för vår målvakt Mikael "Sparris" Norbergs jätteräddningar hade vi haft ett klart underläge inför den andra halvleken, medger Svartviks tränare Carl Bergseije och fortsätter:
- Sen har vi lite tur att Hampus (Andersson) trollar fram en straff som Danne (Johansson) rullar in och så är det 1-1 i paus.

Svartvik snackade ihop sig i halvtid och tog markant över den andra halvleken men det dröjde till mindre än tjugo minuter kvar innan hemmafavoriterna med två snabba mål via Hampus Andersson och Lowe Skoglund som man kunde få en lucka.
Målen visade sig vara förlösande och Svartvik spädde sedan på med två sylar ytterligare, Danne Johansson och Felix Thunholm fram till en fem-etta.

- Det var ett helt annat Södermalm som kom till spel i höstpremiären på Svartviks IP än det som fick stryk med 0-16 i maj. Vi hade pratat mycket innan om att det här skulle bli en helt annan match än den i våras och att Södermalm säkert skulle orka hänga med i en halvlek eller en timme men ändå känns det som att vi blev tagna på sängen i första. Den andra tycker jag vi kontrollerar jättebra och gör ett par mål som föregås av otroliga kombinationer, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.

- Vi gör en jämn match mot serieledarna. Vi hade utan problem kunnat leda med 3-0 efter den första halvleken. Istället får de en tveksamt tilldömd straffspark i slutminuten som de kan kvittera på. Oerhört tveksamt om förseelsen va innanför, men som alltid domaren dömer. I den andra halvleken håller vi samma linje och inställning men tyvärr rinner det iväg till 1-5 sedan de gjort 2-1 i den 72:a minuten. Men det var en riktigt bra match med en härlig inställning från bägge lagen. Det här var vår absolut bästa insats och hade vi varit kliniska i våra avslut så hade vi minst nypit en poäng, om inte tre pinnar, säger Södermalms tränare Srefan Bjertung.

I Svartvik ger vi beröm till nämnde målvakten Mikael ”Sparris” Norberg och till mittfältsankaret Hampus Andersson som fixade straffen till 1-1 och själv gjorde 2-1.

I Södermalm hyllar vi kollektivet efter devisen, "En för alla, alla för en".

 

Svartviks IF emblem        Södermalm FF 

Svartviks IF - Södermalm FF 5-1
3 aug. 2023 - 19:00 - Svartviks IP
0-1 Christer Eriksson (7)
1-1 Daniel Johansson (45, straff)
2-1 Hampus Andersson (72)
3-1 Lowe Skoglund (73)
4-1 Daniel Johansson (81)
5-1 Felix Thunholm (87)
Domare: Henrik Olsson
Publik: 150
Matchfakta

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer

Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol landade Alnös andralag på åttonde plats av elva lag.Men sett till vad det unga laget presterat under försäsongen, vann bland annat Söråker Cup e...

Läs mer

Inför seriestarten; IFK Timrå Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Det var inte länge sedan IFK Timrå inte hade något herrlag alls sedan man drog sig ur division 2.Ifjol tog sig representationslaget upp i Medelpadsall...

Läs mer