Söråker från plattmatch till vinst över serieledarna

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I helgen gjorde Söråker en plattmatch och föll mot Stöde med hela 0-5.
Ikväll var man betydligt mer vässade och dängde serieledarna med 3-1!
- Har aldrig varit med om att ha varit så överlägsna i en match och torskat, säger Kovlands tränare Charles Merchant. 

I helgen föll Söråker med hela 0-5 mot Stöde efter en riktigt plattmatch.
Ikväll tog man emot serieledarna Kovland men svarade för en rejäl överraskning och tog hem en 3-1-seger.

Kovland tryckte på från avspark men i den tionde minuten stack hemmalaget upp och efter en hands kunde man ta ledningen på en straffspark genom Viktoria Henriksson.

Kovland fortsatte trumma på men mellan Söråkers stolpar var Ina Danielsson på bästa bollmotarhumör och vägrade släppa några bollar förbi sig.

I den 36:e anföll hemmalaget ånyo och vindsnabba Nora Staaf kilade mellan KIF-backarna kom fri och lyfte bollen kyligt över bortamålvakten fram till 2-0.

Kovland fortsatte föra matchen, men att få bollen förbi Ina Danielsson verkade lönlöst och det spelade ingen roll om det var frilägen, hon var snabbt ute ur sitt mål och täckte bort avsluten.

I minut 64 jobbade Söråker till sig sin första hörna och på den knoppade en ohotad Maria Häggkvist in 3-0.

Därefter parkerade hemmalaget bussen för att säkra segern men i slutminuten lyckades Kovland få hål på målvaktsdemonen Danielsson genom Amanda Wallin. Men då visade matchuret på de 90 och tiden var ute.

- En sjuk match! Har aldrig varit med om att ha varit så överlägsna i en match och torskat. Vi rullade mestadels ut dem men vi träffade enderas stolpen, avslutade precis utanför eller så räddade deras målvakt som var rena väggen. Vi hade minst tio klara chanser och hade de haft en målvakt av normal division 3-klass hade vi vunnit stort, säger Kovlands tränare Charles Merchant.

- Vi vinner på att vi är det bättre laget kollektivt och skapade chanser precis som Kovland men vi satte våra lägen även om vi kunnat gjort ett par till. Smolk i glädjebägaren var domarens insats, en pajas med en hemsk attityd gentemot spelare och ledare. Jag skulle kunna orera hur länge som helst men nöjer mig med en önskam om att hoppas slippa honom fler matcher, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

Plus i Kovland till Felicia Högkvist på högerkanten och Jonna Wistand som skapade mycket matnyttigt från sin mittfältsposition.

I Söråker är redan målvakten Ina Danielsson, som var formidabel, nämnd men hela laget ska ha en stor eloge för det jobb man lade ner. Var som natt och dag från Stödematchen senast.

 

Söråkers FFKovlands IF Dam

Söråkers FF - Kovlands IF 3-1
20 september 2023 - 20:00 - Söråkers IP
1-0 Viktoria Henriksson (10)
2-0 Nora Staaf (36)
3-0 Maria Häggkvist (64)
3-1 Amanda Wallin (90)
Domare: Thomas Thunström
Publik: 56
Matchfakta

Sundsvalls FF gick från jumboplats i Damtrean till att nästa nå A-slutspelet: "Laget har utvecklats"

25 nov 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF lyfte sig från fjolårets jumboplacering till att nästan ta sig topp 8 och A-slutspelet.I B-ditot under hösten kom man sedan på en fin an...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023: Spelare, tränare & domare

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Som vanligt en tuff uppgift att ta ut en Drömelva i Damtrean, speciellt som den har hållit en bra klass i år med många jämna och bra matcher.Det blev ...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - målvakt

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Ina Danielsson, Söråkers FF Målvakt. 30 år. Orädd, reflexsnabb, välvuxen och som med stor röst dirigerar sitt uteförsvar. Har med åren samlat på sig e...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - högerback

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Maria Nilsson, Medskogsbrons BK Högerback. 42 år. Slitstark som spelar tuff och resolut, men som aldrig drar på sig gula kort. En driven ledare på pla...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - mittback 1

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Sanna Pålsson, Stöde IF Mittback. 27 år. Fortsätter leda Stödes defensiv, stark som en oxe i närkamperna och förlorar sällan en duell oavsett om det ä...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - mittback 2

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Sandra Ernholm, Kovlands IF Mittback. 35 år. Rutinerad "general", brytsäker, spelskicklig och inte minst suverän i huvudspelet och därigenom ofta domi...

Läs mer