Söråker hämtade in 0-3-underläge i andra halvlek mot Medskogsbron

9 aug 2023 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron rev åt sig en 3-0-ledning under den första halvan.
Men efter pausvilan kom Söråker ut som ett nytt lag och jobbade sig ikapp till 3-3.
- Från minut 20 är vi både boll- och spelförare, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

Det bjöds på en match med två ansikten på Viforsplan under onsdagskvällen.
Hemmalaget Medskogsbron rivstartade och gick till pausvila med en 3-0-ledning.

Efter ett fint uppspel från högerkanten i den åttonde minuten hamnade sedan bollen hos en djupledslöpande Cecilia Hjelm som satte nätet i dallring.

Två minuter senare kom även 2-0 efter samma modus, även då med Cecilia Hjelm som klinisk avslutare.

Hemmalaget hade därefter bud på både ett tredje och fjärde mål innan Söråker insåg att man var där och lirade match och inte fågelskådning, eller nåt?

Någon reducering fick man dock inte till före pausvilan utan istället kunde Ebba Widman i minut 44 driva in från kanten och avlossa en dödlig och välplacerad projektil fram till 3-0.

Men som bekant består en fotbollsmatch av två halvlekar och gästerna fick en bra start i andra då Alva Byström fick bollen efter ett snett inåt bakåt pass, fintade sig förbi en motståndare innan hon placerade in bollen.

I mitten av halvleken åkte Amanda Vainio på en dubbel tryckare i ryggen långt ute i straffområdet och domaren blåste straffspark. En stramare som Viktoria Henriksson exekuterade på bästa sätt, 3-2 och nerv i matchen.

Och kvitteringen skulle komma med knappt tio minuter kvar att spela. Nora Staaf löpte sig fri från halva planen. Innan avslutet vek hon av lite till höger vilket ställde målvakten innan hon placerade in 3-3-bollen och upphämtningen var ett faktum.

- Vi gör en bra insats i första och borde ha punkterat den med ett par mål till men den andra får vi inte acceptera någon dag i veckan. Tog ett snack i paus och betonade att det var en halvlek kvar men tydligen nådde jag inte fram utan tjejerna hade redan vunnit det här. Tycker att de fick en feldömd straffspark men oavsett det ska vi vinna den här matchen, säger Medskogsbrons tränare Gottfrid Sjödin.

- Vet inte vad vi höll på med första 20, vi kom inte alls in i pressen och de gör tre snarlika mål i första. Men från minut 20 är vi både det spel- och bollförande laget och har flera kanonlägen att reducera innan de gör sitt 3-0-mål. I andra får vi utdelningen och kommer ikapp. Starkt av domaren att våga blåsa straff trots att vår spelare inte faller trots körarna i ryggen plus att deras spelare trampar Amanda på foten, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.
I Söråker löpte lagkaptenen Maja Westberg "mil" och vann bollar i 90 minuter. Inhopparen Petra Johansson tog över mittfältet i andra och såg till att man kunde ta över matchen.

I Medskogsbron ska hela laget ha beröm i första, ingen i andra.

 

Medskogsbrons BKSöråkers FF

Medskogsbrons BK - Söråkers FF 3-3
9 augusti 2023 - 19:00 - Viforsplan
1-0 Cecilia Hjelm (8)
2-0 Cecilia Hjelm (10)
3-0 Ebba Widman (44)
3-1 Alva Byström (48)
3-2 Viktoria Henriksson (66. straff)
3-3 Nora Staaf (81)
Domare: Oskar Holmvall
Publik:
Matchfakta

Stöde IF:s Ann-Sofie Brännvall nominerad till "Årets Köng" i Sundsvalls kommun

26 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sajten hejasundsvall.se delar varje år ut priset Årets Köng och en av de nominerade i år är Stöde IF:s ledare Ann-Sofie Brännvall.- I flera decennier ...

Läs mer

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer