Söråker och Svartvik klara för DM-slutspelet - men Kraftfull får vänta till söndag för besked

3 mar 2023 DM, herrar

Nu ska gruppspelet avgöras och det hela inleddes i afton med matcher ur grupperna 3, 4 & 5.
I grupp 3, där två lag går vidare, vände Kraftfull mot Hassel, som tog ledningen redan efter 48 sekunder. Vinner IFK Sundsvall över Kovland på söndag går Kraftfull vidare till kvartsfinal.
I grupp 4 tog Söråker hem en 2-0-seger över Sundsvalls FF efter två mål av notoriske målskytten Johan Kolbäck och är därmed klara för 1/16-delsfinalen. Där får man ta sig an vinnana i grupp 5, Svartvik, som spelade 1-1 i sin avslutningsmatch mot Sidsjö-Böle. Det mötet går av stapeln på söndag kväll där en plats i "kvarten" finns i potten.
.

⚽️ DM, Grupp 3

.

Kraftfull vände mot Hassel - och får nu förlita sig på seger för IFK Sundsvall på söndag för avancemang i DM

Hassel tog ledningen redan efter 48 sekunders spel genom Denniz Ekman som placerade bollen utom räckhåll för keepern. Kraftfull vände emellertid efter paus med två snabba mål i mitten av halvleken via Abubacarr Fatty och Elvin Jasari, petade in den från nära håll, och tog hem segern. Resultatet gör att Kraftfull får vänta in resultatet mellan IFK Sundsvall och Kovland på söndag medan Hassel nu är utslagna.

- En dålig match i lågt tempo och den första halvleken var katastrof och det var segt värre. I andra spottade vi upp oss något och kunde vända till seger tack vare snabba byten för att försöka höja tempot något, säger Kraftfulls tränare Torbjörn Persson.

- En bra och välspelad match där vi fick en drömöppning. Totalt skapade de några fler målchanser, tillräckligt för att vinna rättvist. Vi hade lägen att göra 2-0 och hade vi gjort det så kanske..., funderar Hassels team manager Seth Larsson.

Hassels IF
FC Kraftfull - Hassels IF 2-1
3 mars 2023 - 20:30 - Nordichallen
0-1 Denniz Ekman (1)
1-1 Abubacarr Fatty (44)
2-1 Elvin Jasari (46)
Domare: Petter Lindbom
Publik: 78
Matchfakta
.

⚽️ DM, Grupp 4

.

Johan Kolbäck sköt Söråker vidare till DM-slutspelet

Notoriske målskytten Johan Kolbäck gav Söråker ledningen i slutet av den första halvleken efter en bjudning från SFF-försvaret och när tre minuter återstod stängde samme man matchen med sitt andra mål för aftonen efter ett snett-inåt-bakåt pass från spelande tränaren Jonas Nordström sedan SFF öppnat sig i sin jakt på en kvittering. Söråker därmed klara för 1/16-finalen där man möter vinnaren i grupp 5, Svartvik, redan på söndagskvällen.

- Vi har bra kontroll på dem i första halvlek men i andra blev vi stressade när vi själva hade boll och saknade tålamod i spelet och vill slå den avgörande passningen på direkten. SFF skapade några halvchanser men blev lite för ivriga och löpte en hel del offside. Kul att börja säsongen med att gå vidare från DM-gruppspelet, säger Söråkers tränare Jonas Nordström.

- Som helhet gör vi en bra match med vårt unga lag med många killar födda 06 och 07 och flera av dem spelade sin första seniormatch och det märktes att de hade stor respekt i början av matchen. Nyttigt för dem att prova på, säger Sundsvalls FF:s tränare Alex Medina.

Söråkers FFSundsvalls FF Herr
Söråkers FF - Sundsvalls FF 2-0
3 mars 2023 - 18:00 - Nordichallen
1-0 Johan Kolbäck (26)
2-0 Johan Kolbäck (57/`)
Domare: Petter Lindbom
Publik: 66
Matchfakta
.

⚽️ DM, Grupp 5

.

Svartvik vann grupp 5 - men Sidsjö-Böle utjämnade rättvist i den andra halvleken

Svartvik ägde den första halvleken men det dröjde till slutminuten innan Daniel Johansson kunde sätta dit ledningsmålet, och det efter en straffspark sedan bollen olyckligt studsat upp på handen på en Sidsjö-Böle-spelare.
I den andra tappade "Blackbay" tempot totalt och Sidsjö-Böle tog över och kunde rättvist utjämna genom Henrik Sahlén i den 48:e minuten. Det hade inte varit orättvist om "Böle" även fått till ett segermål på slutet.
Svartvik möter nu Söråker i 1/16-finalen och en plats i "kvarten" och spel 2 x 45 minuter i fortsättningen.

- Kanske vår sämsta insats sedan jag tog över som tränare. Okej, vi roterade ganska kraftigt i laget efter förra helgen men så här ska det inte få se ut. Om jag ska hitta något positivt får det bli att vi att den här snytingen ger oss ett perspektiv att vi inte bara kan ställa ut skorna och tro det kommer att lösa sig ändå, dundrar Svartviks tränare Carl Bergseije, som lovar rejäl revanschlusta mot Söråker i söndagens 1/16-final.

- Vi gick ut till matchen med gott mod men de var både snabbare med och utan boll men vi höll dem ändå från klara målchanser då vi tajtade till det bakåt, fram till straffen. I paus gjorde vi några förändringar i uppställningen och fick en bättre balans i laget och kunde äga mer boll och skapa lägen och fick också till en kvitterring. Därefter tycker jag nog att vi låg närmare ett 2-1-mål, säger Sidsjö-Böles nygamle tränare Mikael Eklöf.

Svartviks IFSidsjö-Böle IF
Svartviks IF + Sidsjö-Böle IF 1-1
3 mars 2023 - 19:15 - Nordichallen
1-0 Daniel Johansson (29, straff) 
1-1 Henrik Sahlén (48)
Domare: Albin Grandin
Publik: uppgift saknas
Matchfakta

Acke sköt DM-titeln till Kuben efter "Pirlofrispark"

17 apr 2024 DM, herrar

2-0-ledning för Kuben efter tre minuters spel förbyttes till en 3-2-ledning för Lucksta innan "Tigerränderna" vände tillbaka via en nick av Linus Hall...

Läs mer

Ikväll spelas DM-finalen mellan Kuben och Lucksta - vilka blir "Bäst i Medelpad" och kvalificerar sig till spel i Svenska Cupen

17 apr 2024 DM, herrar

Ikväll bjuds vi på en liten godbit i den lokala fotbollen. Nämligen den emotsedda och prestigefyllda DM-finalen mellan division 2-nykomlingarna Luckst...

Läs mer

Kuben skrällde mot Giffarna - klara för DM-final mot Lucksta efter straffar

1 apr 2024 DM, herrar

GIF Sundsvalls P19- och P17-lag matchar idag, de som normalt brukar ta hand om DM-liret, och istället kom man med bänkspelarna från premiären i Supere...

Läs mer

De fyra semifinal lagen i DM är klara! Sidsjö-Böle lyckades inte med "mission impossible" och slå ut GIF Sundsvall

21 mar 2024 DM, herrar

Ikväll avgjordes det vilket av Sidsjö-Böle eller GIF Sundsvall som tog den fjärde och sista DM-semifinalplatsen och gör Alnö, Kuben och Lucksta sällsk...

Läs mer