Söråker vann blöt match på Nedansjö IP: "Det plaskade på bra"

27 aug 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker behärskade det våta och svårspelade underlaget på Nedansjö IP bättre än hemmalaget och kunde åka hem med en 3-0-seger.
- Det plaskade på bra på kanterna och därför försökte vi centrera spelet, förklarar Söråkers spelande tränare Jonas Nordström.

På en plaskblöt plan i Nedansjö fanns inga tankar på att använda flankerna, om man inte tagit simborgarmärket vill säga, så spelet blev av naturliga orsaker väldigt centrerat.

Söråker hade mest boll men Nedansjö var desto farligare i sina kontringar när det gällde att plaska, f'låt, vaska fram chanser, dock utan att få utdelning.
Så det blev istället gästerna som bröt dödläget. På ett inlägg mötte Anton Jonsson direkt på volley och trots att träffen blev långt ifrån ren studsade den in i bortre gaveln.

Tidigt in i den andra halvleken slog Tommi Torvela ett långt inlägg mot den bortre stolpen och där dök Johan Kolbäck upp och nickade in 0-2.
Hemmalaget fick en gyllene chans till en snabb reducering men friläget brändes.

Med knappa kvarten kvar avgjordes matchen definitivt. En företagsam Olle Forsberg drev upp längs sin högerkant (simkunnig) och avslutade med ett perfekt skott som smet in i bortre hörnet. Game over!

- Vi åkte dit och gjorde vad vi skulle, tog hem tre poäng. Det plaskade på bra på kanterna och därför försökte vi centrera spelet, något som vi lyckades bra med. Är nöjd med segern då vi normalt brukar ha svårt med Nedansjö, förklarar Söråkers spelande tränare Jonas Nordström.

- En jämn första halvlek där vi låter Söråker föra spelet och satsar på kontringar, något som lyckas ganska bra, men förvaltar tyvärr inte chanserna vi får utan det blir Söråker som tar ledningen. De gör även 2-0 i början av andra och därefter missar vi ett friläge och när de istället gör trean går luften ur oss, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking..

I Söråker gick Robert Högdahl i bräschen på mitten med sitt kompromisslösa spel.
Extra beröm i Nedansjö till Martin Färnström och målvakten Simon Gröning.

 

Nedansjö IKSöråkers FF

Nedansjö IK - Söråkers FF 0-3
27 augusti 2023 - 14:00 - Nedansjö IP
0-1 Anton Jonsson (37)
0-2 Johan Kolbäck (50) 
0-3 Olle Forsberg (73)
Domare: Teodor Lundgren
Publik: 25
Matchfakta

Andra raka seriesegern för Svartvik - så säger succétränaren: "Ny rolig säsong"

30 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik är som bekant klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år efter en näst intill klockren säsong i femman som man vann i överlägsen still, o...

Läs mer

Wiskan förstärker tränarstaben ytterligare: "Viktiga tillskott"

29 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Först gjorde Wiskan klart med Tomas Eriksson som ny huvudtränare och nu förstärker man staben med Sebastian Backlund och Elias Sundqvist som assistera...

Läs mer

Maratontabell Medelpadsfemman 1990-2023

26 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Vilket lag är bäst i Medelpadsfemman de senaste 34 åren?Lokalfotbollen har svaret.Här nedan hittar du Maratontabellen för div. 5 Medelpad från 1990 ti...

Läs mer

Preliminärt: De här lagen lirar i Medelpadsfemman 2024

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Som läget är nu kommer det elva lag till spel i nästa års Medelpadsfemma.Från Medelpadsallsvenskan kommer tvångsnedflyttade Matfors 2 och jumbon Ånge ...

Läs mer

Johan Kolbäcks 24 mål räckte inte till topplacering för Söråker: "Inte tillräckligt tätt bakåt"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker låg efter våren bra med i kampen om att nå andraplatsen i Medelpadsfemman men tappade under hösten och fick nöja sig med en femteplats, fem pi...

Läs mer

"Nödlösningen" Yman förde upp IFK Timrå till Medelpadsallsvenskan: "Höjde oss när det behövdes"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Adrian Yman tog över som spelande tränare i IFK Timrå efter att nye Edin Muratovic fått kliva av i våras.Något som utmynnade i att det unga laget, eft...

Läs mer