Söråker vann derbyt men Timrå 2 nära att hämta in tremålsunderläge

23 jun 2022 Div. 3 Medelpad

Söråker tog en tidig 3-0-ledning i derbyt som inte gästande Timrå 2 lyckades täta trots idoga försök.
– Är inte nöjd med insatsen men vi skapar och gör de tre målen som krävs för seger, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

Ett effektivt Söråker rev åt sig en 3-0-ledning redan efter dryga halvtimman i derbyt mot IFK Timrå 2 hemma på Löta i en match som lockade över 100 åskådare.

Nora Staaf satte ledningsmålet i den nionde minuten sedan hon dribblat av ett par motståndare innan hon skickade in ett hårt vinkelskott.
Lina Norrbom dubblade ledningen i mitten av halvleken innan Nora Staaf gjorde sitt andra mål efter 35 minuters spel.

Resultatet stod sig till det återstod 20 minuter då gästerna reducerade två gånger om och gav matchen nerv. Då satte Lina Norrbom 4-2 på straff och säkrade segern och blev även hon tvåmålsskytt i derbyt.

– Är inte nöjd med insatsen men vi skapar och gör de tre målen som krävs för seger och bakåt släppte vi inte till något mer än de två målen på slutet då vi mest duttade och tappade fokus. Ett löpvilligt Timrå hade mycket väl kunnat göra tre mål om vi inte skärpt till oss. När de flyttade upp hade vi istället kunnat stängt ner matchen på en av våra många omställningar, som vi tyvärr slarvade bort, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

– Vi ägde matchen och spelade ut dem fullständigt men får två mål bortdömda och de får en kompensationsstraff när vi jagar kvittering. Nä, idag var domaren och resultatet emot oss. Vi blev extremt straffade av domarens nivå idag, dundrar Timråtränaren Malin Gröning som fortsätter:

– Vill ge en eloge till Söråkers försvarsspel som var en mur utan några sprickor.

I Söråker ville man hylla laginsatsen och Ina Danielsson mellan stolparna.
Även Timrå ville hylla kollektivet då man aldrig gav upp trots 0-3-underläge.

Avslutningsvis en tistel till de Timråsupportrar (?) som hela tiden hånade en av spelarna i Söråker. En pinsam typ av mobbing som dessutom fortsatte på sociala medier efter matchen. Till dessa personer, gör något vettigt i ert liv istället, diska eller nåt, för ni borde bli diskade att gå på fotboll när ni beter er så illa.
Det positiva var att spelaren i fråga var en av matchens huvudfigurer och en anledning till Söråkers seger. Kanske gav hånen tändvätska istället för att sänka spelaren i fråga?

 

Söråkers FF emblemIFK Timrå 2 emblem

Söråkers FF - IFK Timrå 2 4-2
23 juni - 19:00 - Söråkers IP
1-0 Nora Staaf (9)
2-0 Lina Norrbom (22)
3-0 Nora Staaf (35)
3-1 Klara Berglund (72, straff)
3-2 Ebba Matiasson (82)
4-2 Lina Norrbom (88, straff)
Domare: Krister Sandin
Publik: 102
Matchfakta

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer

Sista damlaget från Ånge kommun försvinner - Fränsta IK drar sig ur trean

4 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Fränsta IK tvingas dra sig ur Damtrean.Och anledningen stavas spelarbrist.- Den nya regeln om åldersgräns blev dödsstöten för oss, säger tränaren Mick...

Läs mer