Spelartapp och skador satte P för Luckstas målsättning för division 2-spel 2023: "Annars hade vi hamnat topp 2"

Lucksta inledde med fem raka vinster och slagläge efter våren.
Men flera spelartapp och längre skador på nyckelspelare gjorde att man fick nöja sig med en slutlig femteplats. Långt från klubbens målsättning.
- Hade vi sluppit skadeeländet och alla flyttar är jag övertygad om att vi hamnat topp 2, säger tränaren Paul Thompson med övertygelse i rösten.

Lucksta hade som målsättning att nå division 2.
Något som såg ut att kunna besannas då Sörforsgänget inledde med fem raka vinster innan man blev utkontrade av Anundsjö på NP3 Arena (2-4).
Därefter blev det två kryss och en trepoängare i El Fantastico mot nabon Matfors och en ny derbyseger direkt mot Alnö.

Men under hösten blev vägen mot tvåan betydligt knaggligare. Under uppehållet försvann sex spelare på grund av flytt och annat samtidigt som man dragit på sig massor av skador. I vissa matcher hade man knappt ens avbytare och "pensionärer" som Oliver Widahl och Jimmie Nordberg åter fick ikläda sig LIF-dräkten.

Föga överraskande rasade Lucksta i tabellen och till slut hamnade man på en slutlig femteplats, tio poäng från kvalplatsen till division 2.

Lokalfotbollen hörde av sig till tränaren Paul Thompson om den gångna säsongen.

Vad säger du om er säsong i år?
- Det var en berg- och dalbanesäsong med blandade känslor. Det började otroligt bra och det såg ut som att pusslet gällande vår trupp var intakt. Vi vann DM men det kostade oss skador på två nyckelspelare och efter det följde ett skadehelvete match efter match. Och inte blev det bättre när vi tappade ett antal spelare som flyttade för jobb eller andra engagemang runt hela världen. Det blev ett pusslande från match till match för vilka som kunde vara med och vi fick göra det bästa av situationen. Vi lyckades ändå tajta ihop försvarsspelet vilket gav mig stor tillfredsställelse och vi tog betydligt fler derbypoäng i år gentemot fjolåret trots det. Hade vi sluppit skadeeländet och alla flyttar är jag övertygad om att vi hamnat topp 2.

Vad är du mest nöjd med?
- Jag och hela klubben är stolta över vår DM-seger. Det var något vi kände att vi skulle kunna åstadkomma och det var skönt att ta hem den cupen. Ett annat bestående minne är bortamatchen under hösten mot Offerdal där vi trots två utvisningar första 20 minuterna och sportchefen "Ålla" mellan stolparna lyckades vinna. Det påminde mig om varför fotboll är en så underbar sport.

Vad kunde ni gjort bättre?
- Tuff fråga. Jag tror inte vi hade kunnat gjort så mycket gällande vår tabellposition med tanke på de problem vi hade med spelartruppen. Man kan ifrågasätta den tunna spelartruppen men när vi startade säsongen hade vi 26 spelare. Det såg vi skulle räcka för att genomföra säsongen. Vi gjorde en bra säsong på hemmaplan men dock sämre än tidigare.

Någon spelare som har överraskat lite extra på dig under året?
- I mina ögon var det få spelare som verkligen tog några stora steg framåt. Oliwer Karlsson var i mina ögon en spelare som utvecklats till en stabil högerback i den här divisionen och tog även ett stort ansvar. Rabii Hamdan utvecklades till en stor ledare på planen. Vi visste om hans spelskicklighet men hans ledaregenskaper stod ut när vi hade det som tuffast. Hakim Rouass blev en uppspelspunkt i anfallet och hans bollhållande blev viktigt för oss i år. Sist men inte minst, 41-årige Stefan Krantz som fick mer speltid i år än han fått totalt de fyra senaste säsongerna och aldrig gjorde oss besvikna, visade hjärta för klubbmärket och gav stor inspiration till gruppen.

Har du funderat för egen del om framtiden? Kommer du att fortsätta, ny klubb eller något annat? Ni hade som målsättning att nå tvåan inom fem år när du tog över.
- Lucksta blir inte av med mig så lätt. Jag har tagit beslutet att fortsätta en säsong ytterligare. Jag känner att vi blev nekade framgång i år på grund av det sjuka skadeeländet och spelare som flyttade mitt under säsongen. Så det känns som jag har ett ouppklarat uppdrag här. Jag har fått en hel del fina anbud från andra klubbar vilket jag naturligtvis är tacksam för men vi har tagit Lucksta från ett OK division 4-lag till ett etablerat division 3-lag med ambitioner att nå tvåan. Pusslet är inte komplett förrän jag har nått det mål jag satt upp.

Och avslutningsvis. Vad tycker du om Lokalfotbollens bevakning av er serie i år och vad behöver jag förbättra?
- Som alltid är du Janne och Pia fantastiska ambassadörer för den lokala fotbollen i Medelpad. Erat driv och passion inspirerar på så många plan. Fortsätt på samma sätt och keep up the good work!

Tack själv Paul. Det är lika positivt med engagerade tränare. Tack för i år och lycka till 2023.

Östavall nästa Medelpadslag att dra sig ur en förbundsserie: "Tappat 13 spelare"

Östavall har blivit av med stora delar av sin spelartrupp från ifjol och tvingas därför kasta in handduken i division 3 Mellersta Norrland.- Vi har ta...

Läs mer

Real Kuben fortsätter förstärka - rutinerad mittfältare har skrivit på

Siktar Kuben mot Ettan?Inte nog med Linus Hallenius och de övriga nytillskotten.Nu är även Älgarna-Härnösands spelmotorn Mehmed Hafizovic klar för "Ti...

Läs mer

Årets värvningsbomb! GIF:s anfallslegend klar för Real Kuben

Stjärnanfallaren har funderat. Fortsatt elitsatsning eller spel i Kuben?Idag kom svaret, det blir "Tigerränderna" i trean för Linus Hallenius, och kan...

Läs mer

Axel Näsholm klar för Kuben och gör brorsan Arvid sällskap: "Glada att han väljer oss"

Efter spel i moderklubben GIF Sundsvall, IFK Timrå, Stöde IF, Gefle IF och Hudiksvalls FF blir det spel i Kuben för den 25-årige Axel Näsholm, som til...

Läs mer

Förre pojklandslagsspelaren Arvid Näsholm till Kuben

Fostrad i GIF Sundsvall, spel i P16-landslaget, Stöde IF och de två senaste säsongerna i Hudiksvalls FF.Nu blir det spel i Kuben, som laddar rejält in...

Läs mer

Joel Cedergrens ättelägg tillbaka i Kuben

Efter att i ungdomsåren fostrats i GIF Sundsvall med pappa Joel som tränare blev det en säsong i Kuben innan Leo Cedergren återvände till GIF.Nu är de...

Läs mer