Sponsorerna som gjorde division 2-spel möjligt för Sund – och det kommande samarbetet med GIF Sundsvall

8 mar 2022 Div. 2 Norrland

Sund håller på att preparera sig för fullt för division 2-spel för första gången i historien.
Det är över 40 företag som gjort det möjligt och nu kommer även GIF Sundsvall att kunna hjälpa till med spelare.
– Utan sponsorer, inget spel i tvåan och samarbetet med Giffarna är en win-win-situation för bägge parter, säger Sunds sportchef Henrik Öhman.

Sund kommer i år att för första gången i klubbens 101-åriga historia att spela division 2-fotboll. Man har visserligen massor av division 3-säsonger på den tiden det verkligen var vår tredjedivision.

I samband med årets spel i tvåan kommer man att inleda ett samarbete med allsvenska GIF Sundsvall på spelarsidan.

– De ska enligt ett avtal med Svenska Fotbollförbundet kunna låna ut på förhand sex namngivna spelare under 21 år till oss. Vilka spelare det blir och i vilka matcher återstår att se, säger Sunds sportchefen Henrik Öhman.

– Men oavsett kommer det att bli en win-win-situation för bägge klubbarna, fortsätter Öhman.

Men vad säger de spelare hos er som får stå tillbaka för GIF-lånen?
– Det här är förankrat i spelartruppen och de är själva med på idén att vi ska kunna ställa upp med starkast möjliga lag varje match, säger Henrik Öhman.

Någonting minst lika viktigt är "raggandet" av sponsorer för att överhuvudtaget få till division 2-spel. Bara kostnaderna för resor ökar från 70 000 kronor till 400 000 kr i "ruinserien" division 2 Norrland. Eller "div. 2 Norrland Buss" som man även kan kalla den.

– Vi går ut och erbjuder företagen flera sponsorpaket och vi har fått tag i drygt 40 företag som valt att satsa på oss. Och fler tillkommer, säger Henrik Öhman.

Vilka är de största?
– Med reservation för att jag glömmer någon så är det SCA, Lilium Fastigheter, Bilbolaget. Sundsvalls VVS, MM Skydd & Profil, KG Fastighetsservice, Birsta Bilgummi, Nordic Bil, Byggbeslag, Swoosh, Klarabo, Kundsupport i Sundsvall, HSB Södra Norrland, Tre Jonsson Bygg, Byberg & Nordin, Bilfix och Riksbud.

Några nya spelare på väg in?
– Vi har några som tränar med oss men som vi ännu inte gjort klart med. Så vi får se vad som händer.

Och den eviga frågan. Fortsätter Pelle Nyman?
– Vi har inte gett upp övertalningarna om att få Pelle att göra minst en säsong i tvåan med sin moderklubb. Och hoppet är ju det sista som överger människan, avslutar Henrik Öhman leende.

Div. 2, omgång 4 (20-21 april): Nu kommer Luckstas första historiska seger på den här nivån?

20 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta har ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan. I onsdags mötte man Kuben i DM-finalen (förlust 3-4) och ...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer

Tar Lucksta sina första division 2-poäng mot fjolårets Ettanlag Boden?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta föll i sin historiska division 2-premiär borta mot Umeå FC Akademi.Nu är det ett revanschsuget gäng som äntrar NP3 Arena för möte med fjolåret...

Läs mer