Stabil 4-1 seger för Heffnersklubban avslutades med Amanda Hamrins drömfrispark från 30 meter

21 maj 2022 Div. 1 Norra

Heffnersklubban jobbade till sig en tidig tvåmålsledning och släppte sen aldrig greppet mot Bergnäset.
Till slut skrevs segern till 4-1 sedan Amanda Hamrin fastställt siffrorna efter en fantastisk frispark från 30 meter rakt upp i nättaket.
– Jag blev förutspådd. Innan matchen tippade jag att varje lagdel skulle göra mål och så blev det, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Heffnersklubban tog tag i taktpinnen i och med Amanda Sevefjords 1-0 redan efter fyra minuter och efter Hanna Ekdahls 2-0 i den 18:e såg det ut som en promenad i parken för hemmalaget.

Då reducerade ett fysiskt Bergnäset som från en blixt från klar himmel och de helblå fick nöja sig med en uddamålssledning i paus. Det målet visade sig bli Luleålagets enda och det på deras enda riktiga chans.

Amanda Sevefjord upprepade sig i den andra halvleken med ett tidigt mål och ett stabilt spel genom alla lagdelar gjorde att Amanda Hamrin kunde kröna segern med ett frisparksmål från 30 neter i den sista matchminuten.

– Jag blev förutspådd. Innan matchen tippade jag att varje lagdel skulle göra mål och så blev det. En stark prestation rakt igenom alla 90 minuterna där vi aldri gav vika från vår gameplan. Vi låg närmare både ett femte och sjätte mål än de ett ytterligare mål, säger Jonas Prytz.

Kollektivt plus till hela Heffnersklubban och även till domarna med Mats Broman i spetsen.

Heffnersklubbans BK - Bergnäsets AIK 4-1
2022-05-21 - 13:00 - HK-vallen
1-0 Amanda Sevefjord (6)
2-0 Hanna Ekdahl (18)
2-1 Ellen Stråhle (37)
3-1 Amanda Sevefjord (56)
4-1 Amanda Hamrin (90) frispark
Domare: Mats Broman
Publik: 62
Matchfakta

Div. 1 dam, omgång 3 (20-21 april): Uddamålsseger för Heffnersklubban men sen förlust för Alnö

20 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban spelade hemma under lördagen, och mötte varsitt poängtörstigt lag, Själevad och Bergnäset, som bägge kammat noll efter d...

Läs mer

Div. 1 damer, omgång 2: Komfortabel vinst för Heffnersklubban i klykderbyt medan Alnö föll nere i Sandviken

14 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban tog en komfortabel 4-0-seger i klykderbyt mot Själevad under söndagen medan Alnö föll under lördagen borta mot Sandvikens IF med 0-3 s...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 1: Starka premiärer av både Alnö och Heffnersklubban trots tappade ledningar

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban premiärspelade hemma i division 1 Norra, och gjorde det bra och hade länge ledningen i sina matcher mot Luleå respektive...

Läs mer