Stockvik tog poäng av Kuben 2 – nu avgörs serien på "skrivbordet"

25 sep 2022 Div. 5 Medelpad

Stockvik vann i våras över Kuben 2 och var nära att göra om proceduren i avslutningsomgången men "Tigerungarna" utjämnade i slutminuterna men frågan är om den poängen nu räcker till serieseger då Kraftfull vann sin match idag?
Serien kommer nu att avgöras på Medelpads Fotbollförbunds kansli på tisdag...
– Kommer de att ge Kraftfull segern mot oss är det horribelt då vi anser att vi inte är skyldiga till de uppskjutna matcherna mot dem, säger Stockviks tränare Benny Stiernström, som var nöjd med dagens kryss trots det sena baklängesmålet.

Kubens "Tigerungar" föll i vårens premiäromgång mot Stockvik med 1-3 på hemmaplan.
Nu möttes lagen igen, den här gången på Kustängen, och Kuben 2 var mer eller mindre piskade att ta revansch för att kamma hem Medelpadsfemman för tredje året på raken. Lite beroende på om tvåan Kraftfull skulle vinna sin match över Matfors 2, som började EFTER att denna match slutspelats, trots att alla matcher i den sista omgången enligt reglerna ska ha samma avsparkstid...

Ett revanschsuget Kuben 2 dominerade också den första halvleken men Stockviks säckförsvar stoppade det mesta och längst bak var målvakten Linus Åhl på bästa bollmotarhumör.
Men i öppningen av den andra halvleken lyckades Dawit Solomon Tsegay bryta dödläget och Kuben var i väntad ledning.

Stockvik var emellertid inte helt ofarliga när man fick chansen till omställningslägen och strax efter målet fick man till ett sådant som avslutades med att André Svensson väggade sig igenom med hjälp av Albin Gustafsson och avslutade kliniskt.
Kuben fortsatte att rulla runt men med sex minuter kvar ställde Stockvik åter om och en fri Amandus Löfgren rundade bortamålvakten innan han rullade in 2-1.

I minut 89 lyckades Kuben 2 få utdelning på sitt övertag och Hannes Gidlund kunde fixa en pinne via 2-2. Frågan är om den poängen nu räcker till serieseger då det visade sig att Kraftfull vann sin match över Matfors 2.
Serien kommer nu att avgöras på Medelpads Fotbollförbunds kansli på tisdag.

Ges segern till Kraftfull tar de hem årets Medelpadsfemma. Övriga utslag ger Kuben 2 seriesegern.

– Kommer de att ge Kraftfull segern mot oss är det horribelt då vi anser att vi inte är skyldiga till de uppskjutna matcherna mot dem, säger Stockviks tränare Benny Stiernström.

Benny fortsätter:

– Sett till dagens match var det som väntat de som förde spelet och hade mest boll men vi försvarade oss bra och satsade på kontringar. Vi hade även ett jätteläge att göra 3-1 innan deras kvitteringsmål på slutet men som helhet är jag ändå nöjd med ett kryss efter en gedigen kämpainsats.

– Vi hade ett rejält bollinnehav och betydligt fler målchanser än dem men bjöd dem mer eller mindre på två mål och då blir det tufft på en långhårig gräsplan. Är emellertid nöjd med karaktären på killarna då vi lyckas, än en gång, få till ett sent mål, säger Kubentränaren Stefan "Lagga" Lagergren.

Målvakten Linus Åhl och laginsatsen ska plussas för i Stockvik.
I Kuben var inhopparen inför den andra halvleken, Oscar Eriksson, klart bäst och svarade för en kanoninsats.

Dåligt skött att vi inte vet vilka som kommer att vinna Medelpadsfemman när den sista matchen spelats!
FC Kraftfull kommer att sluta etta eller tvåa, oavsett lär man ta steget upp i Medelpadsallsvenskan, medan Stockvik kommer sjua, eller sexa?, i sin första säsong i femman efter omstarten. Vackert så.

.

Stockviks FF emblemKubikenborgs IF 2 emblem

Stockviks FF - Kubikenborgs IF 2 2-2 (0-1)
25 september - 15:00 - Kustängen
0-1 Dawit Solomon Tsegay (48)
1-1 André Svensson (51)
2-1 Amandus Löfgren (84)
2-2 Hannes Gidlund (89)
Domare: Anton Adra
Publik: 50
Matchfakta

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer

Svartvik U och Indal hade varsin hattrickskytt när de förstnämnda vann med 4-3

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Både Svartviks Filip Wolf och Indals Emil Johansson visade torrt krut när de prickade in varsitt hattrick i dagens träningsmatch.Segern emellertid til...

Läs mer