Stöde föll i "straffarnas match" uppe i Boden: "Kvarten från att åka hem med tre poäng"

3 jul 2021 Div. 2 Norrland

Stöde brände en tidig straff men i gengäld gjorde man 2-1 på sin andra "stramare".

Därefter kvitterade Boden och med fem minuter kvar fick även de ett läge från elvameterspunkten. Den utnyttjade Sam Johnson och Stöde fick åka hem tomhänta.

– En tung förlust då vi är bara kvarten från att åka härifrån med tre poäng, konstaterar Robert Englund.

 

Stöde åkte på en grymförlust borta mot Boden.
Men var på väg att få en drömstart. Redan i matchens anfall blev en framstormande Oskar Nordlund nerdragen med straff som följd. Den drog Oskar själv på kraft - i ribban.

Därefter tog hemmalaget hand om bollinnehavet resten av halvleken.
– Men vi försvarade oss väl och de skapade inte några jättelägen, säger Stödes assisterande tränare Robert Englund.

Även i den andra halvlekens inledning jobbar Stöde sig fram till en straffspark. Renato löper in i straffområdet på en stickare och går i däck i kamp med hemmamålvakten. Lagkaptenen Stefan Lagergren tar hand om "elfmetern" och placerar in den till vänster om målmannen, 0-1.

Stöde har därefter några halvchanser till att srtänga matchen och ser ut att ha koll på grejorna sedan man jämnat ut bollinnehavet.

Men med dryga kvarten kvar väggar sig Renan Correa Faustini igenom och ur snäv vinkel till vänster inne i straffområdet placerar han in bollen bakom Filip Widén.

Målet ger givetvis Boden en extra dos energi och med fem minuter kvar på matchuret rycker sig samme Renan in i straffområdet och i kamp med en bortafösvarare faller han och domaren blåser för sin tredje straffspark för dagen och den mest tveksamma.
Något som inte Sam Johnsson brydde sig nämnvärt om när han rullade in segermålet nära den högra stolpen.

Visst, Stöde flyttade fram det mesta efter det och ett kvitteringsmål var inte långt borta.

– En tung förlust då vi är bara kvarten från att åka härifrån med tre poäng, konstaterar Robert Englund.

Matchfakta

Div. 2, omgång 5 (26-28 april): Kort lägesrapport

26 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta tog som bekant sin första historiska trepoängare på division 2-nivå i helgen, 3-1 över Täfteå.Nu väntar en ny hemmamatch (nåja, den spelas på ...

Läs mer

Div. 2, omgång 4: Abdulie Turay tvåmålsskytt när Lucksta vände och tog sin första historiska seger

21 apr 2024 Div. 2 Norrland

Efter ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan inkasserade man under lördagen sin allra första trepoängare i di...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer