Stöde hämtade in ett 0-2-underläge mot serieledarna Team TG i nya tränarduons debut

25 sep 2021 Div. 2 Norrland

Det blev ingen bra inledning för den nya tränarduon Mats "Pinnen" Edlund och Mikael Backlund.

Efter att två gånger kommit runt på kanterna första halvtimman med avslutande mål från Tim McNeil respektive Jacob Ottosson var backen brant för Stöde IF.

– Ridån ner var det säkert många som trodde men grabbarna reste sig, säger Mats "Pinnen" Edlund.

Strax innan paus såg Oskar Nordlund och Axel Näsholm till att jämna ut branten då man väggade sig igenom och den förstnämnde satte dit reduceringen.

– Kanske inte helt rättvist sett till spel och chanser, säger "Pinnen".

Stöde kom ut till den andra halvleken betydligt beslutsammare och med det sena reduceringsmålet i första i ryggen.

Jakten på ett kvitteringsmål var inlett men trots flera fina lägen tog det till kvarten kvar innan Axel Näsholm kunde styra in Gustaf Rosengrens inspel från kanten.

– I paus gav sig grabbarna den på att vända detta, kliver ut på planen och tar över matchen fullständigt, vinner kriget på mitten genom Sahla och Arvid. De långbollar de slår mot vårt mål har "Lagga" (Stefan Lagergren, reds anm) och backlinjen bra koll på, säger Mats "Pinnen" Edlund.

"Pinnen" fortsätter:

– Kul att se grabbarna kämpa så bra idag och kul att det belönades med i vart fall en poäng även om vi ttycker att vi var det bättre laget och värda hela potten, säger Mats "Pinnen" Edlund efter en omtumlande vecka.

– Ja vad ska man säga? Match mot serieledarna efter en turbulent vecka och grabbarna kliver ut och det är så när att rättvist ta tre poäng trots ett tvåmålsunderläge. Alla ska ha beröm idag, samtliga 18 spelare gjorde sitt för att detta blev en bra dag. Nu har vi nästa hemmamatch redan på lördag och hoppas vi kan spela på IP, där är vi starka.

 

STÖDE IF - TEAM TG FF 2-2
1-0 Timothy McNeil (3)
2-0 Jacob Ottosson (27)
2-1 Oskar Nordlund (43)
2-2 Axel Näsholm (75)
Domare: Vildan Gërxhaliu, Skara
Publik: ej räknad
Arena: Stöde IP
Matchfakta

Div. 2, omgång 4 (20-21 april): Nu kommer Luckstas första historiska seger på den här nivån?

20 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta har ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan. I onsdags mötte man Kuben i DM-finalen (förlust 3-4) och ...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer

Tar Lucksta sina första division 2-poäng mot fjolårets Ettanlag Boden?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta föll i sin historiska division 2-premiär borta mot Umeå FC Akademi.Nu är det ett revanschsuget gäng som äntrar NP3 Arena för möte med fjolåret...

Läs mer