Stödes div. 2-premiär flyttas fram från 28 mars till 1-2 maj: "Positivt att vi fått ett besked"

9 mar 2021 Div. 2 Norrland

Nu står det klart att SvFF flyttat fram seriepremiärerna för de lägre nationella serierna till helgen 1-2 maj.
För Stödes del gäller det en framflyttning från den 28 mars, nästan fem veckor.
– Positivt att vi har fått ett besked även om jag personligen tycker att det fortfarande finns tveksamheter i om det ändå kommer bli på detta sätt med tanke på läget med smittspridningen, säger Stödes assisterande tränare Robert Englund.

Det har hängt i luften en tid att någon seriepremiär för division 2 Norrland redan den 28 mars inte var aktuell på grund av den rådande pandemin.

Nu har Svenska Fotbollförbundet kommit med ett nytt startdatum i samarbete med FHM (Folkhälsomyndigheten).

Serien kickar igång helgen 1-2 maj.

– Positivt att vi har fått ett besked även om jag personligen tycker att det fortfarande finns tveksamheter i om det ändå kommer bli på detta sätt med tanke på läget med smittspridningen, säger Stödes assisterande tränare Robert Englund.

Robban fortsätter:

– Men visst, nu har vi ett besked som vi nu kan förhålla oss till och planera utifrån och det är positivt.

Med framflyttandet av seriestarten blir det en mer komprimerad säsong om man ska hinna med 26 omgångar.

– Tuffare spelprogram innebär att vi under säsong kan komma att träna på annat sätt utifrån belastning och skadeperspektivet. Betydelsen av en bred, jämn och framförallt påkopplad trupp kommer få ännu större betydelse. Att säsongen blir lite längre har ingen större betydelse utan det viktigaste är att vi ändå får ett sommaruppehåll.

Kommer ni att hinna med några träningsmatcher?
– Just nu är det stopp för tävlings- och träningsmatcher på vår nivå fram till 4 april. Om det blir någon förändring på det får vi bara avvakta och se vad FHM beslutar gällande restriktioner utifrån smittspridningen. Vi hade annars planerat att möta några division 1-lag men så blir det knappast då de kör igång sin serie under april, avslutar Robert Englund.

Div. 2, omgång 4 (20-21 april): Nu kommer Luckstas första historiska seger på den här nivån?

20 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta har ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan. I onsdags mötte man Kuben i DM-finalen (förlust 3-4) och ...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer

Tar Lucksta sina första division 2-poäng mot fjolårets Ettanlag Boden?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta föll i sin historiska division 2-premiär borta mot Umeå FC Akademi.Nu är det ett revanschsuget gäng som äntrar NP3 Arena för möte med fjolåret...

Läs mer