Storseger för Alnö U över Söråker - hattrick av både Ogebrand och Odoemelam

8 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Söråker jagar seriesegern i B-slutspelet men gick på en rejäl mina på Släda IP där Alnö U vann med förkrossande 7-0 där både Ogebrand och Justin Odoemelam prickade in varsitt hattrick! 
- Vi spelade med insidan av huvudet och lät bollen göra jobbet, säger Alnös coach Mattias Gustafsson.

Söråker hade vid seger mot Alnö U på Släda haft slagläge på att ta hem Medelpadsfemmans Slutspel B. Men på naturgräset sprang man på en kratta och fick inkassera en 0-7-smäll.
Redan efter 30 sekunder gjorde Melvin Ogebrand 1-0 efter en snabb omställning och i den tolfte dubblade Justin Odoemelam ledningen för hemmalaget.
Därefter fullbordade Melvin Ogebrand sitt hattrick med två mål innan minut 37.

Men det skulle bli värre för Söråker. Med timman spelad drog Justin Odoemelam in en frispark i högerläge rakt upp i nättaket från 22 meter. Philip Karlsson sköt sexan i den 83:e innan även Justin Odoemelam fullbordade sitt hattrick. Även det på frispark, men den här gången en strumprullare som tog sig hela vägen in i nätet. Innan de två sista målen hade gästernas Emil Faltin fått syna två gula kort och fått tagit en tidig dusch.

- Vi spelade med insidan av huvudet och lät bollen göra jobbet efter marken och tillät inte de mer fysiska Söråkerspelarna att komma inpå kroppen på oss och de kom heller aldrig i fatt oss utan fick löpa mycket och jaga boll vilket gjorde dem trötta. Vi behöll lugnet hela matchen och stod för en riktigt fin prestation, säger Alnös coach Mattias Gustafsson, som var tillbaka i U-laget från A-laget för en match då ordinarie tränaren Daniel Björkstig den här helgen hade fullt upp med TV-pucken där Medelpad var arrangörer.

Hela Alnölaget ska ha beröm från målvakt, backlinje, mittfält, anfallare och inhoppare. Kanske ett extra plus till Melker Eklund Nordlander för sitt stabila spel på mitten och de två hattrickskyttarna framåt, Melvin Ogebrand och Justin Odoemelam.

(väntar på återkoppling från Söråker för kommentarer)
 
Alnö IF Herr utvSöråkers FF
Alnö IF U. - Söråkers FF 7-0
8 september 2024 - 16:00 - Släda IP
1-0 Melvin Ogebrand (1)
2-0 Justin Odoemelam (12)
3-0 Melvin Ogebrand (28)
4-0 Melvin Ogebrand (37)
5-0 Justin Odoemelam (60)
6-0 Philip Karlsson (83)
7-0 Justin Odoemelam (87)
Utvisning Söråker: Emil Faltin (77)
Domare: Anton Adra
Publik: 50
Matchfakta