Straffmiss på stopptid kostade Heffnersklubban segern mot Team Hudik

27 apr 2023 Div. 1 Norra

Trots mindre lyckat passningsspel såg Heffnersklubban ut att ta hem segern på stopptid när man tilldömdes en straff vid ställningen 2-2. Men duktiga Team Hudikmålvakten Moa Åström gick åt rätt håll och räddade lagkaptenen Agnes Hurtid Edlunds "elfmeter" och Heffnersklubbans svit på tre raka vinster sprack.
- Vi kom aldrig in i något momentum då vi inte vann några närkamper., suckar Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Det var meningen att Heffnersklubbans skulle ta hem årets fjärde raka seger i inledningen av division 1-spelet då Team Hudik gästade HK-vallen.

Och "Klubban" förlade också spelet denna kyliga aprilkväll på gästernas planhalva, dock utan att vaska fram de riktigt skarpa målchanserna. Till det var passningsspelet inte tillräckligt bra samtidigt som Hudiktjejerna täppte till bakåt på ett bra sätt med sitt fysiska spel.

Det krävdes en fast situation för att bryta dödläget då Maya Hulinder nickade in en vänsterhörna. Då visade matchuret på 35 minuter.
Men de rödsvartas replik kom nästan omgående. Efter en kontring, väggspel och en fri Alva Silfver Östberg kom 1-1 via en klinisk avslutning. Rena chocken i hemmalägret.

Heffnersklubban fick emellertid en bra start på den andra halvleken då Maya Hulinders lillasyster Mira såg till att man återtog ledningen efter ett motlägg och dödligt avslut.

Men Team Hudik gav aldrig upp utan fortsatte vinna närkamper och göra det svårt för hemmalaget och med kvarten kvar vann man boll och gick på kontring där en hungrig Victoria Forss kunde sätta sitt lags andra kvittering för kvällen. Chockvåg #2.

Långt in på stopptid såg det ändå ut som att Heffnersklubban skulle spela hem årets fjärde raka trepoängare då man tilldömdes en straff efter en oturlig hands. Lagkaptenen Agnes Hurtig Edlund stegade fram men Team Hudiks duktiga målvakt Moa Åström stegade åt vänster och räddade "elfmetern" och en poäng till sitt lag samtidigt som Heffnersklubbans svit på tre raka vinster sprack.

- Tja, det missas straffar i VM-finaler också. Största problemet var att vi aldrig kom in i något momentum då vi inte vann några närkamper och därigenom inte fick något flow i vårt spel. Samtidigt löser vi inte deras aggressivitet tillräckligt bra och större marginaler är det inte för att man ska tappa poäng i den här serien, suckar Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Som fortsätter:

- Vi får inte glömma att vi fortfarande är obesegrade, säger Prytz med ett snett leende.

Heffnersklubbans BK emblemIF Team Hudik emblem

Heffnersklubbans BK - IF Team Hudik
27 april 2023 - 19:30 - HK Vallen
1-0 Maya Hulinder (35)
1-1 Alva Silfver Östberg (41)
2-1 Mira Hulinder (52)
2-2 Victoria Forss (75)
Domare: Michaela Backlund
Publik: uppgift saknas ännu (men ca 60)
Matchfakta

Omgång 11: Både Heffnersklubban och Alnö föll med 0-3 på hemmaplan i helgen

16 jun 2024 Div. 1 Norra

Varannan vecka hemma, varannan borta. Det har gällt för både Alnö och Heffnersklubban så här långt. Och så även i omgång 11 nu i helgen. Tyvärr föll b...

Läs mer

Omgång 10: Ingen bra lokal helg - klara förluster för både Heffnersklubban och Alnö på resande fot

9 jun 2024 Div. 1 Norra

Det blev ingen bra helg för våra lokala lag i div. 1 Norra. Igår föll Alnö med hela 0-6 mot Brage borta och det blev förlust även för Heffnersklubban ...

Läs mer

Omgång 9: Bella i buren bakom Alnös andra poäng i år - Heffnersklubban vann säkert mot Brage

1 jun 2024 Div. 1 Norra

Inför: Alnö tog poäng i premiären, 2-2 mot Luleå, men sedan dess har man inkasserat sju raka nederlag och måste kliva upp på vinnartåget så man inte b...

Läs mer

Alnö åkte ur Svenska Cupen trots en stark insats mot IFK Östersund: "Sett till chanserna borde vi vunnit"

29 maj 2024 Div. 1 Norra

Alnös damer tog hem DM och kvalificerade sig för spel i Svenska Cupen och i första omgången ställdes man mot seriekonkurrenten IFK Östersund hemma på ...

Läs mer

Omgång 8 (24-26 maj): Ida Markström avgjorde för Heffnersklubban på stopptid men svårt skadedrabbat Alnö föll stort

25 maj 2024 Div. 1 Norra

Ida Markström blev stor matchhjälte när hon skickade in matchens enda mål på stopptid borta mot Karlberg medan det inte gick lika bra för ett vingklip...

Läs mer

Omgång 7: Tre krigarpoäng till Heffnersklubban men Alnö tappade allt sista halvtimman

18 maj 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban vann hemmamötet med Bele Barkarby med 3-1 sedan Emma Forssbeck gjort 3-1 med ett klassmål medan Alnö tappade allt sista halvtimman mot...

Läs mer