Straffmiss på stopptid kostade Heffnersklubban segern mot Team Hudik

27 apr 2023 Div. 1 Norra

Trots mindre lyckat passningsspel såg Heffnersklubban ut att ta hem segern på stopptid när man tilldömdes en straff vid ställningen 2-2. Men duktiga Team Hudikmålvakten Moa Åström gick åt rätt håll och räddade lagkaptenen Agnes Hurtid Edlunds "elfmeter" och Heffnersklubbans svit på tre raka vinster sprack.
- Vi kom aldrig in i något momentum då vi inte vann några närkamper., suckar Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Det var meningen att Heffnersklubbans skulle ta hem årets fjärde raka seger i inledningen av division 1-spelet då Team Hudik gästade HK-vallen.

Och "Klubban" förlade också spelet denna kyliga aprilkväll på gästernas planhalva, dock utan att vaska fram de riktigt skarpa målchanserna. Till det var passningsspelet inte tillräckligt bra samtidigt som Hudiktjejerna täppte till bakåt på ett bra sätt med sitt fysiska spel.

Det krävdes en fast situation för att bryta dödläget då Maya Hulinder nickade in en vänsterhörna. Då visade matchuret på 35 minuter.
Men de rödsvartas replik kom nästan omgående. Efter en kontring, väggspel och en fri Alva Silfver Östberg kom 1-1 via en klinisk avslutning. Rena chocken i hemmalägret.

Heffnersklubban fick emellertid en bra start på den andra halvleken då Maya Hulinders lillasyster Mira såg till att man återtog ledningen efter ett motlägg och dödligt avslut.

Men Team Hudik gav aldrig upp utan fortsatte vinna närkamper och göra det svårt för hemmalaget och med kvarten kvar vann man boll och gick på kontring där en hungrig Victoria Forss kunde sätta sitt lags andra kvittering för kvällen. Chockvåg #2.

Långt in på stopptid såg det ändå ut som att Heffnersklubban skulle spela hem årets fjärde raka trepoängare då man tilldömdes en straff efter en oturlig hands. Lagkaptenen Agnes Hurtig Edlund stegade fram men Team Hudiks duktiga målvakt Moa Åström stegade åt vänster och räddade "elfmetern" och en poäng till sitt lag samtidigt som Heffnersklubbans svit på tre raka vinster sprack.

- Tja, det missas straffar i VM-finaler också. Största problemet var att vi aldrig kom in i något momentum då vi inte vann några närkamper och därigenom inte fick något flow i vårt spel. Samtidigt löser vi inte deras aggressivitet tillräckligt bra och större marginaler är det inte för att man ska tappa poäng i den här serien, suckar Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Som fortsätter:

- Vi får inte glömma att vi fortfarande är obesegrade, säger Prytz med ett snett leende.

Heffnersklubbans BK emblemIF Team Hudik emblem

Heffnersklubbans BK - IF Team Hudik
27 april 2023 - 19:30 - HK Vallen
1-0 Maya Hulinder (35)
1-1 Alva Silfver Östberg (41)
2-1 Mira Hulinder (52)
2-2 Victoria Forss (75)
Domare: Michaela Backlund
Publik: uppgift saknas ännu (men ca 60)
Matchfakta

Straffräddning och mirakelvändning när Heffnersklubban tog tre poäng mot Gefle

27 maj 2023 Div. 1 Norra

Tidigt baklängesmål, straff emot lite senare och 0-1-underläge med två minuter kvar.Men likt Houdini gled Heffnersklubban ur greppet och lämnade plane...

Läs mer

Storförlust för Heffnersklubban borta mot Brage

20 maj 2023 Div. 1 Norra

Det blev ingen rolig bortaresa till Borlänge för Heffnersklubban.Ett 0-2-underläge i paus mot Brage, båda målen av Elin Hjälte, dubblades under den an...

Läs mer

Heffnersklubbans två mål kring pausvilan blev avgörande mot Kvarnsveden: "Tillbaka på vinnarspåret"

13 maj 2023 Div. 1 Norra

Kvarnsveden slog ut Alnö i kvalet till ettan ifjol höstMen mot Heffnersklubban räckte inte Borlängelaget till som efter två mål kring pausvilan och et...

Läs mer

Två sena mål i första halvlek sänkte Heffnersklubban borta mot Luleå

7 maj 2023 Div. 1 Norra

Två sena mål i slutet av den första halvleken gav Heffnersklubban en rejäl uppförsbacke upp i Luleå. Ett försprång man inte lyckades täta utan föll ti...

Läs mer

Heffnersklubban saknar Linnea Sahlin i helgens möte med Luleå - är på flicklandslagsläger

4 maj 2023 Div. 1 Norra

Heffnersklubban tvingas avvara anfallaren Linnea Sahlin i helgens bortamatch mot Luleå.Anledningen är att hon kommer att befinna sig på ett flicklands...

Läs mer

Heffnersklubbans fjärde raka seger när Team Hudik gästar?: "Måste vara påkopplade"

27 apr 2023 Div. 1 Norra

Heffnersklubban har inlett serien med trenne raka treor.Mycket talar för en fjärde ikväll då nykomlingarna Team Hudik kommer på besök.I vinterns träni...

Läs mer