Straffmiss på stopptid kostade Heffnersklubban segern mot Team Hudik

27 apr 2023 Div. 1 Norra

Trots mindre lyckat passningsspel såg Heffnersklubban ut att ta hem segern på stopptid när man tilldömdes en straff vid ställningen 2-2. Men duktiga Team Hudikmålvakten Moa Åström gick åt rätt håll och räddade lagkaptenen Agnes Hurtid Edlunds "elfmeter" och Heffnersklubbans svit på tre raka vinster sprack.
- Vi kom aldrig in i något momentum då vi inte vann några närkamper., suckar Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Det var meningen att Heffnersklubbans skulle ta hem årets fjärde raka seger i inledningen av division 1-spelet då Team Hudik gästade HK-vallen.

Och "Klubban" förlade också spelet denna kyliga aprilkväll på gästernas planhalva, dock utan att vaska fram de riktigt skarpa målchanserna. Till det var passningsspelet inte tillräckligt bra samtidigt som Hudiktjejerna täppte till bakåt på ett bra sätt med sitt fysiska spel.

Det krävdes en fast situation för att bryta dödläget då Maya Hulinder nickade in en vänsterhörna. Då visade matchuret på 35 minuter.
Men de rödsvartas replik kom nästan omgående. Efter en kontring, väggspel och en fri Alva Silfver Östberg kom 1-1 via en klinisk avslutning. Rena chocken i hemmalägret.

Heffnersklubban fick emellertid en bra start på den andra halvleken då Maya Hulinders lillasyster Mira såg till att man återtog ledningen efter ett motlägg och dödligt avslut.

Men Team Hudik gav aldrig upp utan fortsatte vinna närkamper och göra det svårt för hemmalaget och med kvarten kvar vann man boll och gick på kontring där en hungrig Victoria Forss kunde sätta sitt lags andra kvittering för kvällen. Chockvåg #2.

Långt in på stopptid såg det ändå ut som att Heffnersklubban skulle spela hem årets fjärde raka trepoängare då man tilldömdes en straff efter en oturlig hands. Lagkaptenen Agnes Hurtig Edlund stegade fram men Team Hudiks duktiga målvakt Moa Åström stegade åt vänster och räddade "elfmetern" och en poäng till sitt lag samtidigt som Heffnersklubbans svit på tre raka vinster sprack.

- Tja, det missas straffar i VM-finaler också. Största problemet var att vi aldrig kom in i något momentum då vi inte vann några närkamper och därigenom inte fick något flow i vårt spel. Samtidigt löser vi inte deras aggressivitet tillräckligt bra och större marginaler är det inte för att man ska tappa poäng i den här serien, suckar Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Som fortsätter:

- Vi får inte glömma att vi fortfarande är obesegrade, säger Prytz med ett snett leende.

Heffnersklubbans BK emblemIF Team Hudik emblem

Heffnersklubbans BK - IF Team Hudik
27 april 2023 - 19:30 - HK Vallen
1-0 Maya Hulinder (35)
1-1 Alva Silfver Östberg (41)
2-1 Mira Hulinder (52)
2-2 Victoria Forss (75)
Domare: Michaela Backlund
Publik: uppgift saknas ännu (men ca 60)
Matchfakta

Nu är det klart! "Gus" följer med Alnö upp i division 1: "Nu kan vi börja planera"

20 nov 2023 Div. 1 Norra

Det tog lite tid men nu är tränaren Kent "Gus" Gustafsson klar för ytterligare en säsong och följer därmed Alnö upp i division 1.- Nu är allt klart så...

Läs mer

Heffnersklubbans avgående huvudtränare om den gångna säsongen: "Tog poäng i bägge matcherna mot seriesegrarna"

19 nov 2023 Div. 1 Norra

Heffnersklubban var i år vårt enda lokala lag i damernas division 1-fotboll.Lokalfotbollen tog ett kortare snack med avgående huvudtränaren Jonas Pryt...

Läs mer

Heffnersklubban avslutade säsongen med revansch och kross: "Islossning i kylan"

29 okt 2023 Div. 1 Norra

I mitten av juni föll Heffnersklubban borta mot Bele-Barkarby med 0-2.I dagens serieavslutning tog "Klubban" en gruvlig revansch och vann med hela 8-0...

Läs mer

Heffnersklubban nöp poäng igen av suveräna seriesegrarna Sunnanå - trots målvaktsutvisning

22 okt 2023 Div. 1 Norra

Trots tidiga baklängesmål i vardera halvleken och utvisning på målvakten med tjugan kvar lyckades Heffnersklubban kryssa för andra gången i år mot suv...

Läs mer

Heffnersklubban nära att ta poäng av serietvåan men föll med uddamålet efter sent avgörande: "Surt"

14 okt 2023 Div. 1 Norra

Heffnersklubban var på väg att ta poäng av serietvåan Team TG.Då, i den 83:e minuten, gjorde Emma Åström sitt andra mål och fixade en 2-1-seger för Um...

Läs mer

Ny huvudtränare i Heffnersklubban: "Jäkligt spännande"

10 okt 2023 Div. 1 Norra

Heffnersklubban har tre matcher kvar i division 1 i år men har redan gjort klart med en ny huvudtränare inför 2024.Det blir Fredrik Karlström som tar ...

Läs mer