Studsar Alnö tillbaka efter premiärförlusten?

Alnö förlorade premiären i Kramfors och lär komma både laddade och revanschsugna till dagens "hemmapremiär" på Westhagen när Friska Viljor Akademi gästar.
- Vi mötte dem för några veckor sedan så vi har koll på hur dom vill spela & hur dom vill anfalla, säger tränaren Patrik Nylund.

Alnö föll i premiären borta mot Kramfors-Alliansen med 0-3.
Vid ställningen 0-0 efter dryga timman åkte man på både en målchansutvisning och straff emot, som de gjorde mål på. Med 0-1 och en man kort försökte man ändå jaga till sig en poäng men åkte då på två omställningar i slutminuten varvid nederlagssifforna rann iväg något.

Idag väntar Friska Viljors akademilag "hemma" på Westhagen. Även de föll tungt i sin premiär, 0-4 mot Lucksta, och lär komma revanschsugna precis som Alnö.
Inför hemmapremiären bytte Lokalfotbollen några ord med Alnötränaren Patrik Nylund inför dagens möte med FV Akademi:

Hur är tongångarna i laget efter 0-3 mot Kramfors i premiären?
- Tongångarna är positiva, vi gör en bra prestation som lag i premiären. Utvisningen & straffen vi åkte på i 65:e minuten ställde till det rejält för oss och de två sista målen kom i slutminuterna när vi gick för en kvittering all-in med en man mindre.

Vad säger du inför mötet med FV Akademi? Lite av en tidig trepoängsmatch?
- Vi mötte dom i vårt genrep, det var en jämn match som avgjordes i båda boxarna. Klart vi vill ha in 3 poäng idag.

Vad vet du om dem? Någon spelare som ni behöver se upp med?
- Som sagt var så möttes vi för några veckor sedan, vi har koll på hur dom vill spela & hur dom vill anfalla.

Läget i truppen? Någon/några som saknas? alternativt tillkommer?
- Eftersom vi fick ett rött kort senast (Jonatan Marklund, red anm) så blir det förändring i laget, både i startelvan och på bänken.

Hur går det och vem avgör för er?
- Vi går givetvis för tre poäng och vi får se våra forwards i målprotokollet!

Lokalfotbollen tippar:
Visserligen bara i den andra omgången men ändå en viktig match för Alnö. Känns redan nu att man står vid ett vägskäl om det kommer att bli spel på den övre- eller undre halvan av tabellen i år. Tre poäng skulle ge råg i ryggen och en blick mot ljusare tider, en förlust skulle ge den motsatta effekten. Jag hoppas och tror på det förstnämnda och det blir en Alnöseger med uddamålet av tre.