Sumd tappar mittfältare till Hudiksvall mitt under säsongen

15 jul 2022 Div. 2 Norrland

Sund har drabbats av ett tungt avbräck inför höststarten.
Det är mittfältaren Filip Caselius som lämnar för Hudiksvalls FF, som spelar i division 2 Norra Svealand.
– Jag tror jag kan få en jättebra utveckling här, det är en bra förening rakt igenom, säger Filip.till klubbens hemsida.

Ifjol och i år har Filip Caselius varit en bärande spelare på Sunds centrala mittfält. Inte minst ifjol då man för första gången tog steget upp till division 2.
Nu väljer dock 19-åringen att fortsätta sin karriär nio mil söder om Maland i Hudiksvalls division 2-lag.

– Vi önskar Filip all lycka in sin nya klubb och han ska veta att han alltid är välkommen tillbaka när och om han känner för det, säger Sunds sportchef Henrik Öhman.

– Jag är en ganska kreativ, spelsmart och teknisk spelare. Jag tror jag kan få en jättebra utveckling i HuFF, det är en bra förening rakt igenom, säger Filip Caselius själv på den nya klubbens hemsida.

– Denna rekrytering gick verkligen med raketfart! Det fanns ett önskemål för bara några veckor sen om att komma ner från Sund IF och träna med oss under deras sommaruppehåll. Väldigt snabbt så insåg både vi och Filip att hans kvaliteter passar som hand i handske i HuFFs sätt att spela. Stor eloge till Sund, sportchefen Henrik Öhman och Lagledaren Claes Nyman, som trots att denna övergång kom väldigt olyckligt i deras utsatta läge var konstruktiva så att vi i gott samförstånd kunde komma fram till en lösning som var bra för alla parter, säger HuFF:s sportchef Micke Flaaten.

– Filip är en rapp och spelskicklig central mittfältare i första hand. Fin bollteknik och skott med en instinkt att hela tiden hota i djupet. Tappar väldigt sällan bollen även om läget blir tajt, något som tidigt utvecklades under hans tid i IFK Stocksund under Adam Gürsoy och senare GIF Sundsvalls Benny Mattsson. Filips personliga egenskaper och höga ambition med sin fotboll är helt linjerade med vår syn. Att han dessutom redan känner halva truppen från sin tid i Giffarna gör att anpassningen till ny miljö kommer att gå smärtfritt, fortsätter Micke Flaaten.

Någon ersättare för Filip kan inte Sund presentera i dagsläget och hur det blir med samarbetet med GIF Sundsvall och inlåningen av unga spelaer från A-truppen är ännu skriviet i stjärnorna. Något samarbete blev det i alla fall inte under våren vilket kan tyckas vara märkligt då det borde vara av intresse för våra allsvenskar att glappet mellan dem och "andralaget" i Medelpad inte borde vara alltför stort.

Div. 2, omgång 4 (20-21 april): Nu kommer Luckstas första historiska seger på den här nivån?

20 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta har ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan. I onsdags mötte man Kuben i DM-finalen (förlust 3-4) och ...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer

Tar Lucksta sina första division 2-poäng mot fjolårets Ettanlag Boden?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta föll i sin historiska division 2-premiär borta mot Umeå FC Akademi.Nu är det ett revanschsuget gäng som äntrar NP3 Arena för möte med fjolåret...

Läs mer