Summering av vårens spel i Medelpadsallsvenskan - väntat i topp, mitten och botten

24 jul 2023 Div. 4 Medelpad

Fränsta i topp och västrakollegan Ånge jumbo.
Så är läget efter vårens matcher i Medelpadsallsvenskan.
Lokalfotbollen tog ett rundsnack med lagen i serien och ställde några frågor till tränare/ledare om vårens spel och vad de säger inför hösten som inleds 1 augusti.

Det är sommaruppehåll i Medelpadsallsvenskan, fram till 1 augusti.
Serien ser väl lite ut som förväntat när det gäller toppen, mittens rike och bottenstrid, med några få undantag.

Hur ser då lagens tränare/ledare på den gångna vårsäsongen och det kommande höstspelet? Lokalfotbollen ställde några frågor. Då det är sommar och semestertider har inte alla hunnit med att svara ännu men jag lägger in "eftersläntarna" allt eftersom.

Hur summerar du vårsäsongen för er del?

Filip Filipovic, Fränsta IK:
- Jag måste vara nöjd med tanke på resultaten vi har, nio vinster av lika många möjliga, men mest nöjd med är jag att vi inte släpper in många mål och kan stänga matcher när det krävs.

Tony Salthammer, Matfors IF 2:
- Vi har tagit viktiga poäng och visat att vi är ett lag som man inte kan räkna bort. Ett ungt lag med hög moral som inte vikt ner sig i underlägen.

Joel Falk, Kovlands IF:
- En vårsäsong fylld av skador. Tycker vi ändå gjort det bra, endast en förlust och vi släpper in rätt lite mål. Tycker väl vi ska ha några till trepoängare men det kommer nu till hösten.

Torbjörn Persson, FC Kraftfull:
- Nöjd med att vi spelat jämt med topplagen och att det känns som vi bara kommer att bli bättre ju längre säsongen lider. Inte nöjd med alla skador och spelarfrånvaro.

Armando Buzi, Sund IF:
- Resultatmässigt är vi inte där vi ville, vi är bättre än tabellen visar . Men för enkla misstag, orutin, otur med domarbeslut , många röda kort. Vi har varit det bollförande laget i de flesta matcherna. Men tufft att vara ett herrlag och bära Sundnamnet direkt ,så det krävs lite mer jobb, anpassning till herrfotboll, tur med spel och domare och naturligtvis mera utveckling av grabbarna. Så vi är på väg att etablera oss på den här nivån kan man säga .

Seth Larsson, Hassels IF (team manager):
- Tuff vår med mycket sjukdom och skador på tongivande spelare. Fördelen är att andra fått chansen.

Jonas Sjöberg, Ånge IF:
- Skönt med lite sommarlov efter en tung vårsäsong. Tycker att vi skulle ha tagit lite fler poäng men hade lite stolpe ut men vi avslutade med två bra matcher så vi hoppas att vi kan fortsätta på det sättet.

Någon spelare som överraskat lite extra på dig?

Filip Filipovic, Fränsta IK:
- Överraskat kan jag inte säga men David Danielian har visat att med en frisk ljumske är han seriens bästa ytterback.

Tony Salthammer, Matfors IF 2:
- Kollektivet har varit den stora nyckeln för oss där flera spelare har växt flera storlekar under våren. Inställning och viljan att utvecklas har varit hög hos många. Med det sagt så är det nog William Bergman som tagit det allra längsta klivet under säsongen så här långt.

Joel Falk, Kovlands IF:
- Tycker Max Appelqvist har tagit sitt målvaktsspel till en ny nivå,varit grym. Sen har Andreas Strid haft en grym utveckling i år, blir spännande att följa.

Torbjörn Persson, FC Kraftfull:
- Tycker att Semir Salia har en dimension jag inte sett hos honom förut. Trist att han gick sönder i ryggen men jag hoppas att han är kurant till höststarten igen.

Armando Buzi, Sund IF:
- Emil Jabari, centralt i trebackslinjen. Yngst i laget men han släpper inte sin gubbe och tuff att möta. Hampus Lundsten, högerback. Hade räknat bort honom ifjol men i år blir han bättre och bättre för varje match och träning.

Seth Larsson, Hassels IF (team manager):
- Alla som har varit tillgängliga har gjort sitt. Måste betänka att de allra flesta i vår trupp har aldrig spelat på den här nivån. Det var bara två år sedan vi spelade i sexan.

Jonas Sjöberg, Ånge IF:
- Nej.

Några nyförvärv eller spelarförluster inför hösten som är på G eller redan klara?

Filip Filipovic, Fränsta IK:
- Inget nytt men vi tappar Joel W som flyttar till Göteborg.

Tony Salthammer, Matfors IF 2:
- Vi har en någorlunda bred trupp nu, men med skador och ett förmodat större spelarbehov från vår representationsklubb i trean etc, så har vi ändå hållit dörren på glänt. Vi har något till namn på gång som kommer förhoppningsvis göra skillnad för oss, men avvaktar med det innan allt är helt klart.

Joel Falk, Kovlands IF:
- Vi har fått in Nils Sahlin från Kuben men vi tappar Johan Hagesjö och Oscar Lundqvist

Torbjörn Persson, FC Kraftfull:
- Nej, truppen är densamma.

Armando Buzi, Sund IF:
- Nya är Samir Abdelazis från Hassel och förflutet i Kraftfull, Mohamed Mousavi, efter några månader försvinnande, men med stort fotbollshjärta och Izak Altin Elfving är tillbaka i laget. Och vi pratar med flera äldre spelare, just nu så få vi se. Inget klart med dem ännu men kanske nästa vecka. Vi fortsätter även söka en ytterligare målvakt. Nån som är sugen? Ingen, vad jag vet, har slutat. Albin Hagen är borta till i vår på grund av korsbandsskada.

Seth Larsson, Hassels IF (team manager):
- Nej, inget nytt men inte heller några tapp.

Jonas Sjöberg, Ånge IF:
- Vi har tre nya spelare på ingång som kommer att spela med oss i höst och vi hoppas att dom ska hjälpa oss att ta lite mera poäng i höst så att vi får spela division 4 även nästa vår.

Vad säger du om det kommande höstspelet?

Filip Filipovic, Fränsta IK:
- Kommer bli spännande. För oss gäller det bara o fokusera på oss själva och ta en match i taget.

Tony Salthammer, Matfors IF 2:
- Det är ett getingbo i mitten av serien och det kommer krävas hårt jobb och kontinuitet för att behålla tabellpositionen vi har idag. Vi får starta med tuffa matcher, men det gjorde vi i våras med och lyckades växa in i serien bra ändå. I Matfors IF är flitens lampa sällan släckt, ett nyligen avslutat Lilla-VM och Bilbingon sätter nu igång så det händer alltid något. Just nu är fokuset som allra störst på det sportsliga resultatet för A-laget som ska hålla sig kvar i div 3 och vi gör vad vi kan för att prestera och skapa spelarunderlag för dem samt bidra till rolig fotboll att se på på Thulevallen i Medelpadsallsvenskan.

Joel Falk, Kovlands IF:
- Vi hoppas få tillbaka några gubbar och förhoppningsvis hålla oss lite mer skadefria. Sen ska vi bara gnugga vidare och förhoppningsvis få in några fler vinster. Ruggigt fin matta på Ånäsvallen nu. Cred till alla som har hand om planen.

Torbjörn Persson, FC Kraftfull:
- Hoppas att vi får lite mera kontinuitet med flera spelare på träning samt mindre folk borta från truppen till matcherna, annars får vi det jobbigt. Glädjande är att vi får spela alla våra hemmamatcher under hösten på Camp Mitthem i Nacksta. Skönt med en "egen" hemmaplan.

Armando Buzi, Sund IF:
- Hoppas vi slipper göra de misstag vi har gjort hittills och få med oss bättre resultat i höst och naturligtvis inte dra på oss noll röda kort . Vi ska försöka vara det spelförande laget som vi alltid gjort och etablera oss i fyran.

Seth Larsson, Hassels IF (team manager):
- Någon placering ska vi ta och hänga kvar. Det var vår målsättning i division 4-comebacken och den står vi fast vid. Vill passa på att hälsa alla gäster i höst till Hasselbacken, välkommen till en fantastisk gräsmatta.

Jonas Sjöberg, Ånge IF:
- Som sagt, men några nya spelare hoppas vi ta de poäng som krävs för nytt kontrakt.

Höstpremiärens matcher:
2023-08-01:
20:00 Kubikenborgs IF 2 - Kovlands IF
2023-08-03:
19:00 Fränsta IK - Ånge IF
2023-08-04:
19:00 IFK Sundsvall - Hassels IF
19:00 Kovlands IF - Sund IF
19:00 Kubikenborgs IF 2 - FC Kraftfull
2023-08-05:
14:00 Matfors IF 2 - Essviks AIF

Preliminärt: Här är de 12 klubbarna i Medelpadsallsvenskan 2024

25 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Det blir för första gången på många år 12 lag i division 4 Medelpad, den så kallade Medelpadsallsvenskan.Alnö och Matfors tillkommer från trean och Sv...

Läs mer

Alnö har gjort klart med en ny tränare efter degraderingen från trean

20 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Daryosh Hematian.Så heter Alnös nye tränare på herrsidan.33-åringen har ett förflutet som tränare i IF Warta och som spelare varit ungdomsproffs i Rap...

Läs mer

Lokalfotbollens unika Maratontabell för division 4 Medelpad 1929-2023 nu uppdaterad

19 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Säsongen 1929/30 spelades den första serien som motsvarar dagens division 4 Medelpad.Medelpadsallsvenskan har genom åren även innefattat lag från såvä...

Läs mer

Högst upp på tränare Filipovics want-list - nu klar för Fränsta

18 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Mittbacken Jordan Binns är en av Fränstatränaren Filip Filipovics drömspelare.Nu är Östavalls spelande tränare klar för seriekonkurrenten Fränsta.- De...

Läs mer

Ånge jumbo för andra året på raken i Medelpadsallsvenskan: "Såklart inte nöjda"

17 nov 2023 Div. 4 Medelpad

För andra året på raken kom Ånge sist i Medelpadsallsvenskan.Och den här gången får man lämna för spel i femman nästa år.- Ja, säsongen som var är vi ...

Läs mer

Essvik tappade storskytten - gjorde ändå sin bästa säsong på mannaminne: "Tvåa med flest mål"

17 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Inför den här säsongen tappade Essvik målsprutan Danne Johansson till grannen Svartvik.Men med Fredrik Martinsson som återkommande tränare och att Jon...

Läs mer