Summering div. 2 Mellersta Norrland efter våromgången - tre Medelpadslag i topp

En titt i tabellen för div. 2 Mellersta Norrland efter vårens matcher är en till stora delar glädjande syn. Ett obesegrat Alnö i topp, Selånger "runner up" och Timrå trea. Vårt fjärde lag, Heffnersklubbans andralag, hittar vi lite längre ner i tabellen men som efter en stark avslutning svingade sig över det förhatliga nedflyttningsstrecket.

Lokalfotbollen ställde några frågor till lagens tränare efter våromgången och inför hösten.

Hur summerar du vårsäsongen för er del?

Kent Gustafsson, Alnö:
- Resultatmässigt så är vi nöjd, att ha vunnit alla matcher i serien under vårsäsong är bättre än man vågat tro, man brukar ju alltid gå på nån mina, men vi har bara kommit drygt halvvägs genom serien och vi vet att det kan vända snabbt, men vi är iaf super nöjda med den vårsäsong vi gjort.

Felix Schmidt, Selånger:
- Som helhet är vår vårsäsong bra. Jag upplever att vinnarmentalitet finns där, och som har byggts upp under försäsongen.

Joakim Edström, Timrå:
- Ser vi till hela våren så är vi nöjda. Vi har några riktigt höga toppar, men även några dalar som vi vill undvika framöver.

Mattias Svensson, Heffnersklubban 2:
- Våran vår tycker jag man ska separera prestation och resultat. Kollar vi på resultaten kanske de utåt sätt är väntande men med våra ögon sett är vi inte helt tillfreds med utfallen i alla matcher. Å andra sidan tycker vi att tabellplaceringen är godkänd efter mer än halva serien spelad. Ser vi till prestationerna är vi överlag mycket mer glada över hur vi har tagit oss an matcherna då vi känt att vi har varit med i varenda match mot samtliga lag. Dock så är bra prestationer utan bra resultat inte alltid behjälpligt så det är något vi ska omvandla så vi får ut bra saker utav båda bitarna.


Någon spelare som överraskat lite extra på dig?

Kent Gustafsson, Alnö:
- Alla i truppen har gjort det jättebra, gruppens fokus att ta en match i taget och ha fokus på det har imponerat.

Felix Schmidt, Selånger:
- Ingen kommentar.

Joakim Edström, Timrå:
- I år har vi en otroligt jämn trupp och samtliga har gjort väldigt bra ifrån sig. Extra plus till Freja Tengqvist och Ebba Matiasson. Det är deras första säsong i division 2 och de har gått in och tagit för sig match efter match.

Mattias Svensson, Heffnersklubban 2:
- Jag tycker hela laget har tagit stora steg i den kollektiva utvecklingen. Sen har vissa tagit större steg än andra men säsongen är inte över ännu och vårat mål är att alla spelare ska fortsätta ta kliv i rätt riktning under säsongen.

Några nyförvärv eller spelarförluster inför hösten som är på G eller redan klara?

Kent Gustafsson, Alnö:
- Till hösten så vet vi att Alva Lydén kommer att flytta för studier, även eventuellt Elin Odelberg. Vi har inga nyförvärv i dagsläget, men skulle behöva vara två-tre spelare till då även Emma Pettersson flyttade under våren, och de skador och sjukdomar vi har haft och har på en del spelare.

Felix Schmidt, Selånger:
- Ingen kommentar.

Joakim Edström, Timrå:
- Maxine Söderlind närmar sig comeback efter sin korsbandsskada. Sara Wexén kommer lämna för studier på annan ort, Tindra Sjödal för lumpen och Ellen Schedin åker tillbaka till USA.

Mattias Svensson, Heffnersklubban 2:
- Vi har redan gjort klart med försvararen Isabelle Grundberg från Kungsnäs FC.


Vad säger du om det kommande höstspelet?

Kent Gustafsson, Alnö:
- Vi ser framemot hösten, men vi vet att det kommer bli tufft, det är många poäng att spela om fortfarande men vi har iaf skaffat oss ett bra utgångsläge inför hösten.

Felix Schmidt, Selånger:
- Det som blir avgörande är det lag som har vältränade spelare såsom fysik och mentala kapacitet. Den börjar vi träna på gemensamt med start i morgonkväll (tisdagar och torsdagar). Vi samarbetar med utvecklingslaget där Jag och Ted Danielsson leder träningen.

Joakim Edström, Timrå:
- Det ska bli en spännande höst. Vi har fortfarande mycket att ge och vi kommer vara fortsatt svåra att slå.

Mattias Svensson, Heffnersklubban 2:
- Vi ska bygga vidare på många bra saker vi redan gör och fortsätta utveckla våra spelare efter våra principer och klubbens filosofi. Givetsvis ska vi ta fler poäng än på våren är väl tanken och hålla oss ifrån nedflyttningsracet. Vi ser väldigt mycket fram emot hösten som kommer och var den har att erbjuda.

Strålande höst efter trög vår för Heffnersklubban 2: "Siktet inställd på en högre placering"

Efter en lite trög vår fick Heffnersklubbans andralag i division 2 luft under vingarna och klättrade från hotande nedflyttning till en fin sjundeplace...

Läs mer

Fjärdeplats för ett föryngrat IFK Timrå: "Gjort bra ifrån sig"

Ett föryngrat IFK Timrå landade fyra av de tio lagen i division 2 Mellersta Norrland med Joakim Edström och Malin Gröning vid rodret.- Vi lyfte upp fy...

Läs mer

Det blev bara en säsong som Selångertränare för Felix Schmidt: "Bästa på länge för SSK"

Selånger kom i år tvåa i division 2 Mellersta Norrland och var det enda laget i serien som snodde tre poäng av seriesegrarna Alnö.Men som Lokalfotboll...

Läs mer

Efter Alnös kanonsäsong - oklart ännu med förlängning med tränaren: "Har inte hört något"

Alnö satte upp som målsättning att ta sig tillbaka till division 1.Något som man också lyckades infria efter både serie- och kvalseger.Det är emellert...

Läs mer

Damtvåans All Star Team 2023: Spelare, tränare & domare

Igår presenterade vi Damtreans All Star Team för det gångna året.Idag är det dags för "drömelvan" när det gäller division 2 Mellersta Norrland för dam...

Läs mer

Damtvåans All Star Team 2023 - målvakt

Frida Svensson, Heffnersklubbans BK 2 18 år. Modern målvaktstyp, reaktionssnabb och bra med fötterna som inte gjot bort sig när hon fått chansen i div...

Läs mer